|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
nije mi jasno ovo: kad slu?am neke druge produkcije vidim da signal ne ide nimalo preko nule, a pada samo jako malo ispod nje....a opet ni?ta nije u peaku....ja do toga nikako ne mogu doci...kad di?em cijeli master, opet postoji ne?to ?to bi moglo i?i preko nule, pa ga spu?tam i dobijem ti?i snimak....da li je to neki gate ili ?ta ve?...mo?da je trivijalno, al ne meni...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
jo? jedan dodatak: zasad sam to sku?io samo na renderiranoj mp3-ci u wavelabu, idem vidjeti ostalo, pa javim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
sa wavesom L1 ili L2 dizes RMS sto pojacava snagu pesme ali jednostavnom normalizacijom projekta na -0.1 ces dobiti trazeno
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
hvala....da li to mogu sa vstDynamicsom koji ima auto gate, auto level, compress, softClip i limit?... ne ku?im taj trigger frequency range
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Gate ti zatvara sve decibelaze koje su preko onih koje si mu ti zadao...znaci gate na masteru je nemoguc
Compresijom skidas peakove ali pazi i smanjujes dinamiku pesme tako da tu budi oprezan Limiterom ces sve zarezati dobro ali se on iskljucivo koristi kada je kompresor neupotrebljiv Softclip ti peakove koji prelaze preko 0 db pokusava odraditi bez distorzije ali mislim da to nije neko resenje jedino u slucaju da i limiterom i kompresorom ne mozes nista uraditi.Onda lepo odradi mix ponovo i malo iskompresuj.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
hvala ljudi...Skin'o sam si classic master limiter i mislim da ce lijepo odratiti zadacu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ustvari, ovde se prica o "masteringu".
Kako god, da ne pisemo ovde sad cijelu teoriju o tome, nadji linkove na forumu (rumski forum o masteringu) i procitaj ono sto kaze cika Bob Katz. Jos nesto - svi pokusavaju napraviti sto glasniji snimak (kao "loudness war), ali to stvarno nije bitno. Napravi dobar mix, ostavi par dana da odlezi i onda ga udari limitingom ili slicno - ili odnesi prijatelju koji ima dobre usi i monitore da ti to uradi (ima tu trikova sa kompresorima - ponekad i dva u lancu i equalizerima), L2 ili ME Loudness Maximizer ce uradit pravu stvar za pocetak, ali pazljivo i bez pretjerivanja (citaj Bob Katz-a), namjesti peak brickwall na 0, -0.1 ili -0.3 svejedno, samo pazi da ne spljostis muziku totalno itd. Ako imas RMS reader, potrudi se da prosjecna glasnoca muzike bude u zoni oko -12 do -7dB ili slicno. I jos nesto, pozeljno je da razlika izmedju gornje i donje vrijednosti peakova (pulsiranja muzike) ne bude manja od 6 dB (znaci izmedju tihih i glasnih dijelova o groove-u)... itd... ...ajd' da ne davim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
bob ketz bi reka "the best limiter i no limiter", ali to ne znaci da stvar ne treba 'limitirat'. postoji trick kako to napravit i bez limitera ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |