Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2016, 12:12 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Plug-ins 2016

Mogli bi u ovoj temi da diskutujemo o za nas novim plug-insima

Evo par pitanja... da li je novi SSl i Lexicon bundle znatno bolji od onoga sto smo imali pre (mislim na verzije od pre par godina duende nativ i PCM native)

Koji novi reverbi su vam legli za shta?
Old 10-01-2016, 02:42 PM   #2
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: Plug-ins 2016

Dobra ideja.Meni su hit Kush i Eventide.SSL standardno odličan kao i do sad a tek krećem da se igram sa Slate i do sada nedostupnim igračkama iz Softube i Soundtoys ponude.Reverbi još nisu na redu
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 02:59 PM   #3
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

SVE-aaaa
make animated gifs like this at MakeaGif
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 03:40 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Evo par pitanja... da li je novi SSl i Lexicon bundle znatno bolji od onoga sto smo imali pre (mislim na verzije od pre par godina duende nativ i PCM native)
Rekao bih da je razlika između „starih” i „novih” Duende Native pluginova samo u načinu zaštite. Kad su prešli na iLok2 zaštitu nazvali su taj bandl v5, a pluginovi su isti. Sve to na osnovu toga što na SSL-ovom sajtu nema nikakvih release notes za v5, ili ih bar ja nisam pronašao Pretpostavljam da isto važi i za Lexicon PCM Native.

Koliko kapiram AIPOTUoiduA je prosto razvalila iLok2 i sad imaš kao „nove” krekove, mada je sadržina nekih pluginova ista.

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Koji novi reverbi su vam legli za shta?
U jednoj drugoj temi si pisao da te zbunjuje Relab LX480. Mnogo ti je agresivan ili šta? Još nisam probao Complete, ranije sam čačkao onu prvu verziju (Hall / Random Hall). To je bilo sasvim dobro, onako očekivano napadno i bezobrazno, sasvim drugačije od kasnijih Lexicona. Ili sam tripovao, nemam pojma.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 10-01-2016 at 03:42 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 03:50 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Meni se svidja Softube Tsar, nekako se probija kroz mix... Dok Lex PCM ume da mi bude stealth dosta, ne znam, mozda ja ne umem da ga podesim...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 04:03 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

jeste vi isprobali ono u PCM sto pre nije bilo neka sekcija chorus dilej i to od lexicona? pa ono ko da se deca igraju zvuci, ja ne znam za kakvu je ono upotrebuu?

meni se svidja odlicno eventide antology x , zadnji tamo reverb i pre njega sve u jednom plugin. sto kazete ono softuube, duende native, i lexicon pcm halovi sve isto ko pre, eto kontam sta li je se tu promenilo ali ne cujem bas dobro. haha

iz khuse ima dva dobra clariti efekta.

relab 480 nemam pojma, nikako da mi to zvuci, prljavo sta znam sta tu treba sve u lancu da bi to zazvucalo. imal kakav primer?

mcdsp jbg rade samo u protools 12hd, msm vide se preseti, ovamo u cubase samo prazni plugini nema preseta. a dobri efekti!!

bitno mi je da su uleteli AIR ona dva instrumenta kao vsti, e to je novost sto pre nije bilo. i gore par plugina paketa.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 04:18 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
relab 480 nemam pojma, nikako da mi to zvuci, prljavo sta znam sta tu treba sve u lancu da bi to zazvucalo.
Pa nema tu ništa u lancu da se dodaje da bi zazvučalo, to ili voliš ili ne voliš

Pozdrav,

Vasa
Old 10-01-2016, 04:30 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa nema tu ništa u lancu da se dodaje da bi zazvučalo, to ili voliš ili ne voliš

Pozdrav,

Vasa

Pa dobro, mozda je mislio na neki eq pre ili posle relaba, ili tako nesto Ja ne mogu da zivim bez eq-a pre reverba na sendu
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 04:57 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa dobro, mozda je mislio na neki eq pre ili posle relaba, ili tako nesto Ja ne mogu da zivim bez eq-a pre reverba na sendu
A, to je druga stvar. Ali karakter tih starih velikih Lexicona (224, 480) je upravo u tom bezobrazluku, krupnom zrnu od refleksija, što neko veli prljavštini. Hteo sam da kažem da nema smisla od Relaba praviti Lex PCM, to su sasvim različite estetike.

Pozdrav,

Vasa
Old 10-01-2016, 05:26 PM   #10
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Danas sam konacno stigao malo da se igram sa nekim plagovima. Softube Tsar mi se bas svideo. Slate sam imao i ranije i on mi je sto se tice eq postao prvi izbor. SSL MBC odlican.

E sad, radim ja danas i uglavnom sam koristio te nove plagove slate, ssl mbc, lexicon itd. I Cubase 8.5 puce. Ja da otvorim projekat, opet puce i tako nekoliko puta. Restartujem komp i uspem da udjem u projekat, zavrsim to sto sam radio eksportujem izadjem iz cubasea. Kasnije opet da otvorim projekat i pukne pri otvaranju isto. Svaki peti deseti put mi udje u projekat. Ima li iko ideju sta bi moglo da bude. Za to vreme Reaper naravno radi do jaja.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules