Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2015, 08:04 PM   #1
DellBoy
Junior Member

DellBoy's Avatar

Default DAW konfiguracija, molim pomoć HITNO.

Zdravo svima.

Po?to sam odlagao kupovinu novog pc-a desilo se ono ?to se moralo desiti, naime ba? sad kad mi je napotrebniji moj stari pc se odselio u vječna lovi?ta a hitno mi je potreban novi.

Svrha će mu biti DAW nikako Gaming, pa vas molim za savjet ?ta uzeti od komponenti i najbolje proći, tj. ?ta će mi zavr?avati posao a da ne koči i budali jer ću koristiti Pro Audio Tools sa dosta vst plugin-ova. Odlučio sam se za intel i to za ova dva procesora i7-4790 i i5 4690, pa kad bi vi sastavljali za sebe ?ta koje bi to komponente bile.

HDD mi jo? ne treba po?to planiram da jo? neko vrijeme zadr?im moje diskove i kupim SSD. Grafička mi je toliko bitna da ću u dogledno vrijeme kupiti jo? jedan monitor i ponekad upaliti PES i ni?ta vi?e od toga.

Da li se mo?e i?ta iskombinovati od ovoga sa bud?etom od 600 do 700 eur.

Unaprijed hvala svima na odgovorima.
Foruma?ki pozdrav.

P.S. Početnik sam u ovome tako da nemojte ?to zamjerit'.
P.S. Ako sam proma?io temu i postavio oglas đe ne treba, molim moderatore da oglas prebace đe mu je mjesto.
DellBoy is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2015, 09:46 PM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: DAW konfiguracija, molim pomoć HITNO.

Moj savet ti je da uzmesh neki rudaw(nije da ih reklamiram)..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2015, 09:49 PM   #3
DellBoy
Junior Member

DellBoy's Avatar

Da ali ja sam u Podgorici, platni promet ne radi a ne?to mi se autobusom ne da oko toga radit'.
Old 24-02-2015, 12:35 AM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Koju verziju Protoolsa zelis koristiti, i koji audio interfejs koristis ? Imas original PT ?

Ove novije platforme haswell se nisu dobro pokazale u kombinaciji sa novijim Avidovim hardverom (PT HD Native i sl), pa vodi i o tome racuna.

Sto se tice ruDAWa za PG, moze se izvesti preko busa (nasa organizacija), pa ako zelis mozemo ti dati neku ponudu na pm.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2015, 07:33 AM   #5
DellBoy
Junior Member

DellBoy's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Koju verziju Protoolsa zelis koristiti, i koji audio interfejs koristis ? Imas original PT ?

Ove novije platforme haswell se nisu dobro pokazale u kombinaciji sa novijim Avidovim hardverom (PT HD Native i sl), pa vodi i o tome racuna.

Sto se tice ruDAWa za PG, moze se izvesti preko busa (nasa organizacija), pa ako zelis mozemo ti dati neku ponudu na pm.
Bilo koju verziju PT-a koja stabilno radi (za sad piratsku dok ne uđem u ?tos). Interfejs je m-audio fast track pro, rcf ayra 5 i roda nt2-a, mislim da je ovo za neki početak i vi?e nego dobro, stoga mi je i potrebna va?a pomoć oko computer hardware-a, koji procesor, koja ploča, ssd, ram itd. ?to se tiče ruDAW-a tu sam za sve kombinacije pa bih vas molio za detalje na p.m.

P.S. Super bi bilo ako mi mo?ete poslati na p.m. barem dvije konfiguracije, čisto da prelomim koju bih od njih uzeo ukoliko se odlučim za ruDAW. Hvala.
Old 24-02-2015, 11:52 AM   #6
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

?ta god da kupi?, a potrebno ti je zbog rada sa zvukom, ako to ne bude RuDAW mislim da će? pogre?iti.
Od ljudi koji ti ovde nude RuDAW pazare profesionalci, dakle muzičari i producenti koji o svemu tome znaju trilion puta vi?e od tebe i mene zajedno. Budi uveren da to nije slučajno, jer, kada kupi? RuDAW kupio si ne?to ?to je provereno, testirano, čak i ako je kombinovano sa hardverom koji je tvoj.
Osim toga, dobri su ljudi, a to je, prijatelju, neprocenljivo.
Veliki pozdrav!
Old 24-02-2015, 12:13 PM   #7
DellBoy
Junior Member

DellBoy's Avatar

Ne sumnjam da su dobri i profesionalni, uostalom, đe su ljudi tu je dogovor.
Old 24-02-2015, 02:04 PM   #8
DellBoy
Junior Member

DellBoy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DellBoy View Post
Ne sumnjam da su dobri i profesionalni, uostalom, đe su ljudi tu je dogovor.
Quote:
Originally Posted by diviner View Post

diviner, poku?ao sam da ti po?aljem par puta poruku ali je uop?te nemam u sent messages pa ako te nije muka (kad stigne?) po?alji mi poruku u inbox sa par konfiguracija.

Pozdrav i svako dobro.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules