|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima.
Po?to sam odlagao kupovinu novog pc-a desilo se ono ?to se moralo desiti, naime ba? sad kad mi je napotrebniji moj stari pc se odselio u vječna lovi?ta a hitno mi je potreban novi. Svrha će mu biti DAW nikako Gaming, pa vas molim za savjet ?ta uzeti od komponenti i najbolje proći, tj. ?ta će mi zavr?avati posao a da ne koči i budali jer ću koristiti Pro Audio Tools sa dosta vst plugin-ova. Odlučio sam se za intel i to za ova dva procesora i7-4790 i i5 4690, pa kad bi vi sastavljali za sebe ?ta koje bi to komponente bile. HDD mi jo? ne treba po?to planiram da jo? neko vrijeme zadr?im moje diskove i kupim SSD. Grafička mi je toliko bitna da ću u dogledno vrijeme kupiti jo? jedan monitor i ponekad upaliti PES i ni?ta vi?e od toga. Da li se mo?e i?ta iskombinovati od ovoga sa bud?etom od 600 do 700 eur. Unaprijed hvala svima na odgovorima. Foruma?ki pozdrav. P.S. Početnik sam u ovome tako da nemojte ?to zamjerit'. P.S. Ako sam proma?io temu i postavio oglas đe ne treba, molim moderatore da oglas prebace đe mu je mjesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Moj savet ti je da uzmesh neki rudaw(nije da ih reklamiram)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Da ali ja sam u Podgorici, platni promet ne radi a ne?to mi se autobusom ne da oko toga radit'.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Koju verziju Protoolsa zelis koristiti, i koji audio interfejs koristis ? Imas original PT ?
Ove novije platforme haswell se nisu dobro pokazale u kombinaciji sa novijim Avidovim hardverom (PT HD Native i sl), pa vodi i o tome racuna. Sto se tice ruDAWa za PG, moze se izvesti preko busa (nasa organizacija), pa ako zelis mozemo ti dati neku ponudu na pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
P.S. Super bi bilo ako mi mo?ete poslati na p.m. barem dvije konfiguracije, čisto da prelomim koju bih od njih uzeo ukoliko se odlučim za ruDAW. Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
?ta god da kupi?, a potrebno ti je zbog rada sa zvukom, ako to ne bude RuDAW mislim da će? pogre?iti.
Od ljudi koji ti ovde nude RuDAW pazare profesionalci, dakle muzičari i producenti koji o svemu tome znaju trilion puta vi?e od tebe i mene zajedno. Budi uveren da to nije slučajno, jer, kada kupi? RuDAW kupio si ne?to ?to je provereno, testirano, čak i ako je kombinovano sa hardverom koji je tvoj. Osim toga, dobri su ljudi, a to je, prijatelju, neprocenljivo. ![]() Veliki pozdrav!
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ne sumnjam da su dobri i profesionalni, uostalom, đe su ljudi tu je dogovor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav i svako dobro. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim pomoć oko zvučne karte | Hadgy | Computer Hardware | 7 | 03-02-2012 09:00 AM |
MOLIM Pomoć oko monitora | propellerhead | Monitoring | 10 | 26-03-2010 11:28 PM |
Molim pomoć FW | Techy Boy | Computer Hardware | 4 | 09-03-2009 09:40 PM |
Molim PomoĆ Iskusnih | lirikzg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 16-12-2008 02:22 PM |
molim pomoć | babilon33 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 23-05-2008 01:56 AM |