|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
ima li neko medju nama da je koristio FD 8 i da je koristio spdif out za konekciju u kompjuter , nazalost na laptopu niti na zvucnim karticama nemam input vec samo out ... tako da mi ostaje spdif out - usb kabl ali pre nego sto ga kupim , hteo sam da pitam , posto sam citao i u recenzijama (SOSi jos par sajtova) i u manualu da mogu svih 8 kanala da izvezem preko spdif-a , dal je to stereo sumiranje ili kanal po kanal ? ??? hvala na pomoci , kako god ja cu ga koristiti nego da izvucem maximum iz njega
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nisam koristio spravu, nisam je ni video
![]() ali ako je u pitanju SPDIF onda samo dva kanala, ako je u pitanju ADAT onda mozes 8 kanala. Nadam se da sam pomogo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
navodno i preko spdif-a moze isto 8 kanala ...
http://www.manualslib.com/manual/532...page=85#manual http://www.manualslib.com/manual/532...age=110#manual
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 21-12-2014 at 12:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Pa lepo piše "any TWO tracks" (ili ADAT za svih osam simultano). S/PDIF kao protokol može da prenese samo dva kanala nekompresovanog signala, ili do 8 kanala kompresovanog zvuka za 7.1 surround (u AAC ili već nekom kodeku). Jbg, taki mu dizajn (kao i AES/EBU)
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
'bem ti konekciju
![]() ![]()
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 21-12-2014 at 04:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
http://www.minidsp.com/products/usb-...sbstreamer-box eto mi jedne od zelja za ng
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Black Box
![]() Interesantna kutijica a dje se paliiii ![]() salim se pa imas i jevtinije varijante tih SPDIF to USB konvertera. http://www.ebay.com/itm/FANMUSIC-FM-...-/180896121749 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
jel da sorry moja greska
skapirao sam da ipak ima SPDIF ne ADAT Znaci ipak optika, da to onda ne moze da kosta 30$ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ADAT ulazi i izlazi na spravama su UVEK jasno obeleženi kao ADAT (osam nekompresovanih kanala odjednom). Tamo gde piše samo OPTICAL radi se o S/PDIF-u (dva nekompresovana kanala ili do osam kompresovanih surround kanala). Summa summarum: nije važno da li je I/O optički, nego da li na njemu piše ADAT. I da — toga nema za $30, cena je bar četvorostruka. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno malo (mozda glupo) pitanje u vezi +4 i -10 standarda. | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 07-07-2010 11:55 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |
Malo O Mci Desku ..pitanje Za El.strucnjake!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 81 | 07-08-2007 10:10 AM |