Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2014, 02:04 PM   #1
synthopia
Junior Member

Default Cubase 5 pocetnicke muke i implementacija Nexus 2.2

Lijep pozdrav svima nakon xtra puno vremena!

Nadam se da je ovo ispravan pod-forum za moj problem.

Instalirao sam Cubase 5, skopirao sve potrebne fileove tamo gdje je trebalo (VSTplugins). Nakon sto pokrenem Cubase, pod polje "Open Selection" ne mogu nista odabrati. Kliknem cancel. Pod devices - vst instrument mogu odabrati Nexus koji se uredno ucita. No ne znam sto dalje? Tocnije ne mogu dobiti sound iz nexusa.

Hvala unaprijed!
synthopia is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2014, 02:17 PM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: Cubase 5 pocetnicke muke i implementacija Nexus 2.2

Quote:
Originally Posted by synthopia View Post
Lijep pozdrav svima nakon xtra puno vremena!

Nadam se da je ovo ispravan pod-forum za moj problem.

Instalirao sam Cubase 5, skopirao sve potrebne fileove tamo gdje je trebalo (VSTplugins). Nakon sto pokrenem Cubase, pod polje "Open Selection" ne mogu nista odabrati. Kliknem cancel. Pod devices - vst instrument mogu odabrati Nexus koji se uredno ucita. No ne znam sto dalje? Tocnije ne mogu dobiti sound iz nexusa.

Hvala unaprijed!
Ajd redom...ovo je ka da veliš potrošio sam sve šibice i nisam mogao upaliti vatru ne znam što dalje.
Old 27-12-2014, 04:23 PM   #3
synthopia
Junior Member

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Ajd redom...ovo je ka da veli? potro?io sam sve ?ibice i nisam mogao upaliti vatru ne znam ?to dalje.

Uhh, sad si me zatekao
Old 27-12-2014, 05:35 PM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Cubase ima plugin menager i tamo udjesh i odaberesh putanju od dakle ce povlaciti pluginse.pazi ima verzija nexusa(nexus 1)koja ima mali zajeb tipa instalirash nexus 1.1 a potom ga $rekujesh pa nakon toga udarash update.posle update unosish npr skinove(kill bill extra) i expanzije..obavezno procitaj nfo file koji ide uz instalaciju pretpostavljam da tamo imash uputstvo za instal.ja sam imao slicnih problema pre par godina.pokushaj da reinstalirash..nadam se da sam bio od pomoci..aj
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2014, 12:51 AM   #5
synthopia
Junior Member

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Cubase ima plugin menager i tamo udjesh i odaberesh putanju od dakle ce povlaciti pluginse.pazi ima verzija nexusa(nexus 1)koja ima mali zajeb tipa instalirash nexus 1.1 a potom ga $rekujesh pa nakon toga udarash update.posle update unosish npr skinove(kill bill extra) i expanzije..obavezno procitaj nfo file koji ide uz instalaciju pretpostavljam da tamo imash uputstvo za instal.ja sam imao slicnih problema pre par godina.pokushaj da reinstalirash..nadam se da sam bio od pomoci..aj
Ok, hvala na trudu no nitko mi nije znao objasniti da moram kod samog pokretanja kliknut na new project-empty itd.... Vjerojatno sam i ja pogrijesio kod opisa problema na samom pocetku. Uglavnom stvar je proradila, sad je sve do fine tuninga. Ocito moram doc pripit doma u 1h i tad rjesavam probleme koje trijezan nikako da rijesim
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules