Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-01-2014, 11:17 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default midi to USB preporuka

treba mi midi to USB kabl, ima li tu kakve razlike, ili je sve isto sr..?
Old 22-01-2014, 03:48 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: midi to USB preporuka

Bio je neki M-audio...evo... Ima i jeftinijih no-name, ali cimanje sa driverima posle...Dakle ne?to iole firmirano je ok...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2014, 10:07 PM   #3
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Ja sam imao prilike koristiti neku ''lijevu'' marku (ne sjećam se koju) i nije bilo nikakvih problema.
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2014, 01:03 PM   #4
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

M-Audio USB Uno koji je Bockie naveo - sve preporuke. Osim, 64 bitnih drivera za W7(njih izbjegavati) - sasvim dovoljni su oni koji se instaliraju po defaultu. Radi ko sat.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2014, 04:12 PM   #5
bubu
Member

postoje dvije verzije m-audiovog uno interfacea. jedan je plug and play a drugi ima tih problema s driverima, pa ovisi koji ti se potrefi
bubu is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2014, 05:36 PM   #6
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Problem sa driverima se moze javiti JEDINO ako mu iz nekog razloga trebaju 64-bitni driveri koje skida sa sajta - u mom slucaju 64-bit DAW/64bit sistem, ti 64 bitni driveri su mi pravili problem. A sa driverima koji se ''samoinstaliraju'', nemam nikakvih poteskoca u radu. I to je kod mene bio slucaj, ne mora znaciti da ce i kod njega. Btw, imao sam i jedan, no name Chinese s**t, koji je prije radio na XP-u, ali na 64 bitnom W7 nije htio da radi, zbog toga sam i uzeo Uno i rijesio sebi polemike i razmisljanje o USB interfejsu za kontroler .
Old 26-04-2014, 07:56 AM   #7
aleksrb
Junior Member

Pozdrav ljudi, hteo bih da se nadovezem na ovu temu, jer imam slicnu dilemu, samo malo mozda vecu nego momak koji je zapoceo ova thread. Novajlija sam u pogledu midi komponovanja, taj deo cu sam, ali me buni povezivanje, konkretno kabl. Imam Juno DI odskora, on salje i prima MIDI signale preko USB kabla koji imam. Kada sam svirao u Nuendu preko integrisane zvucne imao je poprilicnu latencu, sto me nevidjeno nervira i zelim da je bilo kako otklonim skoro potpuno. Ugradio sam jednu staru Yamahinu karticu, probao preko nje i bilo je mnooogo bolje, ali je ipak jos imalo latencu. Pokrecu je DSX native drajveri, ima MIDI/GAME port i razmisljao sam o kupovini MIDI/GAME kabla. Njih skoro da nema vise nigde da se kupe ovde, ali ima jos ponegde. Procitao sam da nije bas dobro pokusavati kontrolisati preko njih, ne znam zasto, ako neko moze da mi malo pojasni jako bih voleo da znam. Ono sto sam procitao od iskustva drugih je da kabl moze da ispadne nekompatibilan sa klavijaturom, sto bi me veoma izbedacilo, jer nemam para za bacanje, a ne bih da kupim kabl koji mi nicemu nece sluziti. Sa druge strane, imaju ovi MIDI to USB kablovi, ali po svim pricama ne moze dobar da se nadje ispod 30-40 evra, a meni se toliko para bas ne daje. Jedino sto mi je momak od kog sam kupio rekao da je bolje da snimam midi preko nekog kabla koji ide na MIDI IN/OUT, jer preko ovog USB kabla koji sprovodi MIDI ima neko krckanje, ja ga do sada nisam primetio. Ne znam da li mi treba da kupim uopste bilo koji kabl, a radije bih uzeo ovaj MIDI/GAME kabl, jer je jeftiniji i kontam, zasto bi bilo lose ako vec imam na Yamahinoj kartici MIDI/GAME ulaz? To meni deluje kao najprirodnija veza. Ne znam, ja se zaista ne razumem u ovo, tako da bih molio nekog ko je strucan da mi objasni sta je najbolje da uzmem, ili da li uopste da nesto uzmem. Ono sto zelim je da potpuno ili skoro potpuno izbegnem latenciju, mada bitnije od toga mi je da podaci prodju OK i da mogu da se poigram sa raznim VST-ovima. Kontam, mogu klavijaturu da ukljucim u Line-in i da slusam u realnom vremenu kako ide zvuk, da me ne bi smaralo kasnjenje, mislim da MIDI signal ne moram da slusam, cini mi se da mogu u playbeku zvuka da stisam. Tako bih bio valjda siguran sta sviram. Na kraju, ako mi bas savetujete da kupim neki kabl od 40 evra, u redu, skupicu repa, ali ajde da vidim prvo za iskustvo drugih. Kabl o kojem sam razmisljao, ovaj MIDI/GAME inace ima da se vidi ovde: http://webshop.kdk-electronic.com/MI...&category_id=0
aleksrb is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2014, 09:58 AM   #8
bubu
Member

pa daj prvo stavi ASIO drivere (ako mo?e?), smanji buffer u settings, i vidi jel ima latencije onda. ?to se tice MIDI-USB onaj od M-audia je super stvar koja će vječno trajati. S ovim kinezima će? samo dobiti sijede dok ih instaliras, i onda će ti jo? krepati nakon par mjeseci.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2014, 12:01 PM   #9
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

M-audio UNO. Ustekas , pustis da ucita svoje drivere (ne radis nikakve apdejte, bar ja nisam na 64-bitnom sistemu), i vozi misko. Sa njim ni preko 1024 audio buffer size-a nemam latenciju koja smeta, a kamoli na manjim.
Old 26-04-2014, 12:22 PM   #10
aleksrb
Junior Member

Hvala na odgovoru Bubu. Ovo ce ipak mozda biti pitanje borbe sa MIDI postavkom nego sa kablovima za sada Imam ja instalirane ASIO drajvere, inace ne bi mogao da sviram u Nuendu, jer mi samo te ASIO konekcije i rade. Uspeo sam ipak da sviram na nekom sintu koji mislim da je hardverski ugradjen na karti, vidim ga u MIDI settings u Audio u sistemu i u NUENDU kao Yamaha FM Synthesizer. Taj radi bez ikakve latencije, bar ikakve primetne, ali zastareli su mu zvukovi, iako interesantni, probao sam da ga koristim da preko njega idu VST-ovi, ali nece, on samo radi sa svojim zvukovima, bar koliko ja vidim. Ova kartica ima i neki Yamaha PCI External MIDI (sto pretpostavljam da je za MIDI/GAMEPORT), jer vidim kad sviram da ima signal, ali se nista ne cuje, zbog cega kontam da bi verovatno trebao kabl. Kao da mu nesto nedosaje, verovatno MIDI OUT. Ono sto radi i preko cega sviram, a sto ima veze sa ASIO drajverima koliko ja kontam, odnosno preko cega oni rade, je Microsoft GS Wavetable SW Synth, jer kad to ukljucim onda cujem sta sviram. Mozda je jos nesto do podesavanja. Video sam da mi na ASIO podesavanju izlaze 2 Yamahina ulaza i izlaza za levi i desni kanal valjda, pise Yamaha DSx Native Audio 1 (left) i Native Audio 2 (right). Da li mozda nesto od toga nisam dobro podesio? Ako bi mi neko pomogao, mogu da mu kazem sta mi gde pise. I da, spusticu buffer size, sad mi je 2048. To je verovatno mnogo. Probacu sa 1024.

Jos jedna stvar - Instalirao sam i ASIO4ALL drivere, ali nisam siguran da mi rade. Ovi ASIO sto imam su Full Duplex.

Last edited by aleksrb; 26-04-2014 at 12:39 PM.
aleksrb is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules