|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
treba mi midi to USB kabl, ima li tu kakve razlike, ili je sve isto sr..?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Bio je neki M-audio...evo... Ima i jeftinijih no-name, ali cimanje sa driverima posle...Dakle ne?to iole firmirano je ok...
![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja sam imao prilike koristiti neku ''lijevu'' marku (ne sjećam se koju) i nije bilo nikakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
M-Audio USB Uno koji je Bockie naveo - sve preporuke. Osim, 64 bitnih drivera za W7(njih izbjegavati) - sasvim dovoljni su oni koji se instaliraju po defaultu. Radi ko sat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
postoje dvije verzije m-audiovog uno interfacea. jedan je plug and play a drugi ima tih problema s driverima, pa ovisi koji ti se potrefi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Problem sa driverima se moze javiti JEDINO ako mu iz nekog razloga trebaju 64-bitni driveri koje skida sa sajta - u mom slucaju 64-bit DAW/64bit sistem, ti 64 bitni driveri su mi pravili problem. A sa driverima koji se ''samoinstaliraju'', nemam nikakvih poteskoca u radu. I to je kod mene bio slucaj, ne mora znaciti da ce i kod njega. Btw, imao sam i jedan, no name Chinese s**t, koji je prije radio na XP-u, ali na 64 bitnom W7 nije htio da radi, zbog toga sam i uzeo Uno i rijesio sebi polemike i razmisljanje o USB interfejsu za kontroler .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ljudi, hteo bih da se nadovezem na ovu temu, jer imam slicnu dilemu, samo malo mozda vecu nego momak koji je zapoceo ova thread. Novajlija sam u pogledu midi komponovanja, taj deo cu sam, ali me buni povezivanje, konkretno kabl. Imam Juno DI odskora, on salje i prima MIDI signale preko USB kabla koji imam. Kada sam svirao u Nuendu preko integrisane zvucne imao je poprilicnu latencu, sto me nevidjeno nervira i zelim da je bilo kako otklonim skoro potpuno. Ugradio sam jednu staru Yamahinu karticu, probao preko nje i bilo je mnooogo bolje, ali je ipak jos imalo latencu. Pokrecu je DSX native drajveri, ima MIDI/GAME port i razmisljao sam o kupovini MIDI/GAME kabla. Njih skoro da nema vise nigde da se kupe ovde, ali ima jos ponegde. Procitao sam da nije bas dobro pokusavati kontrolisati preko njih, ne znam zasto, ako neko moze da mi malo pojasni jako bih voleo da znam. Ono sto sam procitao od iskustva drugih je da kabl moze da ispadne nekompatibilan sa klavijaturom, sto bi me veoma izbedacilo, jer nemam para za bacanje, a ne bih da kupim kabl koji mi nicemu nece sluziti. Sa druge strane, imaju ovi MIDI to USB kablovi, ali po svim pricama ne moze dobar da se nadje ispod 30-40 evra, a meni se toliko para bas ne daje. Jedino sto mi je momak od kog sam kupio rekao da je bolje da snimam midi preko nekog kabla koji ide na MIDI IN/OUT, jer preko ovog USB kabla koji sprovodi MIDI ima neko krckanje, ja ga do sada nisam primetio. Ne znam da li mi treba da kupim uopste bilo koji kabl, a radije bih uzeo ovaj MIDI/GAME kabl, jer je jeftiniji i kontam, zasto bi bilo lose ako vec imam na Yamahinoj kartici MIDI/GAME ulaz? To meni deluje kao najprirodnija veza. Ne znam, ja se zaista ne razumem u ovo, tako da bih molio nekog ko je strucan da mi objasni sta je najbolje da uzmem, ili da li uopste da nesto uzmem. Ono sto zelim je da potpuno ili skoro potpuno izbegnem latenciju, mada bitnije od toga mi je da podaci prodju OK i da mogu da se poigram sa raznim VST-ovima. Kontam, mogu klavijaturu da ukljucim u Line-in i da slusam u realnom vremenu kako ide zvuk, da me ne bi smaralo kasnjenje, mislim da MIDI signal ne moram da slusam, cini mi se da mogu u playbeku zvuka da stisam. Tako bih bio valjda siguran sta sviram. Na kraju, ako mi bas savetujete da kupim neki kabl od 40 evra, u redu, skupicu repa, ali ajde da vidim prvo za iskustvo drugih. Kabl o kojem sam razmisljao, ovaj MIDI/GAME inace ima da se vidi ovde: http://webshop.kdk-electronic.com/MI...&category_id=0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
pa daj prvo stavi ASIO drivere (ako mo?e?), smanji buffer u settings, i vidi jel ima latencije onda. ?to se tice MIDI-USB onaj od M-audia je super stvar koja će vječno trajati. S ovim kinezima će? samo dobiti sijede dok ih instaliras, i onda će ti jo? krepati nakon par mjeseci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
M-audio UNO. Ustekas , pustis da ucita svoje drivere (ne radis nikakve apdejte, bar ja nisam na 64-bitnom sistemu), i vozi misko. Sa njim ni preko 1024 audio buffer size-a nemam latenciju koja smeta, a kamoli na manjim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru Bubu. Ovo ce ipak mozda biti pitanje borbe sa MIDI postavkom nego sa kablovima za sada
![]() Jos jedna stvar - Instalirao sam i ASIO4ALL drivere, ali nisam siguran da mi rade. Ovi ASIO sto imam su Full Duplex. Last edited by aleksrb; 26-04-2014 at 12:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jam Origin Midi Guitar -- napokon dobar? softverski realtime polifoni midi gitar ? | vakatt | Audio Software | 4 | 11-06-2013 10:06 PM |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
Preporuka za EQ | Altek | Audio Software | 14 | 31-03-2005 01:24 PM |