Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2014, 11:00 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Diskusija o softver bubnju [Branoy]

[...preneto iz druge teme]

samo sto treba razgraniciti sta je sra** .

toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima ..

a ono ostalo nista mi ne treba.. tu nesto ako valja samo presemplujes te osnovnee u par lajera , i kazes zbogom ostali GB.

batery i vozi.

imam samo superrior 2, bez njegove banke, citam nekih par od ez drummera , i od svega u tomu su najbolje middi ritmovi odradjeni, dok ja te udarce ne mogu u nista ubaciti, uvak tanko. ili nema konkretnost. sve fino na suvo. al kad ubacis par kanala nema te.

stavis drumagog 5 na njega i pozajmis druge njegove udarce, druga prica
branoy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 03:01 AM   #2
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

Quote:
Originally Posted by branoy View Post

toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima
Da nije malo previse 100Mb za set bubnja?
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 05:41 AM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

grehota mi bilo reci 10 x manje ,, i to u fulu stereo 24bit, po 10 lajera po dve sekunde vrh

mada meni ne treba stereo drum, kick i snare treba da su u centru pa izbaci eto i stereo iz tih udaraca hahah
Old 05-01-2014, 03:51 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Da nije malo previse 100Mb za set bubnja?
Kasni? deset godina sa ovim!

Quote:
toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima ..

a ono ostalo nista mi ne treba.. tu nesto ako valja samo presemplujes te osnovnee u par lajera , i kazes zbogom ostali GB.

batery i vozi.

imam samo superrior 2, bez njegove banke, citam nekih par od ez drummera , i od svega u tomu su najbolje middi ritmovi odradjeni, dok ja te udarce ne mogu u nista ubaciti, uvak tanko. ili nema konkretnost. sve fino na suvo. al kad ubacis par kanala nema te.

stavis drumagog 5 na njega i pozajmis druge njegove udarce, druga prica
Malo smara? sa tim da svaki put kad se pomene semplovan bubanj ponavlja? jednu istu pri?u. Ne ljuti se ali ono, jasno je, ne kapira? kako radi sampling engine, ne razume? ?emu slu?e layer-i sample-ova i round robin, ti bi to sa pet semplova u battery i to... Ne mora? svaki put ponovo!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 04:09 PM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

cemu sluzi,? uzmes njegove presete, pa ni jedan ne mozes odmah staviti u pesmu.. a strucnjaci ga podesili.? sta ja vise treba da pipam ako kupim i dam tolike pare na to? jesam ja rodjen bubnjar? ovo i treba da sluzi za nas koji ne sviramo bubnjeve, a i oni koji ga sviraju ne znaju ih 10 posto nastimat.

sta ja vise treba da pipam da bi on prozvucao, sjeo u mix, itd itd?

i sve mi se to svodi na plastiku. nema udarca !! da ti lede se vene.

to je samo kultura,. fino dok slusas midi.

da snimam zive gitare mozda bi ga i izvukle. ali nemam nikog ovde. tako kad stavim sve vsti, mesto zivih ljudi, jbg, kako je tako je.

ti okaci video dokaz, sve sto ti mislis , pa da cujemo to roundrobin i te zeze.
Old 05-01-2014, 04:13 PM   #6
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
cemu sluzi,? uzmes njegove presete, pa ni jedan ne mozes odmah staviti u pesmu.. a strucnjaci ga podesili.? sta ja vise treba da pipam ako kupim i dam tolike pare na to? jesam ja rodjen bubnjar? ovo i treba da sluzi za nas koji ne sviramo bubnjeve, a i oni koji ga sviraju ne znaju ih 10 posto nastimat.

sta ja vise treba da pipam da bi on prozvucao, sjeo u mix, itd itd?

i sve mi se to svodi na plastiku. nema udarca !! da ti lede se vene.

to je samo kultura,. fino dok slusas midi.

da snimam zive gitare mozda bi ga i izvukle. ali nemam nikog ovde. tako kad stavim sve vsti, mesto zivih ljudi, jbg, kako je tako je.

ti okaci video dokaz, sve sto ti mislis , pa da cujemo to roundrobin i te zeze.
Malo smara? sa tim da svaki put kad se pomene semplovan bubanj ponavlja? jednu istu pri?u. Ne ljuti se ali ono, jasno je, ne kapira? kako radi sampling engine, ne razume? ?emu slu?e layer-i sample-ova i round robin, ti bi to sa pet semplova u battery i to... Ne mora? svaki put ponovo!

(po?to nisi pro?itao kad sam ti napisao prvi put, evo copy and paste, nemam ?ta novo da dodam)
Old 05-01-2014, 04:18 PM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pa nemas. vi samo neke price imate . kad treba dokaz. video. nemaa, ja to sto ti pricas ne razumem. ja znam sta ja cujem.
Old 05-01-2014, 04:19 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
pa nemas. vi samo neke price imate . kad treba dokaz. video. nemaa, ja to sto ti pricas ne razumem. ja znam sta ja cujem.
Malo smara? sa tim da svaki put ... (itd itd)
Old 05-01-2014, 04:19 PM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post

To si potpuno u pravu, ne moze se podcenjivati nesto sto uopste ne poznajes kako radi i kakve su mu mogucnosti. Niko nije snimao i smisljao te banke zato jer mu je bilo dosadno.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 04:20 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post

Ovaj program nema klasicni reverb i ambijentalni zvuk i slicno. Sve je snimano sa vise mikrofona: overhead, pa svaki bubanj posebno sa vise udaraca po velocityju, pa onda room mikrofon, isto tako... I sve to za jedan set. U BFD3 su ubacili vise pozicija snimanja - room, ambience, top snare, bottom snare, OH, ne secam se napamet sad sve. Sa tih dodatnih par mikrofona za ocekivati je da je porasla banka, ali imate vecu kontrolu prostornosti bubnja. Verovatno i vise layera za velocity = gomila GB. Zato STFU i uzivajte - narocito kad je dzaba. Jos da ga poprave i bice do yaya.

Druga stvar - ljudi su pravili muziku i pomocu gusli, sa 2 tona, ali nije bilo lako slusati , tako da, brano, mozes uopste i da ne stavis bubanj - ako me razumes. Naravno ima gotovih, usemplovanih sa sve room, ambijentom i sl, mnogo manje muke, ali i mnogo manje kontrole.
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules