Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2013, 07:33 PM   #1
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Kako da vam sample-ovi budu i istom ritmu sa projektom

Npr ubacim neki vocal koji u Pool Preview-u zvuci normalno tj lepo se cuje i razgovetno kad ono kad ga pustim u projektu on se ubrzano cuje tj nerazumno.

Pravim neki mix pesama pa me zanima kako u prelazima da mi svaka traka bude npr 125bpm. Princip je isti kao i sa girepomenutim vokalom.

Thnx !
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2013, 08:28 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Kako da vam sample-ovi budu i istom ritmu sa projektom

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Npr ubacim neki vocal koji u Pool Preview-u zvuci normalno tj lepo se cuje i razgovetno kad ono kad ga pustim u projektu on se ubrzano cuje tj nerazumno.

Pravim neki mix pesama pa me zanima kako u prelazima da mi svaka traka bude npr 125bpm. Princip je isti kao i sa girepomenutim vokalom.

Thnx !
Za vokale proveri sample rate (da bude isti kao i projekat), a za mix pesama moras time stretch (predlazem Ableton Live za to)... nadam se da sam te dobro shvatio sta je problem..
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2013, 09:16 PM   #3
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

A npr sta ako je vokal nije u isto bitrate-u ? Jel postoji neko resenje da se dodatno namesti ili mora striktno da bude u istom BPM ?

Za taj mix pesama i meni pade to na tj time strech ali mi je to nekako vise na uvce tj na sistem "pokusaj pa ako ubode".

Ako ti padne jos nesto na pamet ti javi ...
Old 22-06-2013, 10:45 PM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

bitrate i bpm nije isto , ako ti je bpm sporiji ili brzi od matrice pa makar i za 1 bpm , iskoristi ableton ili sony acid ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2013, 07:15 AM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
A npr sta ako je vokal nije u isto bitrate-u ? Jel postoji neko resenje da se dodatno namesti ili mora striktno da bude u istom BPM ?

Za taj mix pesama i meni pade to na tj time strech ali mi je to nekako vise na uvce tj na sistem "pokusaj pa ako ubode".

Ako ti padne jos nesto na pamet ti javi ...
Bit rate nema veze sa time. Pa postoji nachin da se namesti putem opcije Time stretch a Ableton ti je preporuchen zbog toga sto je to u njemu izuzetno lako uraditi.. Takodje imaj na umu da ne mozes da uskladis pesme koje se puno razlikuju u brzini (bpm-u) a da ne to ne chuje... To ces videti sam...
Evo samo pitas YouTube i izadje ti more videa.. eo ga jedan

Last edited by silicon science; 23-06-2013 at 07:45 AM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2013, 12:04 PM   #6
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Alavuk: lapsus srry, zkarljzljao mi je mozak .

Silicon: trazio sam i ja na yt ali sam nailazio sve na Acid. IZgleda da cu morati da probam i njega. Ako mislis na tu razliku izmedju BPM tj na PITCH bez brige. Sve je house tako da je oko 125BPM manje vise.

MALI OFF: Sa gotovim pesmama je nemoguce raditi neki remix jer su sve napucane do 0dcb i sta god da ubacite, bilo koji efekat ulati u klip. Jedino automatizacija volume-a jednu da dizete drugu da spustate. Kako onda DJ-u ne uleti u klip kada odvrne obe pesme ..
Old 23-06-2013, 12:24 PM   #7
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ako radis u Cubase-u (što nekako pretpostavljam jer spominješ Pool) onda ti je kvaka u tome da ti je upaljen "musical mode" na tom audio fajlu. On pokušava uskladiti tempo fajla s tempom projekta al je krivo očitao tempo tog fajla pa ga zato svira krivo u aranžmanu.
Možda je to...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2013, 01:44 PM   #8
hofmann
Member

Quote:
Alavuk: lapsus srry, zkarljzljao mi je mozak .

Kako onda DJ-u ne uleti u klip kada odvrne obe pesme ..

pa to je zato sto dj ne odvrce obe pesme nego ih smiksa i naravno svakom efektu svakom zvuku treba napraviti malo mesta u miksu, ne moze sve samo da ide gore, gore, gore.
nema veze sto je na 0 dB vazno je da nije preko, a gain posle namestis na mikseru i nista ne klipuje, bar vecini didzejeva hahahahahaha
hofmann is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules