Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-04-2012, 03:17 AM   #1
zoivanmo
Junior Member

Exclamation problem sa PROFIRE 2626

Zvu?na mi se ?e??e zna sru?iti...instaliravao sam ponovno itd...no mislim da je problem u tome kak sam je skop?ao...ikakvo saznanje o osnovama kop?anja kompjutora i kartice i popratnih sadr?aja...predpoja?ala, gitarskih poja?ala (npr.kad mi netko pozvoni...nigdje veze...na vrata, kartica out...vjerovatno joj smeta ?to su na istoj fazi ili sl. da li mogu biti u istom produ?nom komp i zvu?na...ako ne kakva je najbolja varijanta, da li smiju biti na istoj fazi...itd) PLEASE HELP
zoivanmo is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 11:54 AM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: problem sa PROFIRE 2626

Prebacio sam ovaj post, ovo je bolje mesto za ovu temu,
uzgred, moze malo detaljnije i jasnije, sta je u stvari problem?
Khan is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2012, 06:55 PM   #3
zoivanmo
Junior Member

zna? ?ta mi se de?ava...kartica mi se sru?i...kako...naprimjer imam fri?ider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sru?i kad se u frid?u upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sru?i kad upalim poja?alo...lampa? Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u ru?enju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je ?to su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li ne?to u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???
zoivanmo is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2012, 09:10 PM   #4
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by zoivanmo View Post
zna? ?ta mi se de?ava...kartica mi se sru?i...kako...naprimjer imam fri?ider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sru?i kad se u frid?u upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sru?i kad upalim poja?alo...lampa? Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u ru?enju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je ?to su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li ne?to u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???
izvadi svo meso iz frizidera i odledi ga.Potom napuni frizider bananama pa vidi jeli onda radi,ako neradi onda ti je poso grijac u bojleru.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 12:14 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
izvadi svo meso iz frizidera i odledi ga.Potom napuni frizider bananama pa vidi jeli onda radi,ako neradi onda ti je poso grijac u bojleru.
mnogo si pametan. Molim te da se suzdržiš, ako već ne možeš nekom pomoći.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 12:26 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
to je čest problem sa tom karticom i FW napajanjem. Proveri da li se isto dešava kad je na sopstvenom napajanju. I nisi napisao dal je to Macintosh? meni je bez problema radio na PC, dok sam ga imao, a ortak sa MacBookom je popizdeo i posle nekog vremena trampio profire 610 za neku maudio USB karticu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 01:07 AM   #7
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by zoivanmo View Post
znaš šta mi se dešava...kartica mi se sruši...kako...naprimjer imam frižider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sruši kad se u fridžu upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sruši kad upalim poja?alo...lampaš Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u rušenju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je što su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li nešto u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???
probaj kao sto je kolega rekao sa napajanjem od m-audia
samo da se nadovezem-
problem ti je u napajanju kompa ili firewire izlazu.sad neznam dal koristis integriranu ili pci-pci(e) firewire karticu.
fora je da firewire izlaz nedaje dovoljnu amperazu za tu tvoju karticu.
100% ces rijesit problem zamjenom napajanja kompa.ili firewire karte.(zamijeni oboje)
ljudi inace grijese (napajanje je naj bitniji faktor za stabilno racunalo,i za njega treba odvoiti najmanje 100e pogotovo ako se radi o audio produkciji.
potrebno je Gold Certified napajanje. jeftino napajanje lose ili uopce ne filtrira smetnje iz mreze i napon mu konstantno varira i to je lose......
a mozes probat i sa ups-om..

Last edited by tajsam; 21-11-2012 at 01:15 AM.
Old 21-11-2012, 09:52 AM   #8
fix3r
Member

Quote:
potrebno je Gold Certified napajanje
Uh pa bas ga pretera sa ovim. Efikasnost napajanja u PC-u ti nece pomoci ako imas losu instalaciju i frizider ti je na istoj liniji kao i super-osetljivi audio interfejs. (Imam taj Profire 2626, ima zasebno napajanje i ne vuce ga sa firewire porta).
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 12:23 PM   #9
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Uh pa bas ga pretera sa ovim. Efikasnost napajanja u PC-u ti nece pomoci ako imas losu instalaciju i frizider ti je na istoj liniji kao i super-osetljivi audio interfejs. (Imam taj Profire 2626, ima zasebno napajanje i ne vuce ga sa firewire porta).
covjek je rekao da je probao spojit na drugu fazu (čak direkt sa table ),
a Gold Certified ne znaci samo efikasnost.

Last edited by tajsam; 21-11-2012 at 12:28 PM.
Old 21-11-2012, 12:52 PM   #10
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ja mislim da je to switch napajanje profire-a problem.I nas zna da stuca povremeno zbog sumova u naponu,konretno klima kad se pali i gasi,profire je uvek otpozdravi na neki nacin,nekad krckanjem,nekad blinkanje svih lampica na njoj.Neko je spominjao na forumu upgrade napajanja za nju...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules