|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Jel neko od vas nekad probao klasicne softverske limitere u lajv situacijama? Pun mi je murac vise vlasnika sistema koji snagu istih dokazuju sa cd muzikom, muski zalimitovanom, dok cik krenes da pravis kik i sner sa zivim bubnjarem odma trce okolo i kukaju kako im se pali zastita na pojacalima. Pade mi na pamet da uzmem samo master sinu sa live mixete da provucem kroz portabl zvucnu sa nekom pristojnom latencijom, i da upalim fabfliteta ili nesto slicno, pa da vidim ocu li dobiti na "bezbednoj" snazi. Jel probao neko ovo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nije bas da ti pomazem, ali pre par godina je bio koncert u Nisu, svakave grupe itd i nekoliko rap grupa, moja grupa, tadasnji ceo Bassivity itd... Kad god bi bio rep nastup kad udari kick grozno pucanje u razglasu se culo, pucanje kao probijanje neko...Ozvucavanje je radio tada jedan od najjacih likova u Nisu, ne bi da imenujem, i onda su napali mene kako mi koristimo muziku napravljenu na kompjuterima i da to povredjuje/kvari njegov sistem... zbog velicine manifestacije nije mogao da prekine koncert ali je dolazio da se*e na svakih 3 minuta, da sam mu u jednom trenutku rekao "Ti jednostavno ne znas to da radis", "imas li ti zavrsenu skolu za ovaj posao?" (klasicna seljacka fora, ali sa seljacima moras kao seljak), " pisni jos jednom i prebicu te", posle toga vise nije dosao sere... A nije dozvoljavao da pridjem mikseru i pojacalima da doteram nivoe... Relja iz VIP-a je predpostavio tada da je prejakim signalom ulazio u pojacalo da bi izneo snagu...Ko bi ga znao... Meni je isto zvucalo kao klasican overload, kad recimo uteras kick u digitalnu nulu 5-6 db tako nekako slicno zvuci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Snimim par minuta benda. Više ne mogu, jer do danas po klubovima nisam sreo bend,
koji razlikuje "tonska proba" od "line check"!!! Pola sata pravim grub miks i stavim limiter na master, naravno par db, ne sad 10 ili nešto veliko, jer će fonirati... Na cubase obrnem fazu (na masteru) i imam još nekoliko db više pre fonije... ! Sve kasni oko 0.7ms kod mene...i do sada niko "A" nije rekao niti čuo... Tek kad sve završim, pustim kratko na ozvučenje, jer radim na sluške koje jebeno dobro poznajem i zabole me za ozvučenje! Tada eventualno minimalno korigujem tipa ~ bass-mid-treble...jače ili manje kick, bas, voc... Dakle, može ali pazi na količinu zbog fonije!
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
Probaću u četvrtak u gunclubu pa javljam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
btw,boki, ne reče na kojoj karti radiš? Jel šibaš samo master u nju ili ideš i po kanalima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Onyx 1640... (bez "i")...dakle stari... (16)18 Analog IN ~ 2 out... Dakle SVE po kanalima! Jedino" vraćam" 2~mix...! http://www.youtube.com/watch?v=xf0fSaAhVIA .
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
hm, pokušao večeras i odustao. Komp MacBookPro sa WindowsXP-om, kartica maudio-profire 410. Na 128samples bufferu kartica prijavljuje 4ms kašnjenja u Nuendu. Ali kad upalih FabFilter PRO-L na master šini, stičem potpuno uverljiv utisak da stvari kasne dramatično više. Ne na nivou flammova, ali ipak, osetno, čisto kao neki osetni predelay zvuku. A i sam sound kad FabFilter počne da gazi postaje osetno čudniji, gužva malko midlove i akcentuje subove na neki čudan način. Za sada odustajem od ove ideje, dok ne skontam neki limiter sa manjoj latencijom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Uh, supicu mu poljubim, dosta kasni...
Pazi, live je pa ne moras bas Fab... Neki bezvezan ce raditi isto dobro, ako ovi "zajebani" vuku kilo resursa.... Probaj sa nekom 166-icom, ima limiter i taj ne kasni... ![]()
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Navataj negde PA dbx,sad ih ima dzabaka i cao,ako te mrzi da se bakces sa kompletnim procesingom,koristi samo limiter,radi i vise nego kako treba.Cak i obican peakstop limiter(bez plus) sa dbx analognih kompresora zavrsava posao.
edit:eto jos jednog razloga zasto sanjarim UA Apollo i njegove 2ms latencije procesinga...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dub FX live | Mika Technika | Pricaonica | 10 | 20-01-2012 03:19 PM |
Live | OFF | Dejan Vučković | 13 | 02-02-2010 05:32 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |