Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2013, 03:38 AM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Video glasnoca mixa by Mee

moj neki nacin za dobijanje glasnoce bez da se gubi i kvari velika dinamika sa napumavanjem mixa do 0db kao sto vecina radi, msm ono uradi mix na nizoj dinamici i onda na masteru ubijaju sa pluginima da nagruvaju mix do 0db. ovo sam proverio kad exportujem mix i pustim uz bilo koju drugu pesmu i moja je u ravnini i jaca cak po potrebi,, et;s poz

edit.
evo i Wav fajlova , ipak youtube nisam pravio 720p i navise
http://www64.zippyshare.com/v/89492403/file.html

Last edited by branoy; 07-02-2013 at 05:18 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 10:12 AM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Video glasnoca mixa by Mee

Cekaj, jer ovo skrivena kamera ili sta??? Branoy, reci mi da se zezas, molim te
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 10:17 AM   #3
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Dobro, aj sad priznaj da si ti ovde da bi se sprdao sa svima nama!

Dodao si na traci +6db recimo i tako si ušao u limiter.
Kako radiš u 32 bit float, ta unutrašnja dinamika je veća i nigde ne klipuješ naravno i ulaziš u limiter +6db jače, što on koriguje na izlazu i dobijaš za +6db jači snimak.

isto bi bilo da si pre limitera stavio Gain plugin i dodao +6db, ili da si na limiteru dodao +6db, ili da si bilo gde u lancu dodao +6db, potpuno je svejedno.
Ti si dodao na dnu lanca, na samoj traci, to ne menja zakone fizike koji važe i za tebe i za sve nas ovde, ulaziš u limiter za +6db jače i samo u tome je poenta, a da li si podigai +6db na traci, pluginu na kanalu, na limiteru ili negde između, ne menja ništa.

Nemoj samo opet da počneš priču kako ti čuješ razliku, jer će da boli koliko je glupo...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 10:31 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Momci ne palite se...

To je na? Branoy...! Svi ga vole!

Heheh...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 03:50 PM   #5
alen
VIP Member

alen's Avatar

To je to,slazem se.Sto bi moralo da se umara,trose oci i vreme i trzi gde je gian pot na limiteru i sta ti ja znam sta sve jos kad je zdravije samo dici fader(gain na kanalu u ovom slucaju).Bespotrebne komplikacije.Genijalnost je uvek bila jednostavna.

Last edited by alen; 07-02-2013 at 03:53 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 05:49 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

jebiga braco i sestre cenjene hehehe ja sam skontao ovo !! ja nisam znao pre drugacije, ja isto radio ono budzio pluginima i desi se uzas,i tako bezveze gledao na audio kanalu grafiku, i padne mi ideja da podignem na max da gafika ispuni celi audio trak, i rekoh de da stavim limiter, kad iznenadi se, nema gubljenja i przenja dinamike kako je bilo pre, msm najgore je vako sto vam ispadnem smesan, al jbg niko mi nista nije rekao kako i sta treba, pa otkrijem verovatno toplu vodu, al bar je ok, nije nest lose a? al neka, nauci se nest. ne zamerte, ako ko ima jos kakvi ideja , sam se izgovorte. znate da ja mudrujem uvek nest. hehe pa volim i podelit znanje neznjanje sta vec ispravicete me jeboga ti, ja zasta vas imam!!
Old 07-02-2013, 08:13 PM   #7
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Nauči ?ta znači put signala, sve će ti biti jasnije onda.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 09:52 PM   #8
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

@silicon science: nije skrivena kamera, to je sadašnjost ideje "tehnika narodu"... a kakva li će tek budućnost biti mogu misliti...

Quote:
msm najgore je vako sto vam ispadnem smesan, al jbg niko mi nista nije rekao kako i sta treba
Branoy, ne sumnjam ja da si ti fin momak, ali, gledaj ovako - da igraš fudbal sa profesionalcima, da li bi ti uopšte išta značilo da ti bilo ko od njih objasni kako radi neku fintu? To druže što ti trenutno radiš je isto kao da pokazuješ fudbalerima kako da pimpuješ loptu 3 puta u vazduhu i očekuješ da ti se dive ne znam koliko.

E sad, verujem ja da si ti kao i svaki Balkanac, misliš da možeš da igraš fudbal bolje od onih koje gledaš na TVu, ali evo, na ličnom primeru vidiš kako to ispadne na kraju kada zaista pokušaš.

Iz istog razloga ja ne postavljam nikakva pitanja vezana za mastering niti snimam video o tome jer sam svestan da bi bilo PREVIŠE BEZOBRAZNO da pitam nešto na temu o kojoj ne poznajem ni neko elementarno predznanje...

Bezobrazno jer su ljudi koji se time bave uglavnom posvetili godine i godine truda i muke ne bi li došli do rezultata a ti očekuješ da to podele po principu "dodaj na 400Hz +3 i stavi -2 na 1.2kHz". Odnosno, misliš da radiš isto što i oni samo bez imalo truda.

Nemoj shvatiti ovo previše lično - nisi ni prvi ni poslednji koji misli da se muzičkom produkcijom svako može baviti u roku od 5min samo ako ima koga da pita sve što ga zanima... A nešto sumnjam da to misliš za fudbal ili recimo još bolje - šišanje

Last edited by wladymeer; 07-02-2013 at 09:56 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 10:20 PM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

fora je brate moj sto sam ja malo daleko od svih centara desavanja , oko mene nema u blizini studia da radi profi i to ovde sto ima ko da su na marsu, nece niko nist rec.. nas sestero u kuci, i niko ne radi, osim sto ja i stari izadjemo pod sator preko leta i kad ima posla da se nest uzme para to je jednina sreca sto radimo odlicno i sto nas svi znaju ovde, i kafici par meseci prezimiti po gradu , i sto od 2000 god i pre nisam uzeo i otisao da pijem po kaficima celi dan i noc i da se drogiram travama, neg sam svo to vreme visio oko prve klavijature , prvog kompa atari itd, i malo se druzio sa svetom, jer ovo ko voli zna koliko mu vremena oduzima, svo vreme, sam visis nesto mudrujes pravis, kazes da mi je samo da mi neko pokaze kako da i ja zvucim ko 100 studia i svaka pesma na balkanu, ne treba dalje, nikom ne uzimas posao, posla ima za sve i volio bi da je tako jer znam kakav je ovo posao, i ja nikad u zivotu vise ne bi bre nikog nist pitao sam da znam kako da mi 10 vsti koje izaberem i napravim muziku zvuci kao u svih, jer znas ono kad ti vise nije dosta ideja i muzika ko pre, sad ti daje da ti to zvuci kao u svih samo ne kompijuterski.. ja i tata tako kupujemo jbg svake godine nest u studio sto se zaradi , i sve moje godine zarade su ovde u ovoj sobi, imamo i solid tube mic, imamo i pc sa svim plug, sve inst, imamo i muzicku kartu 8 ulaza izlaza, imamo i korg D32Xd, magnetofon fostex, trake tape dat , liquid mix 32, tanoy monitore, lex neki dilej, dbx 166a, vitalizer stereo jack, aphex 204, ultrafex pro multiband, ultra q pro, marantz pojacalo, modula rolandovih jamaha , korg, jedno 5 klava i 5 modula znaci, ii jos jedno 10 nekih rack uredjaja manje spomenutih, mikrofona i tako. et gde mi prolazi zivot, a volim napravit neku pesmu i snimit glas , jer imam uvek nekih ideja za bilo koju vrstu muzike, najvise volim EKIPU, zajedno je uvek bolje, tim ljudi, sam zajebano vreme da danas sa svim tim ti ljudi sto imaju znanje a ima ih dosta sto sve to imaju a snime jedva i oni dve pesme u godini,, samo mi zao sto neko i meni ne kaze neke glavne delove sta sa cim , danas imas bre dobri ljudi, uvek je bilo, svako je od nekog nesto naucio, ja sam imam net , i cak licno odavde nikaog ne znam , onako po slikama, al znam da ovde ima ljudina velikih, i cak znam da bi i sa njima mogao da saradjujem i da pravimo bilo sta, i da uzmemo neku lovu sam da prezivimo, ne tazim ti ja da budem SVETSKI lik na svim tv i radio, i nisam ja od onih koji su na nekoj visini, ja sam bre obican , al sasvim, sam volim muziku i to je otprilike cela moja prica. volim pravit muziku i svirat uzivo najvise na svetu ,, et to ti je moj zivot , sam mi daj da i ja radim i ne boj se, ako se obogatim obogatices se i ti, nisam ja onaj koji sam daj meni. al daje samo da nikad nismo ispod 0 u zivotu, kredit nikad digli nit cemo ga dic.

i posto je ovaj video u par minuta ucinkovit i dobar opet spasice mnoge i pocetnike i oni koji to nisu znali a koji dolaze ovde i isto traze sta kako, ti kao profesionalac nemoras ga ni gledat, i ne treba ti biti smesan, nisu ovde samo profesionalci sto posto. steta sto nemamo ovako sekciju gde ces pokazat odma nesto prakticno a ne sam teoretski i textom, praksa je zakon.

Last edited by branoy; 07-02-2013 at 10:45 PM.
Old 07-02-2013, 10:57 PM   #10
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Branoy, sad ozbiljno...

Jesi li razmisljao da preselis u neki veci grad? Pitanje je privatno, ne moras da odgovoris, ali mi se cini da je to jedini nacin na dalje napredujes.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules