|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Naime, pokusavam da automatizujem neke "es"-ve za neku traku sta radim, radije nego da koristim desser ili sidechain kompresiju.
I sad, do sad sam smislio 3 nacina za to: 1. Da crtam automatizaciju klasicno, ali onda mi automatizacija preuzima fader. 2. Da crtam olovkom po volume envelopi na samom eventu u projektu (dobro resenje ali mnogo poteza rukom za jedan ess, vrlo mi je neprakticno kako ta olovka "radi"), mozda ovaj nacin moze nekako brze i drugacije da funkcionise? 3. Meni najlaksi i najbrzi nacin, secnem "sss" "makazama" i samo strelicom spustim volume na dole. Ali me posle nervira sto mi se event pretvori u milion delica. 4. I eventualno 4. da u samom editoru selektujem "SS" i idem na gain stisam... Jel postoji neki jos laksi nacin, da sam ga prevideo ? Davno nisam radio u Pro Tools-u, ali cini mi se da u PT-u to sve ide mnogo brze :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To i posle toga uradis bounce
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja ništa ne bouncam, samo kao ti režem i spuštam volume. Ako i konsolidiraš, a ne svidi ti se, ostaviš original, keep original, pa opet konsolidiraš Last edited by Surfer; 07-05-2011 at 06:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ja izvedem istu operaciju seckanja ali onda uredno spustim sibilante na traku ispod (kopiranu vokal traku)
korist je visestruka, stisavam celu i popravim na par mesta. Druga korisna stvar je sto se send za sibilante time odvojio i ako nekom diley-u ili reverbu sibilanti manje prijaju, manje ih sendujem.... Zgodno je kad pozelim wet vokal a pritom svetli prostor...... Ess ovi mogu manje da fiduju fx.... Treca korist je sto nekako veoma jasno se vide sibilanti u numeri lakse se hvataju za smanjivanje pojacavanje, ne mora se mnogo zumirati i odzumiravaaaaatiiiiiii |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
NIKAD ne koristim de-essere....!!!! Nikad ni zasta....!!!!
ALI: Dupliraj traku... Na taj duplirani kanal izoluj (ekvalizacijiom) deo gde su sibilanti ( da ih "dobijes" u punoj snazi, oduzimanjem ostalih, a ne dodavanjem frekvencija...), i dodaj lagani gate koji ce propustati samo najjace sssss-ove... Obrni fazu na tom kanalu, i "reglerom" podesi koliko ce "smanjivati" "izvorni" kanal....!
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
ja sam se do sad ipak još uvek mučio sa RDeeserom, i to na nekim bizarnim setinzima. Poneka uradi od jaja, ponekad bude još gore. Radio sam i to sa seckanjem i spuštanjem, ali i sa posebnom trakom na koju sam primenjivao ekvalizaciju posebnu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbrzi gitarista na svetu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 63 | 20-05-2010 09:12 PM |
AKAI EWI na malo drugaciji nacin | Bitch | Razno | 2 | 26-08-2009 06:10 PM |
Cubendo pitanje | Heavy Jerk | Audio Software | 23 | 29-01-2009 05:05 PM |
Dinamicki procesori na majstorski nacin | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 04-08-2006 02:40 AM |
Nacin stvaranja | Zid | Vlado Georgiev | 20 | 23-07-2005 03:41 PM |