![]() |
Najbrzi nacin za automatizaciju sibilanata (Cubendo)
Naime, pokusavam da automatizujem neke "es"-ve za neku traku sta radim, radije nego da koristim desser ili sidechain kompresiju.
I sad, do sad sam smislio 3 nacina za to: 1. Da crtam automatizaciju klasicno, ali onda mi automatizacija preuzima fader. 2. Da crtam olovkom po volume envelopi na samom eventu u projektu (dobro resenje ali mnogo poteza rukom za jedan ess, vrlo mi je neprakticno kako ta olovka "radi"), mozda ovaj nacin moze nekako brze i drugacije da funkcionise? 3. Meni najlaksi i najbrzi nacin, secnem "sss" "makazama" i samo strelicom spustim volume na dole. Ali me posle nervira sto mi se event pretvori u milion delica. 4. I eventualno 4. da u samom editoru selektujem "SS" i idem na gain stisam... Jel postoji neki jos laksi nacin, da sam ga prevideo ? Davno nisam radio u Pro Tools-u, ali cini mi se da u PT-u to sve ide mnogo brze :S |
Re: Najbrzi nacin za automatizaciju sibilanata (Cubendo)
Quote:
|
Quote:
Ma jasno za bounce-ovanje, al sta ako mi se ne svidi to sto sam uradio kasnije? |
Quote:
Ja ništa ne bouncam, samo kao ti režem i spuštam volume. Ako i konsolidiraš, a ne svidi ti se, ostaviš original, keep original, pa opet konsolidiraš |
Quote:
Ali definitivno rezanje i spustanje volume-a je najbrzi nacin |
ja izvedem istu operaciju seckanja ali onda uredno spustim sibilante na traku ispod (kopiranu vokal traku)
korist je visestruka, stisavam celu i popravim na par mesta. Druga korisna stvar je sto se send za sibilante time odvojio i ako nekom diley-u ili reverbu sibilanti manje prijaju, manje ih sendujem.... Zgodno je kad pozelim wet vokal a pritom svetli prostor...... Ess ovi mogu manje da fiduju fx.... Treca korist je sto nekako veoma jasno se vide sibilanti u numeri lakse se hvataju za smanjivanje pojacavanje, ne mora se mnogo zumirati i odzumiravaaaaatiiiiiii |
Quote:
|
NIKAD ne koristim de-essere....!!!! Nikad ni zasta....!!!!
ALI: Dupliraj traku... Na taj duplirani kanal izoluj (ekvalizacijiom) deo gde su sibilanti ( da ih "dobijes" u punoj snazi, oduzimanjem ostalih, a ne dodavanjem frekvencija...), i dodaj lagani gate koji ce propustati samo najjace sssss-ove... Obrni fazu na tom kanalu, i "reglerom" podesi koliko ce "smanjivati" "izvorni" kanal....! |
Quote:
|
ja sam se do sad ipak još uvek mučio sa RDeeserom, i to na nekim bizarnim setinzima. Poneka uradi od jaja, ponekad bude još gore. Radio sam i to sa seckanjem i spuštanjem, ali i sa posebnom trakom na koju sam primenjivao ekvalizaciju posebnu.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:23 PM. |