|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Slučajno sam saznao za ovo:
![]() ![]() Ako je neko upućen u sva tri modela, zanima me koji od ovih modela bi mi bio najprikladniji za sweepove? Nekako mi je logičan izbor Monotron delay ali rekoh bolje da pitam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
iskreno, za svipove ti je najbolje da uzmes kaossilator, imam onaj prvi monotron i iako je to fina igrackica, najveca funkcionalnost mu dolazi iz mogucnosti da proturis neki audio kroz njegov filter, "sviranje" i "sweepovi" su malo otezani...osim u slucaju da mu modujes CV ulaze, onda mozes da dobijes koliku, toliku preciznost
kaossilator, sa druge strane, ima mnogo vise "farbi", integrisan quantizer, mogucnost da snimis pokret i jos kojesta, mislim da bi ti bio dovoljan onaj mali zuti mini kaossilator, na baterije, pro verzija je bacanje para po meni |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ma, imam u planu jednu prostu primenu koja može biti korisna live - stisnem ribbon levo i pomeram u desno za sweep i to je to.
Kaossilator već lagano ulazi u domen tablet primene, a iskreno, onda bih pre sačekao neki polovan iPad za 250€ nego plaćao Kaossilator 150€. Ne znam, ono što me najviše buni jeste koja je razlika izmedju originalnog monotrona i monotrona delay, pošto mi se čini kao da su na ovaj dodali samo delay. Plus, mami pomisao da bih ovako imao analogni delay da iskoristim u lancu ![]() Iskusne njuške, izostavile peak knob kod VCO segmenta monotron delaya - vidim da će ovo da se skuplja po pokemon principu - moraš ih imati sve! ![]() Last edited by wladymeer; 05-12-2011 at 06:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
pa probaj, mada je malo tanak zvuk monotrona za tako nesto, u krajnjoj liniji, kupi za 50-90 evra iphone 1 (a ipod touch 1 je jos dzabniji) i instaliraj bebota ili bilo koju drugu od milion theremin aplikacija, imaju vise waveformova, imaju delay/reverb i zvuce vise nego ok, imas i neke varijante za android telefone, ali posto nemas dobru native audio podrsku u samom OS-u, sve aplikacije imaju 6 kila latencije, mozes da se naviknes, pa da kompenzujes, ali nije udobno i nije neki zvuk iskreno
u principu, kada bi korg izbacio na trziste analognu pedalu/half rack sa ms-20 filterom i lfo/adsr-om, otkinuli bi se od para, znam da nemaju vise onaj korg-35 chip koji je koriscen za vcf ms-20, ali kontam da bi ovo prodali u tolikoj kolicini da bi im se isplatilo da odrade jos koju turu Last edited by dogmeat; 05-12-2011 at 10:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
je*ote, zbilja je mali! (korg monotron) | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 08-08-2012 02:50 PM |
Delay | zmaj | Audio Software | 13 | 30-03-2009 10:16 PM |
vst delay | loomen | Audio Software | 12 | 04-04-2008 10:30 PM |
GPU Delay!!! | peraZdera | Audio Software | 36 | 22-10-2006 06:50 PM |
Delay Calculator | puRe | Tutorijali | 2 | 11-10-2003 01:56 PM |