Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2011, 09:51 PM   #1
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default KORG Monotron Duo i Monotron Delay

Slučajno sam saznao za ovo:

Ako je neko upućen u sva tri modela, zanima me koji od ovih modela bi mi bio najprikladniji za sweepove? Nekako mi je logičan izbor Monotron delay ali rekoh bolje da pitam.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 09:03 AM   #2
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

Default Re: KORG Monotron Duo i Monotron Delay

iskreno, za svipove ti je najbolje da uzmes kaossilator, imam onaj prvi monotron i iako je to fina igrackica, najveca funkcionalnost mu dolazi iz mogucnosti da proturis neki audio kroz njegov filter, "sviranje" i "sweepovi" su malo otezani...osim u slucaju da mu modujes CV ulaze, onda mozes da dobijes koliku, toliku preciznost
kaossilator, sa druge strane, ima mnogo vise "farbi", integrisan quantizer, mogucnost da snimis pokret i jos kojesta, mislim da bi ti bio dovoljan onaj mali zuti mini kaossilator, na baterije, pro verzija je bacanje para po meni
dogmeat is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 05:19 PM   #3
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ma, imam u planu jednu prostu primenu koja može biti korisna live - stisnem ribbon levo i pomeram u desno za sweep i to je to.

Kaossilator već lagano ulazi u domen tablet primene, a iskreno, onda bih pre sačekao neki polovan iPad za 250€ nego plaćao Kaossilator 150€.

Ne znam, ono što me najviše buni jeste koja je razlika izmedju originalnog monotrona i monotrona delay, pošto mi se čini kao da su na ovaj dodali samo delay.

Plus, mami pomisao da bih ovako imao analogni delay da iskoristim u lancu

Iskusne njuške, izostavile peak knob kod VCO segmenta monotron delaya - vidim da će ovo da se skuplja po pokemon principu - moraš ih imati sve!

Last edited by wladymeer; 05-12-2011 at 06:09 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 10:26 PM   #4
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

pa probaj, mada je malo tanak zvuk monotrona za tako nesto, u krajnjoj liniji, kupi za 50-90 evra iphone 1 (a ipod touch 1 je jos dzabniji) i instaliraj bebota ili bilo koju drugu od milion theremin aplikacija, imaju vise waveformova, imaju delay/reverb i zvuce vise nego ok, imas i neke varijante za android telefone, ali posto nemas dobru native audio podrsku u samom OS-u, sve aplikacije imaju 6 kila latencije, mozes da se naviknes, pa da kompenzujes, ali nije udobno i nije neki zvuk iskreno
u principu, kada bi korg izbacio na trziste analognu pedalu/half rack sa ms-20 filterom i lfo/adsr-om, otkinuli bi se od para, znam da nemaju vise onaj korg-35 chip koji je koriscen za vcf ms-20, ali kontam da bi ovo prodali u tolikoj kolicini da bi im se isplatilo da odrade jos koju turu

Last edited by dogmeat; 05-12-2011 at 10:30 PM.
dogmeat is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules