Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2011, 09:44 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Arturia SPARK

Arturia Spark... Predivna ritam masinica, koja radi sve, od trigerovanja semplova do sinteze svojih udaraljki, koriscenjem sopstvenog enginea za svaku vrstu udaraljke posebno (BD, Snare, Hats...) Postoji vise ovakvih spravica na trzistu, sto softverskih, sto hardverskih, ali mi se ovo cini dosta bolje od konkurencije (najzad 909 BD sinteza po mom ukusu ) Ima i mikser u kome mogu dodatno da se fino obrade kanali, pregledan pattern editor,FX X-Y kontroler, reloop... Dosta dobro zvuci. Dolazi sa dedicated MIDI hardver kontrolerom, mada moze da se koristi i bez njega.

Nesto vise:
http://www.arturia.com/evolution/en/...ark/intro.html

Last edited by psionic; 07-06-2011 at 09:48 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 04:59 AM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Arturia SPARK

i dodajmo vec je u vazduhu haha
branoy is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 06:48 AM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
i dodajmo vec je u vazduhu haha
E nije u vazduhu, nego je "dodeljen"
Old 08-06-2011, 04:19 PM   #4
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

jbg nisam znao kako prevest ono sa A, pa ono bar da se zna da je dostupno haha .. isprobao sam , nestabilno je . zablokira u cubendu i standalone nakon nekog vremena. bice ispravki.
Old 08-06-2011, 08:07 PM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Stvarno ? E jbg... Nisam se mnogo igrao, ali delovao je ok... Da li ti je verzija 1.1.1 ?
Mada eto, bar ima da se vidi šta može...
Old 08-06-2011, 08:17 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

jeste ta je verzija. fino radi nema sta kad se ubace svoji semplovi i malo se srede s efektima njegovim, vidim ima ono sto je potrebno, nije komlikovano. samo nemam ja ovo gde koristit il nisam navikao na vsti ritam masine. ja kad pravim drum, radim po kanalima i sa loops. al eto ima onih kojima je namenjeno.

i jedna konstatacija. navikli smo da ritam masine prave rade bez stajanja. npr na nekom si ritmu, prebacis drugi i ne osetis pauzu, znaci to je to! aa ovde nije tako i ne mogu se naviknuti na to. ako izaberemo drugi ritam on stane dok povuce semplove. nije mi to zanimljivo. da moze bez prekida, ovo je super kupiti, taj kontroler i laptop.
Old 08-06-2011, 08:39 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
jeste ta je verzija. fino radi nema sta kad se ubace svoji semplovi i malo se srede s efektima njegovim, vidim ima ono sto je potrebno, nije komlikovano. samo nemam ja ovo gde koristit il nisam navikao na vsti ritam masine. ja kad pravim drum, radim po kanalima i sa loops. al eto ima onih kojima je namenjeno.

i jedna konstatacija. navikli smo da ritam masine prave rade bez stajanja. npr na nekom si ritmu, prebacis drugi i ne osetis pauzu, znaci to je to! aa ovde nije tako i ne mogu se naviknuti na to. ako izaberemo drugi ritam on stane dok povuce semplove. nije mi to zanimljivo. da moze bez prekida, ovo je super kupiti, taj kontroler i laptop.
Da, to zastajkivanje je bezveze. Ali i ovde svaki slot mo?e? da dodeli? zasebnom izlazu. A i ritam mo?e da se menja "On the fly", ali ne mo?e? ceo preset, tad staje. Čak i posebne udaraljke mogu da se menjaju bez stajanja. Jeste bezveze ?to kad menja? ceo kit - stane, ali opet, na ritam ma?inama nema toliko različitih drum-kitova kao ovde... Sve ima svoje, jbg..
Old 08-06-2011, 10:20 PM   #8
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pazi nije to samu u pitanju ritam masina VSTi. tako je sve na PC. dok sve sprave hardweri tu cine razliku i ono sto bas treba. mozda najbolji vsti koji ne staje dok brzo menjas boje je emulator X ili proteus vx. oni su to resili tako sto od jednom ucitas banku u memoriju. i onda radi sta zelis u programu. to je fino, fazon kao triton, fantom, motif i sve od klava sto cita set . znaci ucitas set u memoriju i vozi dok ne stane struje. e da tako ovo sve funkcionise moglo bi se svasta u realtime sa laptopom i klavijaturicom jer ima dosta vsti koje bi ja zeleo bas tako da rade al ne rade i sve mi tu stane.

eto ova ritam masina, tako lako su mogli to resiti. npr napravis sebi neku banku od 1gb a u njoj drum kits 50. i ne bi stajalo nikad. jednostavno resenje za koje je potrebno imati 1gb rama u kompu a to svi imamo. ipak to cini razliku da dam 500eu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules