|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
kupi dobar procesor koji si mo? priu?tit, dosta rama, dovoljno prostora na hardu i neku finu zvucnu ...i eto ti recept za jeben daw komp
![]() Moderator: ovo je deo diskusije sa teme "jel mi mo?e neko pomo? oko konfiguracije" koji nema direktne veze sa konkretnim pitanjem pokretaca teme... Last edited by boggy; 21-05-2011 at 10:17 PM. |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
imas pravo....jos su jednostavnije
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]()
necemo bas praviti nauku o sklapanju kompa
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Slozene su i to na vise razina.
Evo primjera. Dvojba: lga 1366 vs 2011. Cekati ili ne? lga 1155 vs 1366 ako moramo kupiti nesto odmah. hm hm hm? Koje maticne na 1155 imaju bug? Koliko ce mi dual channel sporije raditi u odnosu na triple channel? Sto ako uzmem ram module razlicite velicine, koja ploca ce moci sa ispravnim parom raditi na punoj brzini, a trecim modulom na normalnoj? Koliko je pouzdan RAID kontroler na toj ploci...? Koristi li ista CPU-a? Podrzava li ta graficka MPE u novom Adobeovom suiteu? Koji HDD ima bolje performanse za istu cijenu? A kako se ponasa nakon godinu-dvije koristenja? Postoje li 64-bit driveri za ovu komponentu? Ima li ova ploca TI firewire? Kako se ova ploca ponasa ako su na njoj spojena dva SSD-a u RAID0? Mogu li s ovim kontrolerom izvesti RAID0 + 1 polje? Postoji li mogucnost instalacije OS X-a? Koliko će biti glasan ovaj ventilator? Jel postoji mogućnost da mi PCI zvučna na ovoj ploči stvara noise svaki put kad mi se optereti CPU? Hoće li ova grafička biti dovoljna da prika?e interface od novih Wavesa? ... Da, mo?e biti vrlo jednostavan posao, ako ste jako dobro upućeni. Ako ne pratite redovito nove tehnologije, nemate veliko tehničko znanje o računalima, a ne ?elite potro?iti mjesec dana ?ivota na komp koji bi MOGAO mo?da bolje raditi, jednostavno kupite brand (HP, Dell, Apple ili na kraju krajeva ruDAW, koji ih često potuče performansama i cijenom). To nije mistificiranje, to su činjenice. Nije jednostavno slo?iti komp koji će dugo vremena moći biti stabilan u radu, iskoristiti maksimum potencijala za performanse i biti pouzdan (da sad ne govorimo o tome koliko je bučan, hoće li brzo zastarjeti itd..). To govorim iz iskustva... Vidio sam kompove kupljene po dućanima koji su sastavljeni po gore spomenutom principu. Pa pogledajte samo kakvu je preporuku dobio autor posta - većina komponenti ipak nisu odgovarajuće. Ja sam imao sreću da su mi računala uvijek sastavljali zaista veliki znalci i znam da nikad nisu bili preplaćeni. |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
[/QUOTE]Koliko ce mi dual channel sporije raditi u odnosu na triple channel? Sto ako uzmem ram module razlicite velicine, koja ploca ce moci sa ispravnim parom raditi na punoj brzini, a trecim modulom na normalnoj?[QUOTE] ne znam razliku u brzini izmedju tripple channel i dual channel al nisam skapirao "ram razlicite velicine"? Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Uvek postoji forum da se lepo pita ako vec ne pratis.. Na sk.rs/forum recimo, bi dobio sve odgovore na pitanja koje si postavio.. a i ovde vecinu
Last edited by Matoree; 19-05-2011 at 03:18 PM. |
||||||||
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() ![]() Ja ovo nisam pitao zato što ne znam odgovor. Imam iznadprosječna znanja kad su računala u pitanju. Htio sam samo ukazati na neke od problema s kojima bi se susreo netko tko bi sada kupovao računalo. Sve ovo što je navedno se ne može baš tako jednostavno provjeriti i sa sigurnošću potvrditi, a nekome može biti bitno. Ne kažem da bih dobio loše savjete, ili da bi računalo koje sam sastavljam nužno bilo lošije. U prethodnom postu sam na kraju napisao koja je cijela poanta. Činjenica je da je sastavljanje računala prilično složeno. Ne može se usporediti sa recimo slaganjem namještaja koje je vrlo egzaktno. Jedini razlog mog prethodnog posta je što smatrate da sam mistificirao sklapanje računala izjavom da "nije sve tako jednostavno". E pa ja i dalje mislim da nije, pogotovo nekome tko ove stvari ne prati, kao što sam i rekao. Inače, 1155 nema triple channel memoriju i primarno nije za workstation nego home PC-e... Dakako da je dvojba između 1366 i 2011. Megaherci i performanse nisu sve. Postoji razlog zašto su na najvišoj stepenici Xeoni, pa 1366, pa 1155. Lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
cuj jest da je dobro vodit racuna o svim tim detaljima ali uglavnom ako ne znas o njima vjerojatno ti nit ne treba vecina. ako malo gledas da su ljudi pred 5-10-15 godina radili jebenu ziku na kompovima 100 puta slabijim neg ove sta imamo danas cijela prica je malo prenapucana..jest da je i softver oso daleko napred, ali evo, ja imam gaming komp kajs am kupio pred 2 godine, i5 proc neka ok maticna i on jede za dorucak vecinu macbook pro-ova tolko starih il cak i mladjih generacija. ak gledas kolko para tolko muzike to ces doslovno i dobit danas on ponudjenih komponenti. imas tu tih par proizviodjaca, par standarada i cao, istraziz to u par dana. a to istrazit sta kupujes citanjem na netu i je mus, ali to i mislim pod "kupi najbolji proc koji mozes za te pare". to je ona slatka muka istrazivanja sta kupujes. a sad tu ko zna kakvi rudaw-ovi (no offence ikome), appleovi (moro sam
![]() uglavnom htio sam rec da mi das 4 soma kuna koje da ulozim nasumicno u neki top selling proc, maticnu, ram i zvucnu...da ce kak god da mi na kraju ispadne to bit zivotinja od kompa za radit ziku. ps: opet da ponovim onu staru kad su henry forda pitali koji je najbolji auto, na što je on kratko odgovorio "novi" . Last edited by bornaa; 19-05-2011 at 08:20 PM. |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Ma ovo nema smisla
![]() Ne da mi se opet o tim stvarima. Na svoje oci sam vidio kakvih problema imaju ljudi sa kompovima... Boggy je o tome pisao i pobrojao sve kompove koje ima itd. Cinjenica je da ljudi znaju zasto kupuju ruDAW ili Mac. Ja slucajno imam i jedno i drugo. Ne, imao sam svo vrijeme svijeta da sam sklopim komp, pa i dalje imam razloga. Nema veze, vi i dalje kulirajte sa super kompovima koji se sloze tak da uzmes najbolji proc koji mozes. Vjerojatno ste radili na dual xeonu, pa znate ![]() A sto se tie macbook proa, prezivjet cu malo manje performase ako cu imat elegantan komp koji lako mogu nosit u torbi, tanak i baterija mu traje satima.. Da ne govorim o odlicnom monitoru. Zao mi je da to sve jos niste otkrili. Odjavljujem se s ovog... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |