|
Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Cao Niksa, jel mozes da nas provedes kroz tvoj setup?
Mislim da mi je Miro Vidov skoro spomenuo da si presao na SSL Matrix...sta, kako, sa cim itd... pozz
#2 |
Member
|
![]()
Da, imam SSL Matrix, naime prvo mi je nudjen AWS 900, ali s obzirom na ono sto ja radim, to mi nije bilo dobro rjesenje, a i ne treba mi 24 Mic pre, a to je najskuplji dio.
Matrix nema mic pre, a i ne bih zeli imati samo SSL mic pre. Tako da sam uzeo 2 SSL-a (VHD), pa 2 Neve Portico (ja sam Neve fan, poceo sam u Sarajevu na Neve mixeru, i taj sound volim najvise, pogotovo stari 33115, koji se tesko moze nabaviti, ali Portico je radjen po istoj filozofiji, a i novo je novo - i sigurno) onda imam jos neke home made (AC labs, made in HR) i Creamer (to je made in Canada, ali 2 nasa momka iz Banja Luke, radi najbolje, pogledajte pod Sonicfarm Creamer, hvale ga i Ameri, moj je ser.no.002). AD-DA je SSL, imam jos par Distressora, Fatso, SSL master comp G series, UA 1176 stereo (na starom 1176 sam "odrastao" i bez njega nigdje, u reziji do moje su 2 Blackface-a). Ako te jos nesto zanima pitaj |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
super setup, lepo probrano.
Ne rece samo koji DAW? PS sad bas pogledah Sonicfarm web site i tu nadjem par slika....
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 17-01-2011 at 07:20 AM. |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Wow! Evo i mojeg "AC Labs" Neve-a
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja sam Steinberg fan, Nuendo 5.
Na drugom compu imam ProTools 8 ali to mi je nuzno zlo, ako radim u vise studija pa oni imaju samo Toolse... Dakle, radim uglavnom na Nuendu, a s obzirom da sam puno radio i na Tools-ima, smatram se kompetentnim da za svoje novce kupim ono sto mi se cini boljim izborom... kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic (vrhunski studio, sve najbolje sto ima, SSL9000K, i Pro tools, tad najnovija verzija, Mac) isti projekt ja drzim i paralelno vrtim na svom laptop-u u Nuendu, samo se ne mogu spojiti na njihove Prism konvertere, Toolsi su padali cca 5-6 puta dnevno, i tako svaki dan u tih 15 dana, a Nuendo nijednom! Sve isti fajlovi i isti ili slican procesing... Eto, takvo je moje iskustvo, imam i svjedoke... |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
(...he he..radio sam 2 remixa za Bond Remixed album (Duel i Bond on Bond, both as "Hectic")).
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ono sto sam spomenuo - u pitanju je Max Mrvica, piano player i
njegov album... a i Bond smo radili tamo, u Olympic-u |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Kakva su ti iskustva sa SSL konvertorom? mnogi tvrde da je to niza klasa u kvalitetu konvertera, izvini radoznao sam jer i ja koristim taj koneverter!
Cheers |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Sto se tice konvertera, moja logika je jednostavna -
ako su zice na akusticnoj gitari stare nijedan konverter ne moze pomoci! A ako su zice nove i gitara je dobra, e jos uvijek ima bar 10 stvari koje mogu upropastiti sound, prije nego dodjemo do konvertera (nediscipliniran gitarist, los mikrofon, losa postavka mikrofona, preamp, lose postavke compressora, pogresan eq, nizak usnimljeni nivo, lose podesen monitoring, los dan ton majstora, zurba, kofer od gitare koji rezonira na F#2, glasne slusalice koje "cure" u mikrofon...) A konverter je u svemu tome najneutralniji. I jos nisam cuo da je neko na osnovu slusanja snimke prepoznao o kom se konverteru radi... Svi konverteri napravljeni u zadnjih 10 godina skuplji od par stotina eura su vec odavno presli granicu koju mozemo cuti...ali mozemo raspravljati teoretski koji bi mogao biti pouzdaniji kad jednom budemo slusali CD na 192kHz i 64 bita...u autu pri brzini od 100 km/h ... Ta industrija mora prodavati nove sprave, ali ljudsko uho je vec odavno zadovoljeno. Meni je SSL sasvim dobar, i nikad englezi nisu imali primjedbe na ono sto sam donio, bez obzira sto su "navikli" na Prism, ili Apogee. Ne bih dozvolio da mi konverter upropasti rezultat, bez obzira njihov ili moj, i zato ne radim na Soundblasteru, ali ne volim ni pretjeranu filozofiju. Neki drugi put cu malo i o nekim "blind testovima" koji su pokazali puno zabluda u vezi audia... A i kad se sjetim koliko toga smo snimali na ADAT-e sa "losim" 16 bitnim konverterima, a to i danas dobro zvuci... I jos nesto vezano uz pocetak - ako je pjesma losa, ne pomaze ni gitara, ni zice, a bogami ni konverter.... |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Sorry na offtopicu ali...
Pravo osvje?enje na forumu i u?itak za čitanje, pogotovo kad takvi "prizemljeni" stavovi dolaze od tako poznatog producenta sa radovima koji prezentiraju znanje i daju temelje izjavama... za razliku od mnogih teoretičara sa slaba?nim primjerima prakse... P.S. Već predviđam analog vs. digital temu.... ![]()
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Setup | DaBear | Aleksandar Sa?a Habić | 13 | 27-08-2010 06:40 PM |
setup | wav | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 05-04-2010 11:20 PM |
your setup? | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 66 | 18-08-2009 12:23 AM |
Tvoj nacin snimanja i miksanja vokala | FrankoPanko | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 09-04-2009 06:07 PM |
HDD Setup? | iDSMB | Computer Hardware | 3 | 21-01-2009 10:34 AM |