|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav Dru?tvo,
Prije svega, hvala svima, posebno Shotu. Evo promijenjena je lampa u mom SE Z5600aII Umjesto tvorni?ke se ecc83 stavljena je Raytheon 6072 Donosim mali test, preamp od zvu?ne Focusrite Saffire Pro 40. (uskoro se nadam SPL Gain station 1) mislim da je razlika velika. Cilj je postignut! ![]() ?ice su katastrofa, p.s. nisam gitarist ![]() Bilo bi zanimljivo, ako je jo? netko mijenjao lampu na mic, da stavi testove usporedbe. (mislim da takvih na forumu ima dosta) Last edited by ggulin; 09-01-2011 at 07:35 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
suuuuper!
a kad pogledaš, zapravo jeftin upgrade! zamisli koliko si love mogao spržit na neki novi uređaj! (ne kažem da nije lijepo kupovat nove spravice, ali...)
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
super test!
ba? gledam svog 5600a da raskopam.. @shot, ?ta se ti vratija iz parizera? ![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam umesto fabricke lampe stavio EI ECC83 u SE Z5600a (beli, ne crni mikrofon) i nisam osetio neku razliku. Ali ovde se oseca.
Mali Offtopic: Sledece nedelje bi trebalo da mi stigne Peluso PK 47 kapsula kojom cu zameniti kapsulu u Rode NT2 (ne NT2A, nego stari NT2) koji mi se pokvario (crkla kapsula), pa cemo videti sta ce se desiti ![]() ![]() Last edited by Jan; 09-01-2011 at 01:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@Reinhardt - nisam se vratio... još visim po parizu... krajem tjedna tek palim doma!
![]() @Jan Jako me zanima ovo s promjenom kapsule na NT2. Imam taj mikrofon i dobar je al nikad predobar da bi ga često koristio. Pliz napiši kad promijeniš kapsulu što se dogodilo i sve sve sve!!! Jel Peluso PK47 direktno kompatibilna kapsula po dimenzijama ili treba modificirati ležište da ju se uvali? Ja sam čitao o SE Z5600 i gledao neke kombinacije kako to pimpati ako bi ga uzeo. Kažu da se svakako mijenja lampa a od ostalih modova su rekapiranje napajanja i promjena trafoa. Al kao lampa je ovdje prva stvar koju treba napravit.
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hi Jan, thank you for writing. I have worked on the NT2 - it?s a fine candidate for my MJE-K47 mod suite. But given the expense to ship it to me here in Massachusetts and the uncertainty of the problem, I think a safer path for you would be to buy a capsule locally and either install it yourself or have this done for you. Of course Neumann and MBHO capsule are very good and available to you. A less expensive option would be to purchase a P-K47 capsule from Peluso Microphones Labs here in the US. ( I don't sell my capsules outside of my mods). So let me know your thoughts. best, Michael Onda sam ga ja pitao sledece: Sorry for bothering, but I remembered I got one more question. Does the same capsule can be installed into SE Z5600? Thanks, once again I on je rekao: I believe so - these are all standard Neumann-size capsule with the same mounting holes. best, M Tu konverzaciju imam negde sacuvano pa eto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ba? se "spremam" poslati napajanje kod ELEKTROIVE.
Dat će mu pare ![]() Jedva čekam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da bi trebali i kućište zamijeniti, pa ne može biti nova lampa, novo napajanje i novi trafo u starom kućištu
![]() Inače zanimljiv hobi. Kupite jeftin mikrofon, onda mu promjenite sve dijelove i to platite više od samog mikrofona i nakon toga se divite kako sad super zvuči. Možda bi bilo jednostavnije da kupite skuplji mikrofon u startu, to mi se kao laiku čini bolja solucija. Ah, da, jedino onda ne bi više imali hobi ![]() Last edited by Surfer; 10-01-2011 at 02:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
napisao pa obrisao, admin moze da ukloni ovaj moj nepotrebni post.
Last edited by Jan; 10-01-2011 at 02:32 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
a neki to vole
a neki to vole vruče! a neki to ne vole uopće!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RODE K2 lampa | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 53 | 09-02-2011 02:42 AM |
Lampa za SE Z5600?? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 28-03-2010 08:23 PM |
Peluso lampa i kapsula u Srbiji? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 11-08-2009 02:15 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |