|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ima li neko od clanova mpc, i ako neko ima moze li da podeli neko iskustvo, imam od skoro mpc 1000, znacilo bi kad bi cuo bilo kakvu informaciju od nekog iskusnijeg?...na prvi pogled mi odgovara rad bez kompa, manje zamara i nema latencije sto daje bas lep osecaj u odnosu na nanopad koji koristim....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja imam Yamahu SU 700, uber mashina..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
ja sam imao 2500
ne znam sta te zanima? i kakav savet ocekujes? jedini savet je da sednes i srafis do trenutka dok ne postignes ozbiljnu brzinu u vladanju istim. Onda ce sve da tece. Iz mog iskustva za to je potrebno vreme i bukvalno mora da se vezba, ko instrument.
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Dok sam trazio tutorijale video sam da dosta ljufi kaze da sam mpc daje svoj zvuk, neki kazu da nije tako, ja sam testirao i cini mi se da ima razlike ali skroz malo, jesi li primetio to posto si duze vremena koristio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
^MPC ima svoj zvuk, ali samo stari modeli ( MPC 60, 2500, 3000 ).
novi modeli imaju transparentne konvertore od 16-32bita tako da svako ko je kupio novi MPC radi "MPC ZVUKA" se zajebo jer nema razlike izmedju softwarea i novog mpc-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ja ne mislim da je vuk drugaciji.
Drugaciji je groove koji dobijes kada radis neki beat. Na mpc samo poseces ono sto hoces da semplujes i odradis ritam za 30sec i to zvuci odlicno. Dok recimo na kompu mi treba malo vise da bih dobio to sto hocu.
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
To vazi samo za nove modele "da nemaju zvuk" (500,1000, 2500, 5000)
modeli iz 90tih imaju svoju boju, svoj "signature sound" zato ljudi koji danas uzimaju MPC i zele nesto sto software nema a to je "analogni zvuk", kupe old school mpc sempler. a moze i E-MU SP 1200 za jos vecu mast ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam probao i 3k i 60cu, ali masti vid'o nisam.
60ca ima zvuk, ali daleko je to od masti, ako je dobar mastan seml onda se fino cuje, ako je los seml, onda se lose cuje.
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
samo poseces????? pa to nije samo to je poenta ..o cemu ti pricas ? edit.. o cemu ja pricam posto je mnogo nejasnije sad sam te razumeo ,pricas o bitu ..(oslepo sam i razumeo te kao u fazonu da isemplujes neku stvar,poredjas ,odradis sve za 30sek pa sam istiltovao-nisam normalan) Da li imaju neka ogranicenja pri importu i samoj obradi(mislim na velicinu fajla) ? Jel probao NI Mashinu neko ? ..meni kao nekom ko nije imao ranijih dodira sa slicnim spravama deluje prakticnije jer opet imam neku vizualizaciju i lakse bi mi bilo da shvatim sta radim (nadam se) A fruti i sam izbegavam u poslednje vreme pa me uhvati tuga neka kad se napijem ,otud i ti izlivi emocija. Last edited by cAAc; 25-11-2010 at 10:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|