|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Koje PZM preporucujete?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Jel koristio neko ove?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
Ja ne. Samo Shure Beta 91 i Crown Sass.
Shure malo nadrkan, moderan, meni nezamenjiv kao lejer za kik, gitare, i bas pojacala. Crown Sass - veeeliko prijatno iznenadjenje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Nisam koristio ove, koristio sam originalni Crown PZM na Giletovoj solo ploči (Evo sada vidiš da može, 1989) kao ambijentalni par. I to onako seljački - bez lepljenja na ikakvu površinu, samo sam ih kačio tako da kapisle ne "gledaju" direktno u instrument, nego potpuno suprotno. Tako sam usnimavao i udaraljke i akustične gitare (centralni mikrofoni su bili C451 ili AKG 414 ULS, kako kad, a PZM-i su služili kao "stereo krila").
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-11-2010 at 08:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
A gde je snimano, sta , kako...?
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Studio "Druga Maca" (Enco Lesić), 16-ch/1" DASCAM magnetofon (bez DBX-a!), Mitec EX mikseta, Aphex Compellor (kompresor/leveler)... u procesu usnimavanja.
Od mikrofona: AKG C414 (prva generacija), AKG C451 (prva generacija, sa izmenjivim kapislama), 2x Crown PZM (pozajmljeni jbmlg odakle), Sennheiser MD421, Electro Voice PL84, Shure SM58 i to bi bilo to. Gitare na struju: VOX AC30 slikan sa MD421. Bas - DI box (neidentifikovan). Naslovna numera je neslušljiva, ostale imaju neki fazon. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-11-2010 at 10:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
i ja svasta pitam... Zvuci sjajno! Mrda li cika Gile...? Nisam ga video od kad je radjen "zivo i akusticno"... Ja sam koristio AT 851 za kick i dobijao fenomenalne rezultate. 8-10 cm ispred kick-a ,sa D112 unutra i dobijes sound ko kuca!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 16-11-2010 at 11:44 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Aha,izgleda da je Crown ipak to sto meni treba za room usnimke
![]() ![]() Vaso jel ovo na slici taj crown sto radiste sa njim? ....nema slika???evo ga link http://www.prosoundweb.com/article/p...pacious_stereo ...i mislim da sam shvatio otprilike ovako na brzinu...unutra su dva majka koji prave omni karakteristiku. Last edited by quake2; 16-11-2010 at 12:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|