|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jasno pitanje, a verujem da je dosta teško odgovoriti.
Ima li neko iskustvo sa obe ove sprave da bi mogao da uporedi? Posebno me zanima za LIVE svirku, znači sekvencer i te ostale stvari mi nisu od presudnog značaja. Zvuk na prvom mestu... a čitam tu nešto na forumima da se dosta ljudi žali na Fantomov način biranja patch-eva, da je problem za live... Sad ne znam da li je to ispravljeno u Fanomu G? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nema axioma ovde, pitanje licnog afiniteta, ono sto sam mogao da zapazim je da je jedina losa stvar na M3 cena, mada mislim da se i to sada promenilo...
Za moj pojam, malu prednost ima Korg, upravo zbog Live Expirience... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam Fantom X. Biranje PATCHeva za live, bolje zaboravi. Bio sam gotov da ga zamenim za G, ali sam otisao da probam i M3.
Mislim da je M3 makar malo bolje konicipana sprava za live, ili makar onako kako je meni logicnije. Kod lokalnog prodavca u Kragujevcu uz M3 76 dobija se i RADIAS. Ok, da me ne izmaze neko odgovorima kako M3 inace ima RADIAS board kao opciju, samo sam istakao kao kuriozitet.
Strawberry Fields Forever ![]() Last edited by anderson; 27-08-2009 at 05:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Prvi Fantom G koji je usao kao demo u zemlju smo testirali i uporedjivali sa Fantom-om X (A-B test). Postoji o tome thread... Inace sprava je odlicna... Korg M3 ne poznajem pa ne mogu o tome reci nista...
pozz
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Bio sam u Mitrosu u BG. Probao jednu i drugu spravu, stoje jedna pored druge.
Mislim da ću ipak uzeti M3. Na onom njihovom tamo razglasu, baš nisam mogao da upoređujem kvalitet zvuka, konvertora i ostalih bitnih sitnica, jer imam osećaj da su neki ekvilajzeri tamo odvrnuti, pa sve ode u propast... Elem... možda Fatnom G čak i ima bolji sound, DA konvertere i te stvari, i definitivno je fizički lepši i kvalitetnije odrađen od M3ja, meni barem... Ali M3 je nekako modernija sprava i ima mnogo tih modernih elektro zvukova, za trance, house i ostale elktronske pravce... što meni u stvari i odgovara... Ono čudo Karma, šta god, je ludo... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Kako bi uporedili kvalitet zvukova kao npr. hammond,rhodes,piano itd.
na ove dvije sprave? Da li je tu kurzweil PC3 mnogo bolji u tim stvarima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
[quote=as 78;254253]Kako bi uporedili kvalitet zvukova kao npr. hammond,rhodes,piano itd.
na ove dvije sprave? quote] Na ovim poljima Fantom je 2 koplja ispred.
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sto se tice Fantoma G, on ima digitron, ima Live mod, itd. i nije neki problem sa biranjem patcheva... mada, nije bas tako bajno ipak... ali sam sto se zvuka tice pre za njega, opet ponavljam, zbog mojih potreba koje ne zahtevaju ni sempler, ni neke gluposti nego pre svega klavire, gudace, rhodes, hammond, dobre efekte (kojima sam odusevljen na rolandu)...
Zavisi mnogo i kakvu svirku sviras... ako sviras programsku svirku gde se manje vise zna neki redosled, na Rolandu mozes da poredjas repertoar po pesmama i za svaku pesmu podesis boje (i layer-ovane) koje pozivas na padovima (pod 1,2,3,4,5,...) i da zaboravis sta to bese pozivanje boja... u prevodu, imas spisak pesama, odaberes pesmu po nazivu i imas sve podeseno za tu pesmu u trenutku... i to mozes i kod X i kod G serije... meni to zavrsava posao samo tako... ali sto se tice ad hoc biranja patch-eva, X zaboravi a G ima digitron... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Da...Kao prvo, sto se brzine menjanja boja (patcheva) tice, Fantom G je neprevazidjen, bas zbog tih padova, koji se jednim pritiskom mogu pretvoriti u "digitron" tastaturu, kao sto neki kazu, i onda je veoma lako menjati boje, ma koliko bile "brojcano" udaljene, ali ima bar dve bolje fore:
Prva je tzv "Favorite" mode, gde se mogu pripremiti sve boje za live nastup, i dodeliti dugmicima ispod ekrana, i to u vise "banki", tako da je to jos lakse, a postoji i nacin da se promene patcheva DIREKTNO dodele na padove, ali da ne smaram, dakle NE MOZE BOLJE! Sto se samog zvuka tice, mislim da nema poredjenja, specijalno kada se radi o "hleb i buter" soundovima, klaviri su zakon, gudaci jos veci zakon, rhodesi odlicni, hammondi kakvi god hoces, "analogne" sint farbe fenomenalne, bolje od nekih "virtuelno analognih" sintova koji su veoma fensi, narocito jedna nemacka firma, koju Fantom G jede zacdorucak, a uopste mu to nije namera ni namena (Roland je odlicna vakcina protiv raznih "virusa") Sto se M3 tice, to je zaista dobra sprava, veoma komplementarna sa Fantomom G, i ja licno bi rado na svirku nosio oba, u bas toj kombinaciji. Kurzweil je masina koja takodje zasluzuje duzno postovanje, narocito PC3, ali pored odlicnih "basic" zvukova, ostatak i nije bas impresivan, a vide mu se i godine, i pored toga sto su ga "digli" na 128 voice, i ubacili dodatke kao standard (orchestral, VA1) Mislim da je tu doslo krajnje vreme za nekog ko bi radikalno promenio koncepciju, a i dizajn (displej je sraman u najmanju ruku) mada je solidnost izrade fantasticna - ocigledno neko dooobro nadzire kineze, koji su i tu ispali vredni. Dakle, trudeci se da ne budem pristrasan, ipak bi izabrao Fantom G7 ili 8 (stvar pristupa, i ruke)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fantom X8 ili Korg Extrim 88 | Nemania | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 23 | 29-11-2009 10:02 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |