|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
Ima puno tema vezanih za UAD ali to nije tako jednostavno za pokopčat pa moram pitat konkretno.. Planirao sam kupit reflexion filter (nebitno) ali s obzirom da ga nema "nigdje" i ne zna se kada će bit 1,5mj; 2mj; 5mj... razmi?ljam pare preusmjerit na UAD. S obzirom da sam financijski ograničen, odabir pada na http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=3027 E sad, ?to je to uopće? ?to dobijem konkretno s tim? Podr?ava li win7 64 ? Spominje se nekakva kupnja pluginova, kako to ide? Čuo sam za UAD i znam da je to nekakva kartica, tako su mi rekli, koja rasterećuje procesor kompa i olak?ava rad u DAW, ali nemam pojma ?to je to, pa ako netko mo?e pomoć u učenju (po mogućnosti ne na engleskom) Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Jesi li ti njih zvao da li to uop?e vi?e imaju jer rijetko ?e? na?i novi UAD1?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ajd nemoj biti toliko lenj, nego pre pitanja ipak malko cunjaj forumom i internetom.
evo npr ovako http://www.uaudio.com/products/uad/index.html a ima gomiletina tema i na ovom forumu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nisam zvao, nemam pojma da li ima..
Pretra?ivao sam po forumu, ali ne pronalazim konkretan odgovor čemu slu?i uad zapravo, da li su to samo pluginovi koji se nalaze na karti ili ne?to drugo. A i napisao sam gore citiram: " (po mogućnosti ne na engleskom)" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
UAD ti je kartica sa procesorom na kojoj rade UAD pluginovi.. Posebna kartica se koristi vise radi zastite od piraterije nego zbog rasterecenja cpua..
Kupis UAD karticu uz neki plugin pack i mozes odredjene pluginove da koristis.. Ostali plugovi se kupuju, za tacne informacije pogledas ovaj link sto ti je artur dao i to je to.. E sad, koliko se to sve isplati, zavisi koliko se ozbiljno bavis muzikom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
netačno je da je posebna kartica zbog piraterije. Posebna je zbog lakšeg pisanja koda za kvalitetniju obradu signala. Jerbo je PC u osnovi elektronska pisaća mašina. Naročito sad, na verziji 2, kad su prešli na prave DSP čipove, dižu sebi mogućnosti kod-a do neba
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Sada mozes naci polovnu uad 1 kartu sa gomilom plaginova za male pare, a nije ni uad 2 preskup... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
eh sad.. DSP chip je vrlo ogranichen/specijalizovan za parallel computation sto radi dosta brze od CPUa.. Da je do lakoce developmenta kapiram da bi pre koristili graficku karticu nego da se cimaju ovako... Sa svojom karticom takodje mogu i da kontrolisu koliko plugova moze da radi od jednom, da te nateraju da kupis vise dsp kartica itd..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
Jedini nacin da te nateraju da kupis je da to radi dobro, a radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gdje kupiti??? | zeleni | Kupujem/trazim | 0 | 14-06-2010 09:40 PM |
Emu 1212m, gde kupiti??? | Mitjovan | Computer Hardware | 3 | 13-02-2009 02:26 PM |
Gde kupiti E-mu x board 61? | moka | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 16-12-2008 03:40 PM |
Gde kupiti?? | zeljo07 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-11-2007 02:43 PM |
Gde kupiti megafon? | dr.Ru | Razno | 9 | 02-11-2007 03:57 PM |