|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Овако!
Разлике између хардвера и софтвера више нема. Скоро сви нови хардвер инструменти се праве на принципу софтвера. Повећањем sample rate (семпл рејта или ти учесталости узорковања) не добијаш бољи звук, само прецизније можеш да отклониш грешке настале у снимку, и то се користи само у сврху архивирања (дигитализације културног наслеђа) и ту је господин Најквист јасан, повећањем броја BIT-a добијаш квалитетнији звук. Оно што можеш са том постојећом платформом је да купиш квалитетну звучну карту и чућеш бољи звук од твојих виртуалних инструмената, као и да нађеш квалитетне виртуалне инструменте. Од инструмената би ти препоручио: Trillian, Atmosphera, Omnisphera, Baterry 3, Trilogy.... ------------- prebaceno iz "Kvalitet VSTi" Last edited by boggy; 27-07-2010 at 05:43 PM. Reason: u drugom threadu ovo je preraslo u offtopic pa je zapocet novi thread |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-07-2010 at 10:41 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hahahahaha! Naravno da ne izmisljam vrucu vodu! Govorim o Najkvistovoj teoriji, o coveku koji je izmislio semplovanje i koji je kazao zbog cega treba da se koristi frekvencija od bas 44 100 Hz!
Bas bi voleo da cujem kako je to zvuk bolji kada se poveca Sample Rate? ![]() Naravno ne zelim objasnjenja tipa, zato sto je bolji i slicno tome......jer sam ih se dosta u zivotu naslusao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
...Uh onda ce bit' da ja tu nis' ne kontam... Bice bolje lepo da se ja prihvatim lagane literature pre spavanja...
BTW - Na ovom, a i na mnogim drugim forumima imas detaljno objasnjeno kako sve to u osnovi funkcionise, pa kad lepo sve to prelistas, onda ces i sam shvatiti tezinu toga sto si izrekao gore... Mrzi me da ulazim u problematiku, bar ne sada... Mozda ce se vec neko naci. EDIT : Eto ne bejah lenj pa nadjoh na forumu nesto... http://www.rumski.com/forum/showthre...lerate&page=12 Obrati paznju na zadnje postove od recimo ove strane - post Arthura pri dnu, pa nadalje... Ima tu i zasto i kako. Do u sitna crevca... Pominju se i neki integrali ali to slobodno preskoci ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-07-2010 at 11:09 PM. Reason: Eto ne bejah lenj pa nadjoh na forumu nesto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hahaha ponovo! Ovakve stvari sam citao 1000000000 puta pre nego sto sam krenuo ozbiljnije da se bavim ovom problematikom, to jednostavno nije tako, milion netacnih izraza i bauljanje u mraku!
Ljudi nemaju pojma, narocito kod nas, sta je Najkvistova frekvecnija, u svetu ljudi imaju literaturu, pa citaju i skoluju se.... samo se jos uvek kod nas vodi dilema oko toga.... hahahah ne mogu da verujem! Ne zelim dublje da ulazim u raspravke, a najmanje da vredjam nekoga.... Pozdrav i sve najbolje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
No comment...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-07-2010 at 11:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hahahah ne smem da pricam ovaj ARTUR oce da bije!
![]() Ma koji bre konvertor na svetu ide preko 22 050 HZ, koji mikrofon prihvata frekvencije iznad, koji zvucnik reprodukuje frekvencije iznad 20 000Hz, koje uvo cuje frekvenciju iznad 20 000Hz, mi cujemo usima, ne dupetom! Postoje mikrofoni koji snimaju ultra i infra zvuk kao i konvertori ali se koriste za snimanje delfina, i slepih miseva, odnosno u naucne svrhe, a ne za snimanje muzike! A sto se tice bitova, tu mu je jeb... ke.... i pokazao koliko se razume u sadrzini zvuka! Mislim da je sada mnogo jasnije o cemu pricam! Last edited by marestudio; 26-07-2010 at 11:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
Arthure, sram te bilo ! Opet plasis malu decu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Schroedereova frekvencija | SumAnuT | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 09-07-2010 12:39 PM |
''Rezanje frekvencija'' | newbieOP | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 07-02-2010 10:28 PM |
Rezanje frekvencija | loverboydex | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 25-05-2009 08:19 PM |
Tuzna prica | "7" | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 17-01-2007 09:42 PM |
Remix - Prica | ProkDu | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 26-07-2006 09:41 AM |