Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2011, 02:07 PM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default iZotope-ov Ozone u petom izdanju...

http://www.izotope.com/products/audio/ozone/
Old 16-11-2011, 03:39 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: iZotope-ov Ozone u petom izdanju...

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ih, sad si mi ti neki pametan... Ja ga vec imam neko vreme

Salu na stranu, vidim da ga ljudi po nekim raznim YT videjima i raznim tutorijalima cesto upotrebljavaju, mada se meni nekako nesto bas posebno i ne svidja...
Old 16-11-2011, 10:37 AM   #3
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Odlican software. Jedan od najtransparentnijih 'podizaca glasnoce' medju pluginovima. Ima i odlican matching EQ (vrlo korisno kad hoces da 'skines' recimo ton gitare sa nekog albuma), koji je mnogo precizniji od Voxengovog CurvEQ-a, na primer.

To je sve vazilo za cetvorku. Ovu verziju jos nisam probao, mada vidim da je svuda hvale, i kazu da je bolja. Vidim i da su podelili sve delove Ozona na singl pluginove. Veliki plus
Heavy Jerk is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2011, 01:49 PM   #4
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ja ga koristim jer najbr?e dođem do ?eljenog ili pribli?no ?eljenog zvuka, a i odlično mi je to ?to na kraju uvek doziram efekat po segmentima, tako da time zauzdavam ono ?to inače čovek u audio-produkciji najte?e kontroli?e, a to je osećaj za meru. Ne ka?em, svestan sam, da o svemu ovome znam vi?e, verovatno bih se okrenuo sofisticiranijem softu, ali, polako... Meni je i Ozone u početku bio bauk, ali nekako sam ve?bajući uho uspeo da mu čujem potencijal, i da ga polako crpim za ono ?to radim.
Recimo, klonio sam se kao đavo od krsta njegovog Stereo Imaginga, a onda sam na svoj glas (reč je o čitanju tekstova, ne o pevanju) dodao ga tek, tek, maksimalno oprezno, samo da pro?iri zvučnu vox-sliku i skoro pa nečujno je panuje oko sredine. To su nijanse, ali nijanse i daju jelu pravi ukus.
A ?to se tiče ove verzije, video sam da je promenjen redosled efekata, da je na kraju lanca umesto već pomenutog Imaginea sada Post-eq, da je Maximizer izme?ten van main-enginea, da je fx-ovima moguće pristupiti pojedinačno, a ne kao u četvorci da mora? otvarati komad, koji, čini mi se, uop?te nije nezahtevan za procesor. Treba čačkati, raditi s njim, pa tek onda eventualno reći je li vredan para.
Da, da, para!
Old 16-11-2011, 10:43 PM   #5
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Bogami , nije da ne kida procesor... Nisam jos nesto preterano zalazio u detalje da bi rekao koliko je napredovao u odnosu na 4, reklo bi se obecava, ali me je u startu odusevilo sto su dodali Spectrum Analyzer, Loudness Meters... jos i mogu da se otvore preko celog ekrana

www.facebook.com/groups/abletonserbia
Srdan Durden is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2011, 02:46 PM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Srdan Durden View Post
Bogami , nije da ne kida procesor...
Pa mozda sam ga zato ja i izbegavao... U pocetku je bio prejak za CPU i jednostavno sam navikao da ga ne koristim, cak i sada kad imam jaci kompjuter - navika je ostala. Treba mu ipak dati sansu.
Old 17-11-2011, 04:45 PM   #7
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Quote:
Treba mu ipak dati sansu
Haha, ovo je malo smesna recenica (bez uvrede), s obzirom da plugin kosta skoro 1000$ (a dosta nas ga nabavlja od Robina Huda) i da ga koriste, izmedju ostalih, i neki top ljudi u industriji
Heavy Jerk is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2011, 06:27 PM   #8
Haxli
Pro Member

hmm ne vidim nishta smeshno u tome da ako neshto shto kida cpu mozesh da se zameni
sa nechime shto manje cepa po cpu a da se na kraju dobije isti efekat...

Koristio sam neke ranije verzije, ovo nisam probao... al kako Igor reche:
"najbr?e dođem do ?eljenog ili pribli?no ?eljenog zvuka" nadam se da ce tako biti i sa peticom
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2011, 06:43 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Heavy Jerk View Post
Haha, ovo je malo smesna recenica (bez uvrede), s obzirom da plugin kosta skoro 1000$ (a dosta nas ga nabavlja od Robina Huda) i da ga koriste, izmedju ostalih, i neki top ljudi u industriji
pa zna? kako... kada ima? preko terabajt plaginova, treba ti malo vremena da ih sve proba?, plus ?to kad nađe? kombinaciju koja radi, te?ko ti je da eksperimenti?e? dalje. Jeste sme?no, ali tako je. Da sam kupovao plagove, ne bih imao terabajt i svaki bih mnogo detaljnije isprobavao... Ovo je cena "free" softvera.
Old 17-11-2011, 07:39 PM   #10
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

A sad malo iskakanje iz opšte u donekle praktičniju priču...
Naime, shvatio sam da mi Ozone zaista odgovara onoga trenutka kada sam otkrio njegovu fleksibilnost s gorepomenutim "doziranjem" pod alata uopšte. Međutim, prava se "oštrica" ovoga plugina, po meni, krije u sekciji "Harmonic Exciter". A način na koji je koristim drugačiji je od preporučenog - da se desnim klikom odabere learn, pa da efekat sam postavi graničnike frekvencija... ...ne! Mnogo je bolje to raditi ručno, zapravo postupno, na uho. Taktika "solo po solo" daje postupnu gradaciju ka željenom zvuku, počevši od visoke ka niske "četvrtine" (obično delim eq-sliku na četiri područja). Odabirom pojedinačnog spektra i čujnim izolovanjem te pažljivim trimovanjem istog u odnosu na druge, lako se postiže ono što se želi - i jasnoća i punoća.
Negde sam ovde na forumu pročitao, a kasnije to i sam uvideo koliko je važno... ...ništa ne predozirati, pa tako često imam običaj da zvuk koji dobijem Ozone-om namerno ublažim za 20-30%, a onda sa Sonnox-ovim Iflatorom vratim snagu tonu i na kraju blago kompresujem.
Inače, multiband kompresor iZotope-ov ne koristim.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules