|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav svima! Imam nekoliko pitanja u vezi snimanja!
1. Uskoro kolege i ja treba da snimamo neki koncert uzivo (svaki kanal posebno) pa me interesuje kako bi to bilo najbolje izvesti po vasem misljenju. Na bini ce biti 13-14 (mozda i 15) mikrofona a trenutno raspolazemo sa audio kartom Edirol FA101 i Emu1212m. To je trenutno 10 ulaza pa me interesuje, sta biste preporucili kao resenje za ostalih 4-5 ulaza? Meni pada na pamet kao najjeftinije resenje da dokupim Behringer ADA8000 i povezem ga preko Adat-a sa Emu1212m. Tako bismo imali ukupno 18 fizickih ulaza u komp. Da li je to dobra varijanta i ako mozete eventualno da preporucite neku alternativu? 2. Kako povezati ove dve karte (Edirol i Emu) na isti komp gde bi koristili Nuendo 3 a da mogu da snimaju istovremeno na svim kanalima koje poseduju (ovde imam na umu da je Emu prosiren sa Ada8000 na 10 ulaza)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam pre par dana testirao par kartica, pa je u jednom momentu bilo aktivno 5 kartica na računaru (ruDAW-u)
![]() Mislio sam da ce ti neko dati neko smislenije rešenje, koje svakako postoji samo se ja nisam bakcao oko toga kao ni ti, ali kad vec niko nema nista da kaze reci cu ti kako sam ja resio problem da mi dve karte budu aktivne na racunaru u sito vreme. Instaliras dva sekvencera, u svakom odaberes drajver za zasebnu kartu, i snimas ![]() Ja sam jedino tako mogao da u isto vreme i snimam i pustam signal sa jednog racunara ... a i ti ces moci da snimas signale sa dve kartice simultano ... Znam da je sumanuto al eto ![]()
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
kako misliš dva sekvencera? Različita? Tipa Cubase i Nuendo? I šta ti garantuje sync između njih? Plašim se da je to dosta klimava postavka stvari.
Koliko ja vidim jedini način do sada na PC-u je da se odlučiš za jednu karticu koja će preko svojeg asio drajvera biti master, a da ostale isključivo digitalnim vezama (adat, spdif) ubodeš u nju, i obezbediš pre svega stabilan clock sync, da bi materijal bio upotrebljiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sta ce ti sync, jedan sekvencer (nuendo) snima jendu kartu sa svojim klokom, drugi sekvencer (cubase) snima drugu kartu ... posle spojis trake u jedan projekta i cao?
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 23-03-2010 at 08:04 PM. Reason: uh ovde ima 3 moja ista posta a samo sam jednom submitovao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 23-03-2010 at 07:47 PM. Reason: ...dupli post... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovorima ljudi!
SumAnuT-i, vec sam i bio skontao da cu to tako da radim (sa dva sekvencera) ili mozda eventualno budem koristio dva racunara ako bude neke zezancije na jednom racunaru. Interesovalo me je da li postoji neki nacin da se nateraju da rade dve karte na jednom kompu i to u jednom sekvenceru (bilo kom). U svakom slucaju hvala na dobroj volji! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
pod jedan, na koji način misliš da sinhrono pustiš snimanje u oba projekta?
pod dva, ako su to 2 različite karte, sa različitim clockovima međusobno nesinhronizovanim, nema šanse da i materijal iz njih bude u sinku. biliv mi, proveo sam mladost izučavajući sinhronizacije :/ @akordeonista ako želiš da uštediš sebi živce i preskočiš probleme sa sinhronizacijom, poslušaj me i veži 2 karte digitalno jednu na drugu, u jedan sekvencer i sve će raditi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Arture, jel pričamo o vremenskoj, ili klok sinhronizaciji?
Ako pričamo o klok sinhronizaciji ne razumem zašto je ona potrebna, jer ni u jednom momentu te dve karte neće komunicirati jedna sa drugom? Klok sinhronizacija je potrebna kad dve kartice prebacuju signal izmedju sebe? Ako pričamo o timeline sinhronizaciji čovek će posle da pomeri fajlove koji su napred-nazad i resice problem? Ovo nije dobro niti moguće rešenje ako će nešto raditi live, ali za čisto snimiti i posle pomeriti, šta može da bude problem? Mozes li da objasnis molim te, izgleda ja nesto ovde propustam. On će svakako spojiti dve karte u jednu, problem mu je treća, koju nema gde više digitalno da spoji, zato cela ova filozofija ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 23-03-2010 at 10:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Skoro audio/midi pitanje | Kal-el | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 08-06-2009 03:45 PM |
Vista i xp na jednom kompu, kako? | Danny Lou | Audio Software | 9 | 01-04-2009 01:22 PM |
HDD velicina na papiru i na kompu? | korenjak | Computer Hardware | 17 | 15-02-2009 04:54 PM |
USB audio karte | sRce | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 22-05-2008 10:38 AM |
pitanje: Maticna za audio | pike | Computer Hardware | 0 | 10-09-2006 12:21 AM |