|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam tascam US-1641 multi kanalni usb audio interface. E sad, javlja mi se problem pri radu u cubase-u.
O cemu se radi: U cubase-u, u device-u mi je podeseno na njegov drajver, medjutim kada otvorim vise instrumenata ili audio traka, tj. stavim na njih vise efekata-npr. otvorim 3-4 gitar-rig-a, zvuk pocne da pucketa, pa se cak i iskljuci, mutira...i tako dok ne iskljucim neki plug, ili povecam latenciju. Inace Taskam ima veoma prost softver koji sluzi samo za podesavanje in-out opcije i drajvera. I to, sto se tice latencije ne moze ono kao na nekim karticama da se podesi tacan broj milisekunde, bufera...vec u opcijama postoji samo-visoka latencija, normal latencija, niska i veoma niska. U pocetku sam mislio da mi je procesor u pitanju ili ram memorija, medjutim kada u cubase-u otvorim prozor gde se prikazuje opterecenost procesora, tamo pise da je asio na 90 i nesto posto, a ``disc`` na 10-20%...a za cpu nema nista-cak mi se cini da umesto cpu sada pise opterecenost asia.. ![]() O cemu se radi??? Treba li se nesto podesiti sto ja ne znam ili....??? Ne verujem da su napravili tako audio interface da zbog njegovog drivera ne mozes otvoriti toliko kanala, vst instrumenata ili, pak vst efekata..a ovamo ima 8 mic fantom pow pretpojacala, 2 gitarska ulaza i svasta nesto... P.S. Imam 4 giga rama (mada windows 32bit vidi samo 3.2) Procesor Intel Core2Duo; 2x2.2ghz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Znali neko ocemu se radi???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() E, i tamo ukucas "guitar rig processor overload" i dobijes odmah,bez da otvaras linkove:
Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 16-03-2010 at 04:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na odgovoru, ali ja sam rekao NPR. (na primer) Gitar rig....ali nazalost to mi se desava i pri otvaranju drugih efekata ili instrumenata.
Opet- npr. - otvorim 1 atmosfer, jedan trilogi, 2 nexusa i jedan halion i opet ista situacija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
www.google.com: nexus vst processor overload
http://www.google.com/search?q=nexus...ient=firefox-a Vidi, ja te sprave slabo do u opste ne koristim, ali znam da poneki od tih zna da zdere proc, ram itd... Aj malo procunjaj pa vidi, u odnosu na komp koji imas sta i kako, pogotovo ako nabrojis vise tih sintova od jednom... Mislim da bi pomoglo da povecas latenciju u... ...u cemu vec radis, Cubase, i to bi uvelike olaksalo stvari...! Doduse nasnimavanje wave-ova je onda malo veci problem, ali ako radis mix, ako nema nasnimavanja , boli te kurcic... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-03-2010 at 10:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
Otvorio si svoj tred u forumu koji nema veze sa tvojim pitanjem, i ocekujes odgovor? Prvo, po onome sto pises i koje plagove otvaras, da to nema teorije da radi tako kako si ti zamislio. Osnovno ogranicenje ti je memorija, i to ne toliko kolicina, nego softver koji verovatno ne moze iskoristiti vise od 2 giga. Druga stvar ti moze biti sto ti kompjuter nije bas optimizovan za audio, pa krece da zeza ranije nego sto treba pod nesto vecim opterecenjem. Treca stvar moze biti tascamov drajver, koji verovatno nije nista posebno, te ne moze podneti veca opterecenja procesora bez problema.
U sustini, kompjuter koji imas nije nista posebno mocan za danasnje uslove, tako da pretpostavljam da si dosao do njegove granice sto se tice mogucnosti koje od njega zahtevas, mada nije iskljuceno da se moze izvuci jos nesto malo snage. GR jeste zahtevan, tako da tri-cetiri instance predstavljaju maksimum, ali svi ostali plagovi koje si pobrojao koriste memoriju, i to je bas fino popune, tako da ti tu nije ogranicenje CPU. To sto citas kao ASIO opterecenje ustvari jeste opterecenje procesora. Ja cu ovaj tvoj tred prebaciti u software forum, posto tamo i pripada. Last edited by kejkz; 17-03-2010 at 11:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Polako sa git rigom i meni se to desava kada otvorim 3 git riga, frizuj kanal kada usnimis ono sto ti treba, ili kada budes zadovoljan sa zvukom koji si nasao na git rigu exportuj to u wav pa ga ubacis ponovo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ok...npr. slab mi je komp za to sto zahtevam, a zahtevam da u Cubase-u 5-ici odradim aranzman, ukljucujuci neke externe sintove, ali i dosta VST plagova i u istom projektu usnimim 7-8 audio traka-mislim da nije neki preeliki zahtev.
Kakvu to masinu trebam imati ako je ova "slaba"....a neko rece da sami neki softveri vide do dva giga rama..pa koji ce mi ku...onda jaca masina ili quad proc??? Jos jednom kazem: masina je Intel core2duo na 2x2.2ghz, 4gb rama i taskam koji trenutno koristim (posto sam prodao pulsara 2+), 2tb hd-a-ako je to bitno. Dakle sta treba to da kupim da bi zadovoljilo moj zahtev??? Evo, vi recite i uzecu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
p.s. hvala na vec datim odgovorima ;-)
Last edited by Nemania; 17-03-2010 at 08:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko povezivanja..HITNO!!!!! | master | Computer Hardware | 6 | 17-09-2009 05:51 PM |
hitno trebam pomoc | mikrofon | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 18-11-2008 10:52 AM |
Powercore..... Pomoc, hitno | OFF | DSP forum | 16 | 10-09-2006 02:04 AM |
Molim Vas za pomoc, hitno mi je......... | bexbeatz | Promocija radova | 9 | 15-05-2006 12:30 AM |
Hitno Potrebna Pomoc | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-02-2006 08:47 PM |