|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Imam problem sa Live-om, kad hocu da snimim audio preko ulaza na zvucnoj dobijem gresku "The file "0001 1-audio.wav" could not be opened". U pitanju je Live 8.1 ali se isto desava i sa verzijom 8.0.4 i 7.0.14. Da li neko zna u cemu je problem? Tek od skoro sam poceo da snimam i externi audio, VST snima kako treba... Ako je bitno os je XP a zvucna M-Audio Audiophile 2496 sa najnovijim drajverima i problem se javlja na bilo kom sample rate-u. Napominjem i da sam reinstalirao Windows ali je problem i dalje ostao. Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Zvucace glupo, a jesi li podestio u live-u sve.. asio driver, karticu, koji kanal da snima.. koristim istu verziju i nemam taj problem...
![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Sve je podeseno, izabran asio, kartica, sample rate na 48000 i buffer na 256. Probao sam i sa drugacijim podesavanjima ali opet isto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
nemam taj problem al evo 3 prijedloga:
1.promijeni u preferencama mjrsto temporary foldera 2.promijeni mu mjesto cache foldera 2.promijeni mu folder projekta na drugu particiju - mozda nemas mjesta!
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Promenio sam temp i cache folder i sve je radilo ok dok nisam otvorio poceo drugi projekat. Da li moze da ima veze to sto ne snimam projekat u zasebnom Ableton Live set folderu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
da li kad koristis odredeni audio file (koji vuces sa odredenog mjesta) ga obrises ili premjestis ili preimenujes probaj uvjek kad nesto napravis ici na opciju colekt and save
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
ne znam sto bi mogao bit problem slucajno ako nisi zatvorio ableton nego ti je kojim slucajem "pao" nakon snimanja,moze bit da ti nije snimio izmjenu foldera kao default i nastavio snimat tamo gdje je bilo problema... ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
What's new in Ableton Live 8 | Mika Technika | Audio Software | 11 | 17-01-2009 01:30 AM |
:: Ableton Live 5 :: | lesha | Audio Software | 9 | 28-07-2005 02:54 AM |