|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Prvo, ako sam pogresio pod forum da pitam, izvinjavam se. Zelio bih da kupim mikrofon za kucni studio, u kome bih snimao rap i rnb muziku. A mozda, kako kad koristio za snimanje reklama, emisija, ali to i nije toliko bitno. Nikada nisam kupovao mikrofon pa stvarno ne znam. Gledao sam nesto na internetu i vidjeo ova dva mikrofona Rode NT1-A i Rode NT2-A, ali ne znam koji je bolji, pa reko da pitam vas? Naravno, ako imate preporuku za neki drugi mikrofon, a da je cijena priblizna ovim cijenama od ova dva mikrofona, predlozite, jos bolje. Hvala unapred
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Skuplji je uvek bolji. pa sad sam proceni.
![]() ali da nebi bezveze trosio pare na te igrachke, savetujem ti da uzmes RODE NT2000 http://www.thomann.de/gb/rode_nt2000...satormikro.htm ili http://www.thomann.de/gb/audiotechnica_at4040.htm nadam se da znas da ti uz mikrofon treba preamp [predpojacalo] za mikrofon, i sredjena akustika u sobi za snimanje? Last edited by DzoniPFC; 17-12-2009 at 02:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala ti na odgovoru i na predlogu, vjerovatno ce i biti Rode NT2000. Znam i za to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
SE 2200 je super za malene novce koliko košta...
![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Izvinjavam se sto upadam ali me interesuje, kad ste vec spomenuli NT2000, kakva je zvucna razlika izmedju njega i NT2a? Razlika u ceni je oko 100e pa me interesuje da li je i razlika u zvuku ocigledna ili je samo u tome sto NT2000 ima promenljivu polarnu karekteristiku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja imam rode nt1a i prezadovoljan sam. Taj mic mi je preporucio prijatelj koji ima i rodu classic II ali za snimanje vokala najcesce koristi nt1a jer kaze da mu lepse radi. Kad sam uporedio usnimak sa nojmana U87 i sa ovog mikrofona uopste nisam osetio veliku razliku u klasi. Evo vec vidim: "Ali kako, zaboga, moze mikrofon od 200 evra da zvuci bolje od mikrofona od soma i po??" Neka pljuvanje pocne
![]() P.S. Za rep muziku mozda bi ti bolje legao neki dinamicki mikrofon, shure sm7b ili sm58 beta Last edited by VladaNS; 22-12-2009 at 12:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam imao 2 razlicita komada NT1a kod mene ovde, i to je meni pishtavac, previse nekih neprirodnih visokih, ali opet za te pare najbolji mikorofon...Daleko od toga da se ne oseca razlika u klasi u odnosu na skuplje mikrofone.. NT2a je bolji mikrofon, mada ni njegov fan nisam, ali je sve u svemu dobar mikrofon. A za rep muziku je potreban sto detaljniji mikrofon, tako da sa SM58 nista nece napraviti, video sam da pojedini koriste SM7 kao resenje, ali mislim da i to nije najsrecnije resenje... AKG C214 radi odlicno, po meni bolje od NT2a ili NT2000, a moze da se nadje za male pare nov. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ali kako, zaboga, moze mikrofon od 200 evra da zvuci bolje od mikrofona od soma i po??
![]() Ista je kapisla (HF-1 koja ide i u K2) i sve ali: Razlika je u klizecim potenciometrima na NT2000 sto moze biti vrlo znacajno kada je "obaranje" mikrofona u pitanju ili neko finije snimanje,pa imas prelaz na karakteristici,umesto ili-ili swicheva na NT2 i nije razlika 100 evra nego oko 60 recimo...i vredi tolike razlike...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-12-2009 at 04:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Meni dodje sjajan pevac koji sabije pesmu iz prvog tejka na nt1a. A vama dodje neki salabajzer i zabada neki narodnjak sa losom dikcijom i dinamikom na vasim skupim rodama i akg-ejima. Tu vise klizeci potenciometri ne pomazu. Moj nt1a pobedjuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Iako nije u kategoriji,moj glas ide za NT1000!
![]() Snimao sam njim vokal,ak. gitaru,sitar,lautu,chelo...Stvarno,jedan od boljih mikrofona za male pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode k2 vs NTK | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 28-03-2011 07:32 AM |
Rode NT5 ili... | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 17-05-2009 09:14 PM |
rode ntk | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2009 04:31 PM |