|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Na svojim pjesmama uvijek koriste rhoads i to uvijek dobe čudne zvukove s njim. Ima ko kakvih ideja kak su dobili ovaj čudan zvuk na ovoj pjesmi?
http://www.youtube.com/watch?v=AvQ-3uVX63c Čovjek se zapita sto se sve da s tim predivnim instrumentom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
piše se rhodes.
a u ovom žanru se često koriste obilne količine chorus/flanger efekta kao i sva sila LFOscilatora i sličnih igrarija. Ovde mi se čini da čujem wobbler i ponešto drive-a, mada slušam na laptopu trenutno |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
ko ?to reče Arthur, ovdje nije toliko stvar Rhodesa kao takvog, vec u kakve efekte, pedale i slično, ga tjera?. analogne pedale, fuzzevi, ring modulatori i ostalo, s jedne strane, ili recimo modularni sintesajzer - pustis nesto u to, i lako mozes zvuk promjeniti do neprepoznatljivosti. PS dobar mi je Portishead, ali ipak sam u toj mjuzi bio puno veci ljubitelj Massive Attack-a. mezzanine i blue lines - dvije mega kultne ploče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Na ovoj stvari mislim da su drive i ring modulator u pitanju.. a efekat najbolje dolazi do izrazaja kada se sviraju sekunde, odnosno u ovom sluchaju A i B (0:28).
edit: mene zanima koja je ono klavijatura na 1:27 sa njegove leve strane sa reverse dirkama.. Last edited by MHz; 16-03-2010 at 08:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Imate iskustva, preporuke ili posjedujete il takve neke efekte koje bi koristile u ovakve svrhe? Znaci neka preporuka za kupovinu? Samo mi nemojte reci moog pedala od 3000kn.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pozdrav,
Vidi, nije to lako reci. Za rhodes moras da istrazujes , i nadjes nesto sto tebe ispunjava. Probao sam jako mnogo pedala na njemu, i sve je stvar ukusa. Da li zelis klasican dobar zvuk - nadji dobar chorus, dobar phaser, a to je opet stvar ukusa. Zelis nesto drugacije - gruvaj drive, dist, efekt boxove...cak i pedala od 20 eura moze da ti ispuni trip i tvoje vidjenje stvari, i da sa njom nadjes primenu... Moji favoriti za sada od onoga sto sam cuo su svakako dve line 6 sprave, ona 2 efekt box-a, jedan je zeleni samo delayevi a drugi plavi, u njemu ima dosta stvari. Takodje mi se dopada mxr phaser . Probaj ako imas sansu ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
..baš je super
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rhodes, stimovanje... | BaneB | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 21-02-2010 11:40 PM |
Rhodes | zmaj | Vlado Georgiev | 4 | 26-02-2005 12:13 AM |