|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pre svega veliki pozdrav za sve ljude koji posecuju ovaj forum !
Evo ovako hteo bih par saveta, ako vas ne mrzi da mi odgovorite, u pogledu setup-a pc-ja. Dakle nisam uzimao kompjuter jako dugo jer je meni obavljao funkciju i ovo sto sam imao tj. i dalje imam ali skupio sam neke pare pa rekoh da se i ja malo osavremenim. Dakle posto sam ispao iz price sta je dobro, a sta nije ja sam mislio prvo malo da se posavetujem sa ljudima koji su stvarno iskusni sto se ovoga tice... Budzet mi je 26.000 din. i za sada najbolje sto sam dobio za te pare je : http://www.winwin.rs/desktop-ra%C4%8...productId=5900 Dakle zanima me da li da uzimam 2 harda pa da jedan ostavim za instalaciju Windowsa a na drugi da trpam semplove i vst ins-e (ako da koji ratio da bude), koji operativni sistem da stavim posto sam cuo da xp ne sljaka dobro sa ovim novijim konfizima, i koji su generalno saveti za setup pc-ja namenjenog za produkciju... I da li postoji neka zvucna koja je namenjena pretezno kvalitetu zvuka kada se fajl renderuje, a da ima samo bazicna recimo 2 inputa, dakle bez onih silnih inputa posto me ne zanima da snimam instrumente, znaci samo vokal ili gitaru/bas... Dakle konfiguraciju jos nisam uzeo, ono gore navedeno mi je za sada najpovoljnije pa ako moze neki savet sta bih trebao da gledam kada uzimam nov pc koji ce biti namenjen iskljucivo za produkciju... P.S. Znam da sam dosadan i da je bilo reci oko ovoga u ranijim postovima (koje sam procitao), ali ipak oko par stvari sam ostao u nedoumici... Uf nisam mislio da ce ovo biti ovoliko opsirno... Unapred zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
btw - do sada sam korictio mixetu koja je povezana sa audigy 2 pa tako snimao sve sto mi je bilo potrebno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Mozes slobodno uzeti navedenu konfiguraciju, jer za neki pocetak, ako si vec toliko ogranicen budzetom, i to bi trebalo da ti radi ok (sa dva HDDa, moze winxp, a mozes krenuti i sa Win7). Niko ne moze sa sigurnostcu da ti kaze da li ces ili neces imati problema, jer razlicitih racunara ima onoliko koliko ima kombinacija komponenata od kojih se moze sklopiti (n!) .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Eno ti na oglasima neki komp ,vidim da ima 1 terabajt harda i da je c2duo na 2,66 i covek daje za sranje novaca...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znam ja da ima milion kombinacija nego sam mislio da pitam da li znate sta sljaka s cim najbolje...
Razmisljao sam se i polovni da uzmem ali razlika u ceni je smesna, a opet novo je novo i imas garanciju... Verovatno cu staviti xp, sacekacu da vidim kako se pokazao ovaj novi windows... Hvala na brzom reply-u, stvarno ste carevi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Najsigurnija varijanta ti je kupovina ruDAW ONE racunara (za nekih 440 eura, nekih 40ak hiljada dinara), gdje u startu dobijes racunar koji 50% brze radi, 100% dobro radi u audio domenu, sa 90% interfejsa (koje ces u buducnosti kupiti) , nekoliko 100na GB instaliranog softvera, i sve spremno za igranje sa muzikom (i nece tandrkati dok snimas audio u svojoj sobi, ako ti je to bitno).
Ali kao sto rekoh, radice dobro posao i taj od 26000 din. Mora, jer vise novca nemas (kako sam razumio). Sve najbolje. Mihajlo Last edited by diviner; 10-12-2009 at 03:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Da video sam te kombinacije ali trenutno nemam taj kes tako da to otpada...
Ma najverovatnije cu uzeti ovo sto sam ranije uzeo pa sta bude bice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je prava stvar za tebe http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31117
Komp sigurno ne moze biti stariji od max godinu dana. Inace smesne pare trazi za komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ja bih se samo nadovezao na temu...Kupijem nov racunar (necu polovan) i interesuje me da li ce mi biti dovoljan proc. Intel E5200 2.5 GHz i 2GB ram mem. Radio bih sa vsti-ma u Acidu i Cubase-u i hteo bih da pored 7-8 kanala ritam sekcije nabacim 7-8 kanala instumenata (vsti) i da mi normalno radi, znaci da nemoram svaki put da renderujem zbog opterecenja procesora. Koristio bih trilogy, hypersonic 2, steinberg virtual guitarist, ni fm8, kontakt 3 i sl. vsti-e...
Last edited by rasa01; 12-12-2009 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Masteriranje pomoc molim | Lipkran | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 19-11-2009 10:02 PM |
Molim Za Pomoc!!! | stacato | Audio Software | 12 | 15-01-2009 02:05 AM |
Molim pomoc | STUDIOTON | DSP forum | 3 | 22-02-2006 01:49 PM |
Velika Pomoc Ljudima Oko Kupovine!!! | peraZdera | Predlozi i sugestije | 11 | 12-07-2005 04:45 PM |
Molim pomoc za Kx drajvere | alexsa1 | Computer Hardware | 2 | 22-05-2005 12:04 AM |