|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da li zna neko kako se zove tacno VST efekat za pitch-ovanje glasa (ako se to tako zove), kao sto je koristila Sher u svojoj pesmi Belive, 2pack-California Love..ili ako vam je poznatije Karleusa u nekoj njenoj novoj pesmi, ne znam kako se tacno zove, i jos dosta njih..??? Ali me zanima SAMO naziv nekog pluga koji savrseno dobro radi...jer sam imao prilike u Cubase-u 5 da probam neke njegove, ali nije to to...znaci da se moze samo staviti efekat na odredjenu traku,i da to redi, bez nekog editovanja...ako neko od vas nesto zna, neka preporuci..i samo molim vas, ko licno ima iskustva..trebalo bi mi to u kracem vremenskom roku, posto zurim da zavrsim pesmu, pa da ne instaliram nesto sto ne valja i tako izgubim dosta vremena...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Autotune, recimo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Eto, probaj za autotune.
Bilo koji vocoding based FX ce postici odredjen ili slican rezultat. Ako neko zna neko istant rjesenje (cini mi se da je neko spominjao kako to moze da se izvede melodyne-om, a mozda i grijesim) rjesenje, javice se vec. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Antares Harmony Engine Evo Vocal Modeling Harmony Generator!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Uopšte nije isti efekat u pitanju....
U slučaju Califonia Love - to je efekat koji , ja mislim, među privima počeo da koristi Roger Troutman, a to je talkbox ....Calivornia Love nije sempl Troutmana, već je Troutman odradio to sa njima, ikao postoji njegova starija verzija...inače, on je taj vokal proslavio pjesmom More Bounce To The Ounce...Gotovo je sve pjesme odradio sa tim specifičnim vokalom...sa vocoderima može da se postigne slični efekat,a li to opet nije identična stvar, jer je ovdje u pitanju crijevo koje se drži u ustima...auto-tune efekat ima sličnosti, ali to uopšte nije ista stvar...u ovom slučaju signal iz klavijature ili gitare modulira vokal... A što se tiče ostaloga...to je auto-tune Međutim, i mene zanima zna li neku uz pomoć čega je to tada odrađeno na vokalu Cher...puuuno prije pojave auto-tune-a...moguće da je nekim vokoderom http://www.youtube.com/watch?v=EPLM5wEo2H4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Evo upravo sam probao sa Antreasom Harmony...nije to to...ali me cudi i na njemu (sad pricam o necemu drugom) kada preko midija zelim da na glas dodam jos nekoliko linija-harmonizujem, program to uradi, ali uz silno pucketanje i sumove...ne znam zasto???..do programa je 100%, znaci nije u pitanju neki buffer i sl..O cemu se radi? (dzaba on harmonizuje kada ima puckanja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Da, ali to je mnogo para, zarad toga..Verujem da postoji i softver koji dobro radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Nemania, mislim da previse ocekujes od jednog komada softvera (ili hardvera svejedno). To sto si cuo u gore zadatim primjerima sigurno nije neko odradio komadom hardvera ili softvera za pola sata. Bez obzira na svu tehnolosku revoluciju i evoluciju koja se zbila do ovog momenta, mislim da sam plugin, bilo koji, ne moze jednim presetom, u ultra kratkom vremenskom intervalu kakav je svima pozeljan, da stvori bas ono sto zelis. Radi malo, experimentisi, pa ce ti se samo kasti
![]() Poz Last edited by diviner; 05-01-2010 at 11:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Bas sam ja ovih dana hteo da postavim temu u tutorijal sekciji vezano za auto tune
![]() Da se nadovezem california love od 2 pac nije radjena sa auto tune ili nekim vocoderom vec as talkboxom.Jedan od clanova je lepo sve objasnio u vezi njega.Glas od Cher,Kanye west (brdo pesama heartless,love lockdown itd ), T PAIN koji je najzasluzniji za popularnost auto tuna-a, i jos brdo muzicara koristi auto tune ![]() E sad on moze da ti lepo ispegla glas da se to slabo primecuje a i moze da bude naglaseno (Cher,T pain ). Za auto tune podesavanja treba malo vise citati help jer on kao program zahteva poznavanje neke teorije da bi znao kako da dobijes zeljeni efekat. Vezano za "Cher" efekat znam da se povecava brzina na max i u opcijama stavis relaxed. Veoma je vazno da namestis koji ti je glas odnosno F,C,A itd i da li ti je tenor itd . .. Za nesto vise info http://en.wikipedia.org/wiki/Auto-Tune |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Love moon rapsody (house remake) | zoolander | Promocija radova | 5 | 03-07-2009 05:22 PM |
Love moon rapsody | zoolander | Promocija radova | 11 | 24-02-2009 07:59 AM |
DJ Dudra-Lost Love | djdudra | Promocija radova | 0 | 01-12-2008 12:27 AM |
Drop D + Revalver = dirty love :) | MUzzY | Gitarska Produkcija | 8 | 03-05-2007 12:13 AM |
My only love (kVu) | puRe | Promocija radova | 11 | 27-09-2003 11:39 AM |