Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2009, 11:30 AM   #1
magnum
Senior Member

Default Muzicka kartica

Ovako, hteo bih da sviram bubanj, elektronac, preko notbook-a (4gb ram memorije, amd athlon x2 dual-core...) pa mi treba neka eksterna muzicka kartica firewire, da ima sto manju latenciju da ne krcka, pucketa, pri sviranju itd...Znaci hteo bih za zivu svirku da nemam na sred svirke neprijatnosti da mi zakaze, pucketa....probao sam jednu Edirol fa-66, ali dok sviram na bas bubnju mi se javi neko pucketanje ne stalno nego kad mu padne napamet, dok druge kompnente (tom,snare...) rade ok. Preporucite mi neku karticu do 250e koja moze da "sazvace" sve udarce nadam se da ste me razumeli u cemu je problem. Unapred hvala na odgovorima !!!!!!
magnum is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 11:38 AM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Muzicka kartica

Quote:
Originally Posted by magnum View Post
Ovako, hteo bih da sviram bubanj, elektronac, preko notbook-a (4gb ram memorije, amd athlon x2 dual-core...) pa mi treba neka eksterna muzicka kartica firewire, da ima sto manju latenciju da ne krcka, pucketa, pri sviranju itd...Znaci hteo bih za zivu svirku da nemam na sred svirke neprijatnosti da mi zakaze, pucketa....probao sam jednu Edirol fa-66, ali dok sviram na bas bubnju mi se javi neko pucketanje ne stalno nego kad mu padne napamet, dok druge kompnente (tom,snare...) rade ok. Preporucite mi neku karticu do 250e koja moze da "sazvace" sve udarce nadam se da ste me razumeli u cemu je problem. Unapred hvala na odgovorima !!!!!!
Pre svega da ti kazem da to ne mora biti problem samo do kartice vec i do lap topa tj. u vecini slucajeva bude tako... Punose pisalo o tome, problem moze biti od firewirea do maltene firmwera Tako da ti je savet da prvo probas sa nekom od kartica ako ima drugar ili komsija ili...
I meni je jako zanimljiv taj koncept elektronca bubnja i kompa za live. Reci mi koji midi triger interfejs ili kako vec imas, neki u kompletu sa zvukovima ili samo triger to midi?
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 02:51 PM   #3
magnum
Senior Member

Evo da ti odgovorim 'silicon', sad dolazim od drugara koji je expert bas za studio, rad sa muzickim programima, snimanje itd. gde sam probao na njegovom kompjuteru i isti problemi se javljaju. Sto posto si u pravu da nemora biti problem samo kartica, moze biti operativni sistem cubase itd. Kod mene je bio problem poklapanje zvuka tj nota, zato se i cuje to pucketanje, mask time treba srediti itd..Medjutim, ja sam bio optimista, sredio sam cubase za to, nabavio adictive drum program da radi unutar cubase, e kad je dosla kartica nastaju opet drugi problemi kao sto si i ti rekao tako da sam odustao od te price jer je to sve' pipkavo' i nesigurno, zamisli na sred svirke da stane pa da razbijam glavu gde je problem, a ono prodje svirka, npr. ovaj Edirol fa-66 kad nastane neki problem moras da ugasis cubase, pa onda i njega da ugasis i da ga upalis, pa onda tek da pokrenes cubase, to je mnogo vremena.Tako da verujte, probao sam to na razne kartice uvek neki problemcic, bubnjar sam a poznajem malo tu materiju sviranje preko notebooka, ipak je to napravljeno za studisko snimanje. A sto se tice interfejsa, koristio sam kao konverter najnoviji Roland td-20 sa prosirenjem (sa zvukovima), mada da mi je sve funkcionisalo besprekorno uzeo bih konverter Alesis i/o
Old 11-11-2009, 02:59 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

A da probas sa nekim drugim vst-om, mozda je do samog adictive drummera, zahtevan je itd. Ostaje ti da probas sa nekim "stabilnijim" programom, npr. battery, multilejerujes (ima dosta posla znam), ali je stabilan do bola plus imas odlican fx na njemu, od dinamike do reverba. I deff bi isao na osx varijantu ili tvikovan windovs samo za to ako bi recimo uzeo neki drugi vst tipa bfd 2 ili sta vec, ima ih dosta
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 03:14 PM   #5
Bambino
Member

Deki, verovatno moras da instaliras windows-ovu zakrpu za firewire, u zavisnosti da li je SP2 ili SP3, zna i to da pravi problem.
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 03:21 PM   #6
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Deki, verovatno moras da instaliras windows-ovu zakrpu za firewire, u zavisnosti da li je SP2 ili SP3, zna i to da pravi problem.
a koja je to zakrpa? pozdrav Bambino
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 04:16 PM   #7
Bambino
Member

KB885222 je sa SP2, a mislim da je KB955356 za SP 3, za prvi sam siguran, a drugi proveri. Pozz nikolicdn!
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 09:34 PM   #8
magnum
Senior Member

Ajde probacu i to sto ste svi naveli, pa cu da se javim kad prodju svirke tamo po nedelji neki dan od sutr imam svirke pa ne mogu. Pozdrav !!!!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules