|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ovako, hteo bih da sviram bubanj, elektronac, preko notbook-a (4gb ram memorije, amd athlon x2 dual-core...) pa mi treba neka eksterna muzicka kartica firewire, da ima sto manju latenciju da ne krcka, pucketa, pri sviranju itd...Znaci hteo bih za zivu svirku da nemam na sred svirke neprijatnosti da mi zakaze, pucketa....probao sam jednu Edirol fa-66, ali dok sviram na bas bubnju mi se javi neko pucketanje ne stalno nego kad mu padne napamet, dok druge kompnente (tom,snare...) rade ok. Preporucite mi neku karticu do 250e koja moze da "sazvace" sve udarce nadam se da ste me razumeli u cemu je problem. Unapred hvala na odgovorima !!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() I meni je jako zanimljiv taj koncept elektronca bubnja i kompa za live. Reci mi koji midi triger interfejs ili kako vec imas, neki u kompletu sa zvukovima ili samo triger to midi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Evo da ti odgovorim 'silicon', sad dolazim od drugara koji je expert bas za studio, rad sa muzickim programima, snimanje itd. gde sam probao na njegovom kompjuteru i isti problemi se javljaju. Sto posto si u pravu da nemora biti problem samo kartica, moze biti operativni sistem cubase itd. Kod mene je bio problem poklapanje zvuka tj nota, zato se i cuje to pucketanje, mask time treba srediti itd..Medjutim, ja sam bio optimista, sredio sam cubase za to, nabavio adictive drum program da radi unutar cubase, e kad je dosla kartica nastaju opet drugi problemi kao sto si i ti rekao tako da sam odustao od te price jer je to sve' pipkavo' i nesigurno, zamisli na sred svirke da stane pa da razbijam glavu gde je problem, a ono prodje svirka, npr. ovaj Edirol fa-66 kad nastane neki problem moras da ugasis cubase, pa onda i njega da ugasis i da ga upalis, pa onda tek da pokrenes cubase, to je mnogo vremena.Tako da verujte, probao sam to na razne kartice uvek neki problemcic, bubnjar sam a poznajem malo tu materiju sviranje preko notebooka, ipak je to napravljeno za studisko snimanje. A sto se tice interfejsa, koristio sam kao konverter najnoviji Roland td-20 sa prosirenjem (sa zvukovima), mada da mi je sve funkcionisalo besprekorno uzeo bih konverter Alesis i/o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
A da probas sa nekim drugim vst-om, mozda je do samog adictive drummera, zahtevan je itd. Ostaje ti da probas sa nekim "stabilnijim" programom, npr. battery, multilejerujes (ima dosta posla znam), ali je stabilan do bola plus imas odlican fx na njemu, od dinamike do reverba. I deff bi isao na osx varijantu ili tvikovan windovs samo za to ako bi recimo uzeo neki drugi vst tipa bfd 2 ili sta vec, ima ih dosta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Deki, verovatno moras da instaliras windows-ovu zakrpu za firewire, u zavisnosti da li je SP2 ili SP3, zna i to da pravi problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
KB885222 je sa SP2, a mislim da je KB955356 za SP 3, za prvi sam siguran, a drugi proveri. Pozz nikolicdn!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ajde probacu i to sto ste svi naveli, pa cu da se javim kad prodju svirke tamo po nedelji neki dan od sutr imam svirke pa ne mogu. Pozdrav !!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
LAN kartica | gricko | Computer Hardware | 1 | 10-06-2009 12:59 AM |
muzicka kartica | lala | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-06-2009 10:21 PM |
Externa muzicka karta | moka | Computer Hardware | 1 | 11-10-2008 02:54 PM |
Nivoi slusanja u reziji i muzicka produkcija/postprodukcija... | boggy | Audio Produkcija - Tehnike | 28 | 24-04-2007 02:56 PM |
Muzicka kartica | dr.Ru | DSP forum | 120 | 03-05-2006 11:22 AM |