|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
ljudi vec duze vrijeme imam problem koji muce mene i moje saradnike. naime posto su oni svi na visti a ja iz duboko religioznih razloga sam vezan da radim ziku na xp sistemu sam odbio da se instalira vista na moj komp. naime radim u dva odvojena xp sistema na dva razlicita hard diska. e sad posto imamo veliki problem vezan za networking ja cu morati da predjem na vistu tj. na dual boot xp za audio bez networkinga i vista za sve ostalo. negdje sam nacuo da moze da bude problema u funkcionisanju pa me zanima da li je bolje da na disk na kojem mi je xp obicni da ga formatiram pa instaliram vistu ili da uradim upgrade sa xp-a na vistu. uglavnom mi je ULTRA bitno da se hard na kojem je audio sistem ne dotakne. ima li neko ideju?
veliki pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
napraviš dve particije. zatim, instaliraš XP. tek onda na drugu instaliraš Vistu. I sve radi ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Arthure vec imam tri particije (tri harda) unutra. i vec je to sve instalirano. ne bih dirao ovaj xp za audio nego bi ili formatirao ovu particiju koja ima drugi xp ili nadogradio na vistu. eh sad da li tu ima problema i da li ce mi se zeznuti dual boot koji vec imam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ne znam, to je već komplikovanija situacija
ja sam radio ovako na čisto, digo novu particiju i sam mi je ponudio boot options kad sam instalirao Vistu. Čak mislim da ti sam upgrade i nije mudra ideja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Hvala mnogo na odgovoru, danas cemo da krsimo ovaj xp pa javim kako je proslo!
![]() p.s. koliko sam do sad puta trebao da castim za help vec je izaslo na tri gajbe i dva praseta! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Eventualno ces morati privremeno da prepravis particiju na koju instaliras, da bude aktivna (ako to bude trazila instalacija wina). To mozes raditi (i provjeravati koja je aktivna) iz bilo kog partition managera (paragon, Norton Partition Manager itd itd). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
... ili Partition Magic koga mo?e? naći na Hirens Boot Cd-ima.
Pre nego ?to počne? sa instalacijom Viste, particiju na kojoj će ti biti Vista aktiviraj (activate), a ostale primarne particije na kojima su ti ostali operativni sistemi sakrij (hide partition), za svaki slučaj da ne bi do?lo do problema, jer Vista gazi XP nemilosrdno. ![]() Posle instalacije Viste mo?e? instalirati i koristiti ovaj besplatni grafički boot manager: http://gag.sourceforge.net/pics.html http://gag.sourceforge.net/download.html
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
A da bi roknuo flag tj. da bi oznacio particiju koju ces bootovat da bi kasnije prepravio boot,ini i ubacio chain i - potrazi bootabilan cd G-Parted
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Tenks!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HDD velicina na papiru i na kompu? | korenjak | Computer Hardware | 17 | 15-02-2009 04:54 PM |
Emu1212m i Audiph24/96 u istom kompu? | drzox | Computer Hardware | 6 | 02-03-2007 07:58 PM |
Giga studio na posebnom kompu ! Kako ? | Mildra | Computer Hardware | 4 | 17-02-2007 02:20 AM |