|
Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama! |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav dragom gostu
![]() Pitanje je preopsirno, ali za pocetak - omiljeni set mikrofona, preampa, i koje stereo tehnike najcesce koristis za overhead i room? Hvala!
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
kick = shure Beta 91 http://www.shure.com/ProAudio/Produc...Beta91_content unutar kicka ..prema baticu.. i to u kombinaciji sa Yamaha Subkickom http://www.drumshack.co.uk/prodtype....ageHistory=cat za "mast" kao na ovoj slici ga pozicioniram...ovu kombinaciju preporucio mi je Michael Wagener..covjek kojem doista vjerujem (Metallica,Extreme,Ozzy Osbourne..)..i imao je pravo ![]() Snare=( rijetko kada ozvucavam mrezicu)..uglavnom i najvise dobru staru Shure 57-icu (ili Beta ver.iste ) a nekada i Senheisser 441..a ponekad Neumann km84 (iako jako rijetko jer bih se ubio da mi ga mi ga neki nepazljivko mazne stickom...to samo za bubjare kojima fakat vjerujem) hi hat = AKG 451 vecinom (sminka ) ili Royer 121 (natur) sound..nekada i 57-icu ako hocu jake srednje ili ti ga "kotlovina" sound ![]() tomovi = (rack) dobri stari Sennheiser 421 ili shure57-ica (super jeftina alternativa..) floor = Sennheiser 441 (sve sto mi treba za ovu aplikaciju)pravi workhorse svakog studija... overi = spaced par Neumann-a km 84 (ponos moje kolekcije )..probao sam i XY i ORTF tehniku i na kraju se vratio na klasicni spaced par...najbolje mi poslije u miksu funkcionira... room= ...mono uglavnom ( poslije ga ubijem u kompresoru sa Nuke settingom ...pumping... plus sto nekada na njega stavim amp simulator za trashy sound )..Royer 121..ribon oko 2.5-3 metra od bubnja u visini tomova ,lagano usmjeren prema kicku (za sto manje cinela u njemu ).. PZM- ... omni Sennheiser...na zidu nekad na difuzoru iza bubnja (pogledaj slike sa mog foto albuma da dobijes dojam)..i nekada mi je to super informacija kada u miksu treba dodatan "prostor" za bubanj..pogotovo ako je sviran sa trskama..suptilnije... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Imas li neke omiljene promere bubnja za odredjene zanrove? Skidas li reklamnu kozu na bass bubnju cesto?
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() dakle uglavnom 12-14-16" nekada i 18 " (floor.. ali bubnjar traba stvarno biti drvosjeca da iz istog "iscjedi" ton ) 22" kick ,a za snare volim Ludwig Supraphonic .. Volim Sonor-a najvise (osobno mislim da je Sonorov kick najbolji ) ! prednju kozu rijetko kada skidam osim na Ludwigu ( za retro sound)...volim imati otvor za mic na odprilike 3 sata !! sto se tice cinela volim kada mi crashe-evi imaju lijepi interval unutar sebe (kada su dva) tipa kvatra ili kvinta...obozavam ride-crash cinelu (sve u jednoj cineli) kada je kvalitetna..mrzim narezane hi hatove...a pogotovo mrzim preglasne hi hat-eve ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jos jednom hvala za precizne i isrpne odgovore.
Kakvi su afiniteti sto se tice izbora preampa za bubanj. Koristis li i kompresore pri trackingu ili samo u mixu i koje pozz
#6 |
MAO
|
![]()
da, na koje preampe kačiš mikrofone za bubanj?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() snare i kick = DIY Neve 1272 (color) overi = DIY Amek ( Green pre ) Mozart ( clean ) Tomovi = DIY API 312 HI HAT = DIY API 312 room,PZM ..ono sta mi ostane najcesce Digi 002 pre amp ![]() sto kaze pjesma,,,,nobody is perfect I am nobody so I am perfect..... |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
u miksu iskljucivo Rocket by Stillwel http://www.stillwellaudio.com/?page_id=68 preporuka za ovaj comp. po drugi puta na ovom forumu ukoliko je netko slucajno to propustio !! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
pomenuo si spaced pair.. kačiš li nekad više od 2 overheada? meni se u zadnje vreme sve češće dešava da mi dolaze bubnjari sa povećim setovima činela, i da nema šanse da ih sve balansirano slikam, a da budu i dalje prezentni. Tako da sam počeo da experimentišem sa više overhead-a, u smislu nekog close mikinga podskupova činela.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
u miksu obicno dosta kompresiram overe ( iskren da ti budem vecinom su to kod mene vise cymbal mikrofoni nego klasicni overi )...ne volim preveliku koloraciju na njima pa je to eto neki kompromis u mojoj studijskoj sobi... |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
Snimanje bubnja u studiju | -neshapesha- | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 09-05-2007 10:56 PM |
Prostorija za snimanje bubnja? | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 25-01-2005 12:06 AM |