Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2009, 10:02 AM   #1
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Prva 3 tebi najdraza projekta

Hajde da krenemo lagano, koja su tebi tri najznacjnija projekta koje si radio, ne po znacaju benda nego po produkcijskom dometu koji s postigao. Clanove foruma najvise interesuje rekao bih produkcija, pa zato i postavljam ovakav thread. Onda bi mogli da se fokusiramo na produkciju bas tih projekata.
Veliki pozdrav
Braca is offline  
Old 27-03-2009, 11:09 AM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Prva 3 tebi najdraza projekta

hey Braca !

dobro pitanje za pocetak
dao si mi za razmisljati....
evo ovako ;

Majke ; Vrijeme je da se krene

Pips,Chips & Videoclips ; Fred Astaire

Hladno Pivo : Knjiga Zalbe
Denyken is offline  
Old 27-03-2009, 04:56 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Knjiga Žalbe stvarno predrkano zvuči, moderno i moćno. Ostalo nisam imao prilike slušati na mom monitoringu.
Arthur is offline  
Old 27-03-2009, 05:58 PM   #4
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Vrijeme je da se krene je malo mat..tamna ploca ali sa fenomenalnim pjesmama i intepretacijom i na zalost moj zadnji all analog equipm. projekt..
meni strasno drag uradak...
Denyken is offline  
Old 27-03-2009, 07:53 PM   #5
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

zadnji analog projekt, pa ustvari kako sad radis ITB? daj nam reci malo o svom setupu koji koristis.
Braca is offline  
Old 27-03-2009, 08:44 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ovo zaslužuje poseban tread upravo pravim.
Arthur is offline  
Old 27-03-2009, 09:26 PM   #7
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
zadnji analog projekt, pa ustvari kako sad radis ITB? daj nam reci malo o svom setupu koji koristis.
Pro Toolse koristim jos negdje od '95 g. a in the box sam od 2002.g...
bas sam Arthuru objasnjavao moj sadasnji setup....
Digi 002 mi je u stvari vise kao remote ili veliki mis...samo za to ga i koristim...
jer zaobilazim njegove konvertere i koristim Apogee Ad-16x i Lavry DA...isti je slucaj i sa mic preampovima...za to koristim svoje handmade Neve i Api preampove...za slusanje imam PMC AML-1 i NS10 te mali mono Auratone.. dosta sam pazio na akustiku rezije i studija tako da cete kod mene naci sve vrste bass trapova i RPG diffuzora..naravno opet handmade
Denyken is offline  
Old 28-03-2009, 12:13 AM   #8
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Quote:
Originally Posted by Denyken View Post
dosta sam pazio na akustiku rezije i studija tako da cete kod mene naci sve vrste bass trapova i RPG diffuzora..naravno opet handmade
Neki foto rezije .... sa bass zamkama.....

pozdrav !
nenad is offline  
Old 28-03-2009, 12:20 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e da, a šta bi sa tom analogijom? zašto je to poslednji projekat? šta se desilo pa si prešao na itb? kako je tebe snašla ta tranzicija?
Arthur is offline  
Old 28-03-2009, 07:33 AM   #10
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
e da, a ?ta bi sa tom analogijom? za?to je to poslednji projekat? ?ta se desilo pa si pre?ao na itb? kako je tebe sna?la ta tranzicija?
na zalost u to vrijeme nisam imao svoj studio...bio sam free lancer a vecina kolega je vec sa trakasa presla na ADAT-e..ne znam da li ste primjetili ali ta je tranzicija magnetofon-adati-daw puno brze isla u Europi nego u USA..oni su tamo preko bare ,de facto tek pocetkom ovog desetljeca poceli lagano odustajati od analognog multitracka i prelaziti na daw...a pro toolse poceli integrirati u svakodnevni posao..prvo kao editing only ( tako da su PT postali maltene glagol..nesto kao Google danas...u smislu..we are going to Proo Tools that ) a nesto kasnije kao recording-editing-mixing platformu...
bilo kako bilo ..ako mene pitate,meni jako nedostaje analogija..to u ovome trenutku pokusavam kompenzirati kvalitetnim front endom prilikom usnimavanja i pokusat cu to opisati u posebnom postu..naime neka moja razmisljanja i iskustva..isto tako stavit cu neke akcente na dijelove recording chaina za koje mislim da je najbitnije uloziti novac i nabaviti najkvalitetniju opremu te takodjer opisati neka moja razmisljanja oko harmonicne distorzije tj. simulacije nelinearnosti i muzikalnosti analogije u ovom nasem suhom i linerneom a ponekad i sterilnom daw itb svijetu, nesto a la Charles Dye..nadam se da me pratite

P.S. pokusat cu staviti i neke slike moje akustike..samo da skuzim kako se to radi na forumu ...

lp

Denis aka Denyken
Denyken is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules