![]() |
Prva 3 tebi najdraza projekta
Hajde da krenemo lagano, koja su tebi tri najznacjnija projekta koje si radio, ne po znacaju benda nego po produkcijskom dometu koji s postigao. Clanove foruma najvise interesuje rekao bih produkcija, pa zato i postavljam ovakav thread. Onda bi mogli da se fokusiramo na produkciju bas tih projekata.
Veliki pozdrav8-) |
Re: Prva 3 tebi najdraza projekta
hey Braca !
dobro pitanje za pocetak :) dao si mi za razmisljati.... evo ovako ; Majke ; Vrijeme je da se krene Pips,Chips & Videoclips ; Fred Astaire Hladno Pivo : Knjiga Zalbe |
Knjiga Žalbe stvarno predrkano zvuči, moderno i moćno. Ostalo nisam imao prilike slušati na mom monitoringu.
|
Vrijeme je da se krene je malo mat..tamna ploca ali sa fenomenalnim pjesmama i intepretacijom i na zalost moj zadnji all analog equipm. projekt.:cry:.
meni strasno drag uradak... |
zadnji analog projekt, pa ustvari kako sad radis ITB? daj nam reci malo o svom setupu koji koristis.
|
ovo zaslužuje poseban tread ;) upravo pravim.
|
Quote:
bas sam Arthuru objasnjavao moj sadasnji setup.... Digi 002 mi je u stvari vise kao remote ili veliki mis...samo za to ga i koristim... jer zaobilazim njegove konvertere i koristim Apogee Ad-16x i Lavry DA...isti je slucaj i sa mic preampovima...za to koristim svoje handmade Neve i Api preampove...za slusanje imam PMC AML-1 i NS10:banghead: te mali mono Auratone.. dosta sam pazio na akustiku rezije i studija tako da cete kod mene naci sve vrste bass trapova i RPG diffuzora..naravno opet handmade 8-) |
Quote:
pozdrav ! |
e da, a šta bi sa tom analogijom? zašto je to poslednji projekat? šta se desilo pa si prešao na itb? kako je tebe snašla ta tranzicija?
|
Quote:
bilo kako bilo ..ako mene pitate,meni jako nedostaje analogija..to u ovome trenutku pokusavam kompenzirati kvalitetnim front endom prilikom usnimavanja i pokusat cu to opisati u posebnom postu..naime neka moja razmisljanja i iskustva..isto tako stavit cu neke akcente na dijelove recording chaina za koje mislim da je najbitnije uloziti novac i nabaviti najkvalitetniju opremu te takodjer opisati neka moja razmisljanja oko harmonicne distorzije tj. simulacije nelinearnosti i muzikalnosti analogije u ovom nasem suhom i linerneom a ponekad i sterilnom daw itb svijetu, nesto a la Charles Dye..nadam se da me pratite :wink: P.S. pokusat cu staviti i neke slike moje akustike..samo da skuzim kako se to radi na forumu ... lp Denis aka Denyken |
All times are GMT +1. The time now is 08:52 AM. |