|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
imam neke africke semplove i hteo bih da ih ubacim ovde onde,recimo kao u ez drumeru da lupa neki bongos mesto cinele i tako to
mislim da bi bilo prenatrpano da je celi drumkit samo od domorodackih semplova ali zasto da ne i to u krajnjem slucaju znaci da propustim npr neki groove monkey midi kroz drumkit od semplova you get the picture i sad kako to da izvedem? ![]() na raspolaganju imam ezdrumer,kontakt 3,shortcircuit,semplove i midi paterne ako moze neki idiots guide bio bih zahvalan ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
eh do pimpeka
![]() nitko? ![]()
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Pa ne razumem sta te muci... Imas razne semplove, znaci treba ti neki sample player - toplo bih ti preporucio Battery 3, odlicna je za tu namenu, moze i Linplug RM4 ili RM5... Poredjas lepo semplove u padove i iz foldera gde je instaliran groove monkey importujes midi sa odlupanim sekvencama u svoj omiljeni host program. Podesis note da okidaju pad iz baterije i to je to. Znam da bi vise voleo da to moze da se ubaci u EZ Drummer, ali ja ne znam postupak, mislim da je to suvise cimanja, ako je moguce uopste... Ovako je najlakse. A ako nemas Battery i slicno, moze da posluzi i Kontakt, ali to je takodje cimanje, jer nije on bas za udaraljke - mada moze da se uradi. A ako je to u stvari tvoje pitanje (kako u kontakt da metnes semplove), odgovoricu ti i na njega.
pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 10-01-2009 at 01:35 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa drag and drop klipa iz ez drummera u midi traku na kojoj ti je ritam masina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
da se nadovezem: i onda na osnovu tog specificnog groove-a rasporedis te svoje semplove u kontaktu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ili jos jednostavnije u nekoj ritam masini, battery npr. Ja zadnje vrijeme koristim lieveov drum rack za takve stvari, s malo boljim procesorom mogu se izvuci cuda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
pa ,da neka bude to pitanje za pocetak...znaci ne znam kako da mapiram da midi okida tacno koji sempl i tacno koju notu kog sempla? prevucem nekoliko semplova u rack i onda...???? radim u frutiju,sto se i vidi http://img19.picoodle.com/img/img19/...1m_e6a9a42.jpg http://img34.picoodle.com/img/img34/...2m_ad5996a.jpg Quote:
znam to pa da,to je ono sto ne znam
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Tebe zanima raspored semplova, recimo po GM standardu?
Mozda ti ova slika pomogne ako je to problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ardDrumMap.gif U frutijevom piano roll-u za 10. midi kanal ce ti automatski ispisati sta je sta na kojoj dirci (bass drum, sticks, itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
kod ez-a je drugacije mapiranje on za hi hat umjesto standardne tri tipke korisii recimo 6.
vasko: drag-uj midi pattern iz ez-a u aranzman i na taj kanal stavi da svira kontakt. u key editoru ces vidjeti koje tipke koristi, na kraju krajeva stavi ga da koristi samo tri (bice drugacije ali ti je makar sve tu) i u kontaktu (ili battery-u) ucitaj semplove koje hoces na te koristene tipke i uala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
Da odgovorim na tvoje pitanje: U Kontaktu imas onaj sempler i u njemu, kada ga otvoris, vidis klavijaturu i prazno polje. E sad, iznad svake dirke moze da se smesti sempl predstavljen kvadratom u tom praznom polju. Ako je kvadrat sirine jedne dirke to znaci da ce taj sempl svirati midi nota koja odgovara dirci sa klavijature. A ako je kvadrat maximalne visine, to znaci da ce svaka vrednost midi velocityja svirati taj sempl. Ako sempl tj kvadrat zauzima vise nota, onda ce sve te note pod kvadratom svirati taj sempl, i to po raznim visinama ! E to je sad taj problem - da bi ta dirka svirala taj sempl sa osnovnom visinom note (koja se zove ROOT NOTE), treba da nadjes opciju TRACKING i iskljucis je. Ili menjaj root notu dok ne dobijes da sempl svira u osnovnom tonalitetu u kom je i snimljen. Sirinu kvadrata mozes da menjas misem - kliknes i vuces - kao prozor. Za bubnjeve je najbolje da svaki sempl odgovara jednoj noti pa zato pravi kvadrate sirine jedne note i max visine. E sad ono sto je LOU rekao - pustis traku u Kontaktu bez semplova i na toj klavijaturici vidis koje se dirke pritiskaju. Tako ces znati na koje dirke treba da stavis semplove.
Za battery je prica znatno kraca, jer samo treba da desnim klikom na pad ucitas sempl za taj pad. Zatim dole u CELL SETTINGS nadjes KEY RANGE i tu stavis midi notu koja odgovara noti u traci koja bi trebalo da okine taj pad. Npr C3 je kik, stavis tu da ti taj pad bude C3 i ucitas kik u njega. KEY RANGE je, kao u kontaktu, opseg nota koji okidaju taj pad (cell), ali ti stavi i pocetak i kraj opsega istu notu - samo ce ga jedna nota okidati. Kada ucitas pad, on je po defaultu u svojoj osnovnoj visini, a ako se desi da i tu menja visinu, isto imas TRACKING pa ga iskljucis. A zar nemas uz fruity onaj zanimljivi plugin pod nazivom "FPC" ? Na njemu isto imas padove, sa ikonicom za folder ispod gde kliknes i ucitas sempl. U gornjem levom uglu ti pise "MIDI NOTE" i to je nota koja svira odabrani sempl - prosto k'o pasulj ![]() Eto nadam se da sam dobro odgovorio i da nisam promasio temu ![]() pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 11-01-2009 at 05:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zelim da napravim studio. | JovaNS | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 03-03-2009 03:38 PM |
kako da napravim mini studio ?? | pinga | Dizajn i konstrukcija studija | 22 | 18-08-2006 04:41 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |