|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() ![]() jel zna neko nesta o ovom synth-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Evo neki link,pa pogledaj.Znam da je super synth i da je dost skup.Ima ga Mega music na lageru i Mitros.Razlika izmedju modula i synth-a je oko 450-500e
http://www.thomann.de/gb/roland_vsynth_xt.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
ja sam ga neko vreme imao , veoma interesantan sint , ima tri nacina rada , standardni , zatim emulacija d-50 i u vocal dizajner-vocoder modu.
Veoma sirokog spektra zvukova i nogranicenih mogucnosti .... obrada loopova , semplova , sempling , virtual analog synth sa roland supersaw i standarnim waveformovima,emulacija raznih filtera , step sekvencer , vocoder i u standardnom modu ... za razliku od VA konkurenata mnogo siri spektar zvukova samim tim ,i nesto manjka karaktera, ... povezivanje sa racunarom preko usb za export semplova , touchscreen ekran , dobar user interfejs , iako komplikovana sprava ipak laka za rukovanje , "meni" je jasan, ugradjeni efekti zadovoljavajuci ... dobar za digitalne padove , choir-like soundove , za slozene soundscape-ove , za Va leadove , cak solidna emulacija analogije uz prisutan "digital touch" sto naravno kvari utisak , solidno postojan u miksu ... ipak ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
super, hvala na informacijama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Mika, evo poslu?aj si malo kako sam se ja igrao svojim v-synthom. Mo?da ti se svidi.
http://www.box.net/shared/k88mtbns44 http://www.box.net/shared/7v2iw3xck8 http://www.box.net/shared/bbdfk0i2o8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
jako lepo si se igrao!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mod?rateur analogue
|
![]()
znam da su daleko od istog tipa sinteze itd itd.. ali meni to zvuci kao nesto tanasnija verzija Neurona...onako po uhu. naime svidja mi se, ali cujem u filteru i rezonanci onu papirnatost koja me vec par godina muci kod novih Rolanda.
bez obzira na tu zamjerku, sve u svemu, ipak cini se vrlo korisna spravica pogotovo u sound design situacijama , ambijentu i sl... cisto informativno, posto se sad krece VSynth XT ? i hoce li Roland ikada izdati VSynth GT u racku, ima li kakvih najava ? i zanima me, osim sto znam da GT ima dodatnih sinteza itd, tj. da je napredan u odnosu na prijasnje modele... ima li ista sto V-Synth stari, i V-Synth XT imaju, a da nedostaje na GT ? recimo, D50 emulacija i taj voice processor, jel to isto na GT? dobar demo btw, Motif. od one vsynth-ambient bi mogao napraviti full track da malo jos razvijes.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Koliko sam ja do sada upoznat GT u rack verziji se jo? ne planira. Snimka je napravljena bez ikakvih vanjskih efekata, čak mi je i u mixu sve bilo na 0, tako da bi se to jo? sve dalo uljep?ati, no ovako je realnije i čista je demonstracija filtera, resonancije, lfo-a, manipulacije waweformom (time trip pad) itd. ?to se filtera tiče, uspoređujući s jednim Fantomom X kojeg imam je nebo i zemlja. V-synth ga pojede, a o resonanciji da ne pričam.
GT nema emulaciju D-50. V-synt xt ju ima integriranu, kao i voice procesor, dok na keyboard verziji nadograđuje? karticama. GT ima integriran VP i to puno napredniji od prethodnika, ali zato ga i puno masnije plati?. Gt nisam isprobavao, ali koliko sam čitao o njemu, nigdje nisam vidio da ima opciju sound shaper, ?to bi otprilike ovako izgledalo: ![]() No tko god si mo?e priu?titi GT, mislim da neće pogrije?iti. Trenutna cijena V-synth xt od 1000-1200 us$, no moja preporuka, radi nedostatka ovog dijela sučelja na istome: ![]() uzeti keyboard verziju. P.S. Obratiti pa?nju na OS koji je u njemu. Razlika je velika između OS 1.0 i 2.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako imate jos demosa od bilo koje verzije, ili neki link,,, stavite ovdje.
bas me kolega danas pitao sto mislim oce da uzme GT... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Pa neka tra?i po jubito-u. Prodat ću mu ja svoj.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth GT | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 06-11-2008 03:04 PM |
Roland V-Synth | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 13-05-2007 03:02 PM |