|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() prvi put idem to radit pa nisam siguran kako, imam 4 shura SM58 i roduNT1a...e sad zanima me jel se moze s tim sta iskombinirat da zvuci pristojno? i za koji dio bubnja da rodu iskoristim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ako ti je prostor i glazbenik dobar, sve se moze
![]() kick-58 snare-58 overL-58 overR-58 ambient-roda (najvazniji placement, igraj se sa pozicijom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
jel trebam na sta posebno pazit? idem snimat jedan band pa da znam sta me ceka...inace radim r''n'b i hip hop pa mi je ovo novo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Phu... Bubanj se moze snimati na sto nacina... Ovisno o vrsti glazbe, setu, bubnjaru, prostoru... Evo jedne varijante koja mozda moze funkcionirati: Jedna 58 oko metar od dobosa, negdje iznad prvog toma usmjerena u dobos. Druga oko metar od indijanera, malo ukoso pod kutem prema strani suprotno od dobosa, usmjerena prema dobosu. bitno je da su ta dva mikrofona balansirana, jednake glasnoce u snimci. Treca 58 u kick. Sa rodom se mozes igrati, mozes ga staviti na prednju kozu kicka (ako nije lupan prejako), ali u ovom setupu nije neki bitan mikrofon, moze se i bez njega.
Moras zapamtiti da je za zvuk bubnja najbitniji bubnjar, nakon toga sam instrument, odnosno set bubnja, pa stimanje, onda prostor i tek onda mikrofoni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
naravno, pod uvjetom da pricamo o mikrofonima - ne zadnjem krshu koji se cesto prodaje pod mikrofone... inace, da imam NT1 i bas ga zarko zelim koristiti na bubnju...hm...prvo bi napravio -20 dB pad...a onda bi vjerovatno zavrsio ili na prednjoj membrani/ispred kicka ili ispod dobosa...mozda kao room..ili na fusu ako bi htio dobit k?????? umjesto csssssss ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
to je to, tako treba
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
i mozda overe da probas staviti sto vislje kako bi kupili ceo bubanj.tu stereo
traku kasnije u mixu mozes duplirati,jednoj zvekni lowcut da izdvojis cinele a sa drugom neki band-pass eq i dobrana kompresija za room i caio bella.... ![]() nt-1 ili za dodatni room ako ima potrebe ili bih ga stavio na hihat. Poz
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 04-12-2008 at 10:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
58mice na sve?
uhhh neshto mi tu ne shtima.. dodushe kapiram da sve zavisi od vrste muzike.. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
rock nista posebno, prostorija je dosta dobro izolirana imaju decki i miksetu i jos par mikrofona al ne znaju modele(u oba dva smisla). kada dodem budem vidio al imam osjecaj da ce to dobro ispast, dobro sviraju
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ozvucavanje pojacala | boom.trass | Gitarska Produkcija | 12 | 11-06-2009 09:05 PM |
Ozvucavanje dobosa | arados | Razno | 21 | 08-03-2005 01:54 AM |
RASPRAVA O PROGRAMIRANJU BUBNJEVA | cipela | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 17-02-2005 11:30 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |