![]() |
ozvucavanje bubnjeva
prvi put idem to radit pa nisam siguran kako, imam 4 shura SM58 i roduNT1a...e sad zanima me jel se moze s tim sta iskombinirat da zvuci pristojno? i za koji dio bubnja da rodu iskoristim? |
Re: ozvucavanje bubnjeva
ako ti je prostor i glazbenik dobar, sve se moze:)
kick-58 snare-58 overL-58 overR-58 ambient-roda (najvazniji placement, igraj se sa pozicijom) |
jel trebam na sta posebno pazit? idem snimat jedan band pa da znam sta me ceka...inace radim r''n'b i hip hop pa mi je ovo novo
|
Phu... Bubanj se moze snimati na sto nacina... Ovisno o vrsti glazbe, setu, bubnjaru, prostoru... Evo jedne varijante koja mozda moze funkcionirati: Jedna 58 oko metar od dobosa, negdje iznad prvog toma usmjerena u dobos. Druga oko metar od indijanera, malo ukoso pod kutem prema strani suprotno od dobosa, usmjerena prema dobosu. bitno je da su ta dva mikrofona balansirana, jednake glasnoce u snimci. Treca 58 u kick. Sa rodom se mozes igrati, mozes ga staviti na prednju kozu kicka (ako nije lupan prejako), ali u ovom setupu nije neki bitan mikrofon, moze se i bez njega.
Moras zapamtiti da je za zvuk bubnja najbitniji bubnjar, nakon toga sam instrument, odnosno set bubnja, pa stimanje, onda prostor i tek onda mikrofoni. |
Quote:
naravno, pod uvjetom da pricamo o mikrofonima - ne zadnjem krshu koji se cesto prodaje pod mikrofone... inace, da imam NT1 i bas ga zarko zelim koristiti na bubnju...hm...prvo bi napravio -20 dB pad...a onda bi vjerovatno zavrsio ili na prednjoj membrani/ispred kicka ili ispod dobosa...mozda kao room..ili na fusu ako bi htio dobit k?????? umjesto csssssss :banghead: |
Quote:
|
Quote:
traku kasnije u mixu mozes duplirati,jednoj zvekni lowcut da izdvojis cinele a sa drugom neki band-pass eq i dobrana kompresija za room i caio bella....:wink: nt-1 ili za dodatni room ako ima potrebe ili bih ga stavio na hihat. Poz |
58mice na sve?
uhhh neshto mi tu ne shtima.. dodushe kapiram da sve zavisi od vrste muzike.. :? poz |
Quote:
|
rock nista posebno, prostorija je dosta dobro izolirana imaju decki i miksetu i jos par mikrofona al ne znaju modele(u oba dva smisla). kada dodem budem vidio al imam osjecaj da ce to dobro ispast, dobro sviraju
|
All times are GMT +1. The time now is 07:10 AM. |