Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2008, 03:27 AM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Snimanje trombona i trube

imam jako malu gluvu sobu, 2w 1.6l i 2.4h... imam par mikrofona na raspolaganju trenutno, pa koju postavku predlazete za ova dva instrumenta? prvi mi je put, a ne bih previshe da se oslanjam na uho ovaj put.. tj, prvo by the book pa onda cu da ga hvatam oduhativno..

mikrofoni:

gemini mkII
akg c3000b
behringer (neki merni shatro, al kapiram da moze fin efekat da se izvuche sa njim, poshto je sav sicushan i nikakav)
Re20
i neka fenderova kopija sm57mice..

eto.. aj javnite do subote, tad imam snimanje..

zanr je jazz hop i rnb..

znachi, zelim da zvuchi onako vintage da se chuje pljuca, al da ne ubijem, pritom, zvuk u potpunosti.. da ima one jazzy dinamike.. uhhh.. ako me kapirate.. kompresor bih koristio shto manje..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:08 AM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Snimanje trombona i trube

Javi se , dacu ti mikrofone ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:18 AM   #3
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
imam jako malu gluvu sobu, 2w 1.6l i 2.4h... imam par mikrofona na raspolaganju trenutno, pa koju postavku predlazete za ova dva instrumenta? prvi mi je put, a ne bih previshe da se oslanjam na uho ovaj put.. tj, prvo by the book pa onda cu da ga hvatam oduhativno..

mikrofoni:

gemini mkII
akg c3000b
behringer (neki merni shatro, al kapiram da moze fin efekat da se izvuche sa njim, poshto je sav sicushan i nikakav)
Re20
i neka fenderova kopija sm57mice..

eto.. aj javnite do subote, tad imam snimanje..

zanr je jazz hop i rnb..

znachi, zelim da zvuchi onako vintage da se chuje pljuca, al da ne ubijem, pritom, zvuk u potpunosti.. da ima one jazzy dinamike.. uhhh.. ako me kapirate.. kompresor bih koristio shto manje..

poz
RE20, plug and play od ostalog mozes sta oces, nista spectacular.
Mada ja sam veliki fan lampe na brass instrumentima, a SE gemini mk2 nisam slusao, mozda iznenadi
...ne idi preblizu sa majkom, i to je to.
pozzz, i ako te ne mrzi okaci koji raf mix kad zavrsis
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 03:01 PM   #4
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Mozes probati sa svojim Gemini MK2, samo ga dovoljno odmakni. RE 20 radi posao. Snimaja sa oba mikrofona, pa odaberi koji ti vise odgovara.

Sennheiser MD421 je dobar za duvace. Javi se. Imam jedan takav koji bi ti mogao pomoci.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 03:24 PM   #5
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Mozes probati sa svojim Gemini MK2, samo ga dovoljno odmakni. RE 20 radi posao. Snimaja sa oba mikrofona, pa odaberi koji ti vise odgovara.

Sennheiser MD421 je dobar za duvace. Javi se. Imam jedan takav koji bi ti mogao pomoci.
Ala delite te mikrofone Dajte i meni koji.Sale razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 03:27 PM   #6
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Ala delite te mikrofone Dajte i meni koji.Sale razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.

Ne bih bas tako olako ....

Pozdrav
Old 11-06-2008, 03:58 PM   #7
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ne bih bas tako olako ....

Pozdrav
Dao mikrofone?
Old 11-06-2008, 04:05 PM   #8
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
....razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.

Ne bih se slozio da nema niceg spec .... radi se o R n B , ne o etno pop muzici

Bar sam ja tako shvatio .....

Pozdrav
Old 11-06-2008, 04:12 PM   #9
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ne bih se slozio da nema niceg spec .... radi se o R n B , ne o etno pop muzici

Bar sam ja tako shvatio .....

Pozdrav
Ja sam samo izneo,kako se tehnicki usnimava,bar su meni tako trazili kad sam radio neki film,nisam mislio na muzicki zanr.Izvino g.max sta je to R n B,prvi put cujem ja radim samo,kako ti rece etno pop muziku.E usput Sale dacu ti Solidtube to koriste narodnjaci,pa ako slucajno budes snimao nekog Sabana obrati se meni ovako mi je zao sto sam se ukljucio,max ce sve lepo da ti objasni.pozz
Old 11-06-2008, 04:17 PM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

uu ljudi hvala.. brzi ste, spider i max, chujemo se obavezno! ako budete mogli dodjite kad se bude snimalo da se zezamo malo.. iskreno, ovaj shto svira trombon kaze da je zavrshio srednju muzichku, pa kapiram da je dobar.. (a za trubacha ni on ne zna, pa ako znate nekog dobrog koji jeftino naplacuje usluge, bilo bi savrsheno)

elem, tromboni su mi uglavnom u pozadini.. a poshto mi treba neshto tipa "big band" (shto se trombona tiche) moracu da menjam mikrofonima pozicije i samog sviracha da mrdam po sobi da mi ne bi sluchajno ubo kontrafazu..

aj sad cu da vidim da vam okachim par stvari na kojima mi trebaju fino odsvirani zivi instrumenti.. pa da chujete stil..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules