|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mnogi od nas na forumu koriste neku od Line 6 sprava za simulaciju gitarskog zvuka, Pod, Toneport, Guitarport i dr. Ideja je da svako podijeli sa ostalima svoje omiljene tonove (farbe) u smislu da okači fajl (*.l6t) ili da opiše riječima amp/effect/settings koji najčešće koristi.
Bilo bi dobro, ako postoji mogućnost, da se ostavi i link ka nekoj pjesmi (myspace i sl.) gdje je korišten odgovarajući ton pa da se posluša konkretno kako to zvuči. Mislim da bi ovakva tema sigurno bila od koristi svima nama. Šta kažete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja kazem genijalno!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Svaka cast,svaka ti je ko iz vijenca.Kacim svoje presete prvom prilikom.Bilo bi dobro naglasiti i koja je gitara koriscena na doticnom presetu a sto se tice pjesama i koliko gitara tj.prolaza je snimljeno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Evo dve farbe koje koristim za lead sa mojim Ibanezom Rg550 sa Dimarzio Norton u bridge i Ibanezovim V1 u neck poziciji
![]() Oba preseta su zasnovana na Soldano SLO100 glavama,koje su po mom subjektivnom misljenju neprejebive za mastan lead od svih ostalih iz osnovnog paketa! Okacio bih i neki clean ali nikako nisam uspeo da napravim zadovoljavajucu farbu i nekako mi se cini da je tu Line6 slabasan.Zato za cleanove koristim Amlitube2 i Revalver2.Cleanovi iz Line6 simulacija su mi nekako nedinamicni i pomalo sinteticki,bar meni. Javite sta mislite ![]() Pozdrav!
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Evo i mojih farbi koje najče?će koristim. Za ritam mi najbolje le?i simulacija Dual Rectifiera a za solo Line 6 Insane s tim da obavezno na početak lanca provučem prvo kroz Tube Screamer ili Classic Distortion sa vrlo malo drajva.
Na jednoj boji ima malo vi?e chorusa (po potrebi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Bota,reci mi samo koju gitaru imas ili jos bolje,koje drvo i magnete?
Pozdrav!
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo jedan solidan paket preseta s jednog foruma, ukljucuje i metal shop i ostale pakete itd.
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Gitara je Peavey EVH Wolfgang Special EXP, tijelo od basswood-a, vrat i fretboard je maple, magneti EVH custom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ljudi da li neko posjeduje metal shop paket,isplati li se i koja je procedura za nabavku istog posto mi ovi na line6 site-u nisu bili bas najjasniji?Iskreno govoreci ono sto mi ide na zivce kod Toneporta i njegovih hi gain simulacija jeste e sad ne znam kako vi to zovete ja to zovem riza ili zrno u zvuku pogotovo kad malo vise otpanjim gain(a mozda je to do moje lopate od gitare)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
A koja je to "lopata"
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zoom G9.2tt/G7 tones/programs/patches | zadresar | Gitarska Produkcija | 6 | 16-01-2010 10:45 AM |
Prophets Line | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 109 | 12-08-2007 09:53 PM |
Line 6 Gearbox 3 | shigumicu | Audio Software | 17 | 07-11-2006 11:51 PM |