Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Line 6 tones/programs/patches razmjena (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19534)

Bota 23-09-2007 12:31 PM

Line 6 tones/programs/patches razmjena

Mnogi od nas na forumu koriste neku od Line 6 sprava za simulaciju gitarskog zvuka, Pod, Toneport, Guitarport i dr. Ideja je da svako podijeli sa ostalima svoje omiljene tonove (farbe) u smislu da okači fajl (*.l6t) ili da opiše riječima amp/effect/settings koji najčešće koristi.

Bilo bi dobro, ako postoji mogućnost, da se ostavi i link ka nekoj pjesmi (myspace i sl.) gdje je korišten odgovarajući ton pa da se posluša konkretno kako to zvuči.

Mislim da bi ovakva tema sigurno bila od koristi svima nama. Šta kažete?

LAMPASH 25-09-2007 01:34 PM

Re: Line 6 tones/programs/patches razmjena

Ja kazem genijalno!

blags 25-09-2007 02:46 PM

Svaka cast,svaka ti je ko iz vijenca.Kacim svoje presete prvom prilikom.Bilo bi dobro naglasiti i koja je gitara koriscena na doticnom presetu a sto se tice pjesama i koliko gitara tj.prolaza je snimljeno.

LAMPASH 03-10-2007 03:52 PM

2 Attachment(s)
Evo dve farbe koje koristim za lead sa mojim Ibanezom Rg550 sa Dimarzio Norton u bridge i Ibanezovim V1 u neck poziciji;)
Oba preseta su zasnovana na Soldano SLO100 glavama,koje su po mom subjektivnom misljenju neprejebive za mastan lead od svih ostalih iz osnovnog paketa!
Okacio bih i neki clean ali nikako nisam uspeo da napravim zadovoljavajucu farbu i nekako mi se cini da je tu Line6 slabasan.Zato za cleanove koristim Amlitube2 i Revalver2.Cleanovi iz Line6 simulacija su mi nekako nedinamicni i
pomalo sinteticki,bar meni.
Javite sta mislite:)
Pozdrav!

Bota 03-10-2007 07:46 PM

1 Attachment(s)
Evo i mojih farbi koje najče?će koristim. Za ritam mi najbolje le?i simulacija Dual Rectifiera a za solo Line 6 Insane s tim da obavezno na početak lanca provučem prvo kroz Tube Screamer ili Classic Distortion sa vrlo malo drajva.

Na jednoj boji ima malo vi?e chorusa (po potrebi).

LAMPASH 10-10-2007 01:48 PM

Bota,reci mi samo koju gitaru imas ili jos bolje,koje drvo i magnete?
Pozdrav!

MD 10-10-2007 02:21 PM

1 Attachment(s)
Evo jedan solidan paket preseta s jednog foruma, ukljucuje i metal shop i ostale pakete itd.

Bota 10-10-2007 06:12 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by KIRK (Post 174193)
Bota,reci mi samo koju gitaru imas ili jos bolje,koje drvo i magnete?
Pozdrav!

Gitara je Peavey EVH Wolfgang Special EXP, tijelo od basswood-a, vrat i fretboard je maple, magneti EVH custom.

blags 23-10-2007 08:48 AM

Ljudi da li neko posjeduje metal shop paket,isplati li se i koja je procedura za nabavku istog posto mi ovi na line6 site-u nisu bili bas najjasniji?Iskreno govoreci ono sto mi ide na zivce kod Toneporta i njegovih hi gain simulacija jeste e sad ne znam kako vi to zovete ja to zovem riza ili zrno u zvuku pogotovo kad malo vise otpanjim gain(a mozda je to do moje lopate od gitare) :guitar: :banghead:

LAMPASH 23-10-2007 03:27 PM

A koja je to "lopata":)?

All times are GMT +1. The time now is 09:06 AM.