|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
zanima me da li vas i koliko redovno koristi ovaj komad software-a
![]() sto se mene tice mogu da kazeme da mi je definitivno broj 1. bavim se produkcijom elektronske muzike i mislim da je live najbolji alat za ovu vrstu muzike.....svako novo izdanje donosi gomilu poboljsanja, tako da bi live u skoroj buducnosti mogao da postane prava zver
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja koristim redovito i sve radim u Liveu,
na pocetku mi je bio malo neobican ali sad ga nebi mijenjao nikak. ![]() Je da na pocetku zgleda malo kao igracka ali meni se svidja taj integrirani pristup bez stotinu prozora i detalja, sigurno je da neki sekvenceri mogu vise ali za ovo sto meni treba live mi je dost. Sad ima i hardware podrsku a i sidechain tak da bi se moglo desiti da vec sljedece izdanje bude u rangu bilo kojeg vrhunskog sekvencera. O koristenju za live nastupe necu ni pricat jer tu u startu pojede bilo koji software... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ableton je nezamenljiv
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Nikada nisam koristio Acid pa ne znam kakav timestretch ima ali mogu reci da je jako kvalitetan algoritam u Live-u ,recimo ja ne osetim degradaciju zvuka za neko normalnu promenu brzine loopa (recimo max + 15 BPM , - 15 BPM)
Princip za loopove je krajnje jednostavan , sa desne strane u browseru nadjes loop bilo koje brzine ,drag n' drop u slot(tu je Liveova prednost) ili u arrangementu.Loop se automatski prilagodi duzini bara i svira u master tempu.Ili recimo dok tvoj session ide kliknes na neki loop iz browsera i cujes preview na sledeci beat koji ide u ritam ![]() Sta si mislio pod semplovanjem? Jer meni obicno na pamet padne snimanje instrumenata u sempler i mapiranje po dirkama,na razlicitim velocity, odredjivanje loop pointa za sempl ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ma mislio sam recimo, da ubacis neki odsvirani audio tog i tog tempa, i da ti on sam prilagodi tempo tvojoj pesmi... Kakav je abelton sa seckanjem samplova? Moram ga probati...
Last edited by mr.pathron; 24-01-2008 at 05:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
u liveu je ja mislim prvi put i primjenjen real time stretching, tzv. warp. Tek su onda kasnije to poceli razradjivat steinberg i ekipa. Acid nisam koristio ali znam da i on ima neki takav slican sistem vec duze vrijeme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Sve sto ubacis a Live analizira i napravi beat markere(logicno je recimo da nece napraviti beat markere recimo na neki pad) ti se automatski prilagodjava master tempu.Znaci sve ide u sync
![]() ![]() Vezano za seckanje loopova - verzija 7 je otisla jos dalje .Sada recimo rex ili wav mozes da isliceujesh na posebnu midi traku i igras se sa midijem koji trigeruje odredjene segmente.U nastavku te midi trake se pojavljuju i posebne audio trake za svaki slice Pogledaj klipove http://www.youtube.com/watch?v=w5F4XPGsvm8 http://www.youtube.com/watch?v=AlFxkDYGUmQ Last edited by milos; 24-01-2008 at 05:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
lol, cubase 4 je kupio licencu za najjeftiniji algoritam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
What's new in Ableton Live 8 | Mika Technika | Audio Software | 11 | 17-01-2009 01:30 AM |
:: Ableton Live 5 :: | lesha | Audio Software | 9 | 28-07-2005 02:54 AM |