| 
 | |||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  24-01-2008, 03:47 PM | #1 | 
| Member Join Date: Dec 2007 Location: Banja Luka 
				 |  Ableton Live 6 I 7 

zanima me da li vas i koliko redovno koristi ovaj komad software-a  sto se mene tice mogu da kazeme da mi je definitivno broj 1. bavim se produkcijom elektronske muzike i mislim da je live najbolji alat za ovu vrstu muzike.....svako novo izdanje donosi gomilu poboljsanja, tako da bi live u skoroj buducnosti mogao da postane prava zver 
				__________________ muzika, a sta bi drugo... | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 04:23 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: May 2007 Location: Virovitica 
				 |  Re: Ableton Live 6 I 7 

Ja koristim redovito i sve radim u Liveu,  na pocetku mi je bio malo neobican ali sad ga nebi mijenjao nikak.   Je da na pocetku zgleda malo kao igracka ali meni se svidja taj integrirani pristup bez stotinu prozora i detalja, sigurno je da neki sekvenceri mogu vise ali za ovo sto meni treba live mi je dost. Sad ima i hardware podrsku a i sidechain tak da bi se moglo desiti da vec sljedece izdanje bude u rangu bilo kojeg vrhunskog sekvencera. O koristenju za live nastupe necu ni pricat jer tu u startu pojede bilo koji software... | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 05:06 PM | #3 | 
| Pro Member Join Date: Jan 2004 Location: Subotica 

Ableton je nezamenljiv  Ne znam da li bilo koji sekvencer ima tako dobro resen sistem mapiranja midi kontrola   | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 05:28 PM | #4 | 
| Banned Join Date: Jan 2008 
				 |  Re: Ableton Live 6 I 7 | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 05:46 PM | #5 | 

Nikada nisam koristio Acid pa ne znam kakav timestretch ima ali mogu reci da je jako kvalitetan algoritam u Live-u ,recimo ja ne osetim degradaciju zvuka za neko normalnu promenu brzine  loopa  (recimo max  + 15 BPM , - 15 BPM) Princip za loopove je krajnje jednostavan , sa desne strane u browseru nadjes loop bilo koje brzine ,drag n' drop u slot(tu je Liveova prednost) ili u arrangementu.Loop se automatski prilagodi duzini bara i svira u master tempu.Ili recimo dok tvoj session ide kliknes na neki loop iz browsera i cujes preview na sledeci beat koji ide u ritam   Sta si mislio pod semplovanjem? Jer meni obicno na pamet padne snimanje instrumenata u sempler i mapiranje po dirkama,na razlicitim velocity, odredjivanje loop pointa za sempl  .... | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 05:54 PM | #6 | 
| Banned Join Date: Jan 2008 

Ma mislio sam recimo, da ubacis neki odsvirani audio tog i tog tempa, i da ti on sam prilagodi tempo tvojoj pesmi... Kakav je abelton sa seckanjem samplova? Moram ga probati...
		 Last edited by mr.pathron; 24-01-2008 at 06:06 PM. | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 06:22 PM | #7 | 

u liveu je ja mislim prvi put i primjenjen real time stretching, tzv. warp. Tek su onda kasnije to poceli razradjivat steinberg i ekipa. Acid nisam koristio ali znam da i on ima neki takav slican sistem vec duze vrijeme.
		 | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 06:23 PM | #8 | 

Sve sto ubacis a Live analizira i napravi beat markere(logicno je recimo da nece napraviti beat markere recimo na neki pad)  ti se automatski prilagodjava master tempu.Znaci sve ide u sync      Vezano za seckanje loopova - verzija 7 je otisla jos dalje .Sada recimo rex ili wav mozes da isliceujesh na posebnu midi traku i igras se sa midijem koji trigeruje odredjene segmente.U nastavku te midi trake se pojavljuju i posebne audio trake za svaki slice Pogledaj klipove http://www.youtube.com/watch?v=w5F4XPGsvm8 http://www.youtube.com/watch?v=AlFxkDYGUmQ Last edited by milos; 24-01-2008 at 06:36 PM. | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 06:58 PM | #9 | |
| Vibrator Join Date: Aug 2004 Location: Novi Sad 
				 |  Re: Ableton Live 6 I 7 Quote: 
 lol, cubase 4 je kupio licencu za najjeftiniji algoritam   | |
|   |   | 
|  24-01-2008, 07:05 PM | #10 | |
				 |  Re: Ableton Live 6 I 7 Quote: 
  aaa zato im je cubase tak jeftin   | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| What's new in Ableton Live 8 | Mika Technika | Audio Software | 11 | 17-01-2009 02:30 AM | 
| :: Ableton Live 5 :: | lesha | Audio Software | 9 | 28-07-2005 03:54 AM |