|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Roger Linn i Dave Smith napravili 2 (!) nova Linn Druma...
Roger - analognog a Dave, digitalnog http://www.davesmithinstruments.com/products/linndrum2/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]()
Stvari stoje drugačije: Dave Smith razvija analognu verziju ritam mašine, dok paralelno sa Rogerom Linnom radi na digitalnoj verziji iste.
Uostalom, evo šta Dave kaže na www.davesmithinstruments.com Quote:
http://matrixsynth.blogspot.com/2007...nndrum-ii.html) Last edited by redroom; 01-01-2008 at 04:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]()
Na web siteu Rogera Linna još uvijek stoji stari, radni 3D image kojeg si postao (dok je ritam mašina imala radno ime BoomChik), dok je na siteu Davea Smitha 3D image novog modela
I za kraj, Dave kaže: Quote:
Last edited by redroom; 01-01-2008 at 04:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
ja sam svoje rekao na GS sto mislim
ovo je za mene studio 440 II a ne linnDrum II, nedostaje MIXER sto je bitno za linn , a drugo ajde da to cujemo pa nek se prebucavaju onda...naime po meni Prophet 08 nije zasluzio onakav Hype ni pompu i nije to sto sam ocekivao...sve u svemu sto dalje idem to se brojke dizu ( Rambo 2, 4, 6, 9) i sminka aparat a sounda nigdje..ja sam nove sprave ali izgleda da je danas jako tesko dobit dobar sound iz masine...znam da se i nekd u proizvodnji stedjelo ali brate i sviralo je ovo danas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Nezahvalno je zurit s prosudjivanjem neke sprave samo na osnovu njenog izgleda, meni ovaj 3D image nista ne govori o zvuku, modulacijama, sampleovima, filterima i drugim LinnDrum II karakteristikama (istinabog, volim da instrument koji koristim lijepo izgleda, ali nikad to nije bio uvjet). Kako su Roger i Dave krenuli, mozda opet promjene layout
![]() Ne znam, ja cijenim ljude kojiu u danasnje doba ustrajavaju na proizvodnji analognih instrumenata. Na kraju krajeva nije toliko bitno na cemu se svira to sta se svira, bitna je glazba koja se stvara. Starost, kvaliteta, cijena ili kolicina instrumenata nikog od nas nece napravit boljim glazbenikom. Ako je glazba koju radis smece, nece joj pomoc cinjenica da si je proizveo koristeci arp2600, minimoog, roland system 100 ili sta vec ne. Jos gore ako jesi ![]() Roginator jesi imao prilike svirat Prophet 08? Koje su tvoje glavne zamjerke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MCI Master
|
![]()
ma istina sve sto kazes...
ali dosta slikovnica i HYPE-a slusao sam brdo demoa od 08 i frend ju je imao u LA...kaze da je razocaran , ali i ja sam razocaran.... tesko meni to Vama svima objasnit..Babic zna o cemu pricam...imam tu u studiju 40-sinteva samplera i Ritam masina..I najlosije sto imam je SH 101..pa sad kad kazem da mi nesto nije dobro valjda me razumijete.. ja to gledamovako imam brdo Propheta i linn..ako nije bolje od staroga sta ce mi , a pokazalo se da je sve to HYPE na bazi slicice i onda tuga..eto 08!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Preslusao sam i ja gomilu samplova i procitao hrpu user reviewa, ali bi se isto htio nac jedan na jedan sa Prophetom 08. Quote:
![]() To smo sad mi ostali kao niza synth bica? Ajd zakon ![]() Cuj, ne znam koliko ljudi sa ovog foruma znas osobno i da li znas ko sta ima doma od opreme i u kojim kolicinama i kakav glazbeni background i naobrazbu ima pa je bezveze tako generalizirat stvari i ljude ![]() Roginator, ti i ja se ne poznamo i iskreno, meni bi bilo malo neugodno tako ti se obracat na forumu ![]() Ponavljam staru dobru stvar: kolicina opreme nikog od nas ne cini boljim glazbenikom i strucnjakom u nekom podrucju. Kad pricamo o glazbi, na kraju se sve svodi na sluh i osobnu percepciju zvuka i ne postoje osobe na ovome forumu koje dozivljavaju isti zvuk na identican nacin. Sta opet u stanovitim okolnostima otvara idealan prostor za zapisavanje i nadmudrivanje, a meni je to uvijek bilo malo bezveze. Ne, iskreno, kako si krenuo pisat mislio sam da si imao prilike svirat Prophet 08 pa sam racunao napisat ces par rijeci zasto ti nije leg'o i tako to, jer nazalost u Hrvatskoj niti jedna trgovina nece ovakav synth drzat na lageru samo zato da bi ga dosli ljudi poput tebe ili mene isprobat pa je uvijek korisno cut od nekog s foruma kakva je uistinu sprava. Ali nema veze, ziv bio i svako ti dobro u 2008. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Moje iskustvo sa PEK-om, kojeg sam svirao nekih sat vremena, je vrlo pozitivno. Mozda zato sto sam neopterecen starima Prophet-ima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
je, OK, malo predramaticne rijeci s moje strane, roginator i ja smo sve rjesili via PM
![]() bajdvej, dabogda nas LinnDrum II sve ugodno iznenadio kad se pojavi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
LinnDrum II Analog na Winter Namm 2008
Nick Batt pita, Dave Smith prica, Sonic State snima Ni zvuka iz nove ritam masine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Drum Workshop | MasterOfDisaster | Promocija radova | 13 | 11-04-2008 12:10 AM |
akai mpc 3000 - roger linn | GRDI | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 75 | 29-01-2008 01:42 PM |
drum programming | gricko | Audio Software | 24 | 09-10-2007 11:53 PM |
brazilski drum end bes | -neshapesha- | Promocija radova | 20 | 13-06-2007 12:54 AM |