|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Mo?e li neka preporuka za Mikrofon do 350 eura za live nastupe (ne be?icni)
i koji kabal uz to!!!! Hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
sm58 i ostatak para popiješ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dobrodošao na Rumski...
Pokušaj biti malo precizniji kad postavljaš pitanje. Treba ti mikrofon za live nastupe KOGA?!? Pretpostavljam da je za pjevača(icu), ali ajde da ne nagađamo...
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
beta 57 ili beta 58... ispostavilo se da su mnogo bolji od sm serije na liveu... kada sam sa njima radio svaki vokal je izlazio, pa cak i oni sto pevaju sebi u nedra, a nije bilo mikrofonije...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Probao sam sve i svasta, meni licno trenutno za live vocal najvise odgovara sennheizer evolution 865, naravno kablovski koji koristim vec godinu ipo, to je kondenzatorski mikrofon, samo treba da ga lepo podesis zbog mikrofonije i nema mu ravna.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam svashta promenio, ali vec 5 godina pevam na sm57
![]() Ono sto mi se nikako ne svidja je beta58, jer je neukrotiv mikrofon (feedback), i malo prenadrkan za moj ukus. Od ostatka nisam probao EV skuplje i Sennheiser, ali raspitaj se koliko je EV (nesumljivo kvalitetan) otporan na vlagu (spoljnu ili unutrasnju ![]() ![]() Nemoj da te neko zezne i kaze AKG c1000 ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Mikrofoni sa malom membrano su obicno dobri za ozvucavanje perkusija, za vokal se obicno koriste mikrofoni sa vecom membrano.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Dakle radi se o mu?kom vokalu ovom slucaju o meni.Trenutno koristim Shure Sm 58 (mexico) s kojim nije da nisam zadovoljan ali mi se cini u odnosu na druge mikrofone u bendu kao da nema snage.U par navrata sam imao priliku isprobati neke druge modele mikrofona npr. Shure Beta 58 ili Sennheiser ??? koju su ostavili puno bolji dojam. Neki dan sam bio u prodavnici Audiopro gdje su mi preporucili neke modele Bayerdinamica Opus 69 za koji kazu da najvi?e poma?e pjevaču (mada ne znam na ?ta su točno mislili) i model TGX 80, zbog zurbe nisam bio u stanju isprobati ni jedan pomenuti model (ali i to cu uciniti kroz koji dan). A preporuku sam dobio i od čovjeka koji je navodno isprobao pomenute modele i kune se kako je model Senheiser e835S puno bolji mic i definitvno best buy. Hvala na odgovorima.... Zanimalo me je va?e mi?ljenje o tome i svatih da je ovdje ponajvi?e zaljubljenika u dobru staru 58-icu mada je moje mi?ljenje da bilo koji model izaberem opet je najbitnije da ga osobno probam i sam ocijenim ?to mi najvi?e odgovara a pitanje postavih čisto iz razloga kad se pojavim negdje da ne moram vadit 10 modela vec da suzimo krug na par najboljih modela!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Nije isto probati mic u radnji na je'n-dva, i stati sa njim u bendu, blizu glasnih monitora. Ja ne kazem da je sm58 najbolji na svetu, ali meni je bolji od Beta58, sigurno. Sm57 se meni licno vise svidja zbog oblika (ne zato sto je falusan
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |