|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
dakle ovako:
imam maticnu plocu ASUS A7N8X-X to je fiksno.... zeleo bih da unapredim procesor, dakle neki AMD dolazi u obzir cena do 120, 140 evra! < koji? imam Burtona 2500+ primetio sam da mi je slab jer kada ucitam sve semplere i pluginove pocinje zvuk da mi pucketa... zeleo bih da nabudzim memoriju < koju memoriju i koliko memorije, vec imam 512 MB-a Transcend DDR-400 znaci jos jedan slot od 1GB? a hard disk sam odlucio da uzmem Seagate 320Gb-a 7200 obrtaja 16 MB hvala, i poz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Taj barton koji ti imas je odlican procesor i veoma je overklokabilan tako da uz malo srece (i dobro hladjenje) mozes od njega da "napravis" i 3200+, a toj ploci je to prakticno i maximum. Tako da ti se uopste ne isplati da ulazes u procesor. Jedino sto treba da uradis je da dokupis jos memorije.
Ima ovde na forumu ljudi koji to mnogo bolje znaju od mene, pa ce ti verovatno i oni nesto konkretnije preporuciti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
dobro, sada se postavlja i pitanje overclockinga, dokle ici, mnozilac mi je na maksimumu 12.5 mislim da mi je takt 180 MHz, dokle moze da se ide? procesor mi je u BOX varijanti, pa koji hladnjak uzeti? da li uopste uzimati? hvala na pomoci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti komp prijavljuje da imas barton 2500+, onda ti je magistrala na 166mhz, jedino ako imas primerak procesora kome je klok otkljucan pa mozes nezavisno menjati magistralu. Box 2500+ mozes slobodno klokovati na 2600+ pa i 2800+, a to ti je magistrala na nekih 175mhz (za 2600+). Za 3200 treba magistralu da podignes na 200mhz, sto ti je i najbolje jer taj takt magistrale najvise odgovara i procesoru, ali moras imati bolje hladjenje.
Koji hladnjak da uzmes? Uzmi neki dobar ![]() ![]() Diviner, pomoc! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]() Barton 2500+ ima 11 mnozilac i 166FSB (predvidjen je za 166Mhz magistralu). Mnozilac je taj koji je obicno zakljucan a ne klok (znam da si mislio na mnozilac, samo se nisi dobro izrazio), a nas drugar ocigledno ima primjerak kojem je mnozilac otkljucan (ako nam je dobro objasnio sada mu proc radi na 12.5 x 180 = 2250Mhz).
Slijedi sledece upute: 1. Ucitaj default setovanja u biosu 2. Memoriju prvo stavi da ti radi sinhrono (nadji u biosu setovanja za memoriju i stavi 1:1, ili na 166Mhz (DDR333). 3. Podigni magistralu (FSB) na 200 (tada ce ti i memorija raditi na 200 odnosno kao DDR400), a napone i ostalo nemoj dirati. Dobices XP3200 sa 2200 taktom koji ce biti malcice brzi nego kada sve setujes 12.5 x 180. 4. Dok god ne dizes napone, box ce biti dovoljan da ohladi taj proc (osim ako mu smanjis broj obrtaja). 5. Provjeri stabilno nekim od namjenskih program (skini S&M test, ili prime95 ili cpu burn i pokreni...ne bi smio nijedan test da pukne) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne? | alhoholicar | Audio Software | 31 | 31-12-2009 09:15 AM |
Povezivanje dva kompa | akordeonista | Computer Hardware | 16 | 24-10-2009 06:22 PM |
Vezivanje 3 kompa na glavni master | Geronimo | Computer Hardware | 0 | 24-08-2009 07:59 PM |
Jedan powercore istovremeno na dva kompa | Shot | DSP forum | 1 | 09-06-2009 09:11 AM |