|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo ljudi
moram pitati nesto sto me veoma zanima interesujem se za akustiku tek od nedavno, al sam procitao sve do cega sam mogao da dodjem, i evo sad sam stigao i do ovog sajta, i veoma sam hepi zbog toga ![]() e sad... treba nesto i da se radi posto se sve to procita... to jest da se primeni Naravno kao i vecina osoba ovde procitao sam i projekte za pravljenje Absorbera od mineralne vune i bass trap-ova itd, znate od onoga Ethana i ostalim forumima Koliko sam mogao da razumem od svih tim stvari razumeo sam... ali ono sto me najvishe gnjavi je sledece ![]() Tako da sad lupam glavu sta da cinim. Svi nesto, kao, stave preko toga tkaninu neku ili mozda josh nesto i kao sve je u redu... ali BRE najsitnija vlakna koja tu i "navodno" prave stetu su velicine od otprilike par mikrometra ( ne beh da vredjam niciju inteligenciju... ali to je milioniti deo metra):o . eeej... okej okej znam da necu da sedim na toj vuni i da je koristim kao kauc, ali treba da veci deo sobe( u kojoj spavam, jedem i provodim veci deo vremena) ispunim tim cudom. U stvari ja sam se raspisao a zanima me samo jedno ako neko moze da da misljenje. Kada bih presvukao vunu necim kao sto je kesa za djubre iliti slicnim materijalom, koliko bih smanjio efikasnost vune tojest absorbera? Jer probao neko mozda neshto slicno ili ak se razume neko neko molim vas savetujte ( naravno pricam o ovoj "cvrstoj" vuni) aj nadam se da ne gnjavim previshe ![]() uzdravlje Last edited by kok; 29-10-2006 at 09:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
btw, dobrodosao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
hvala na dobrodoshlici
![]() da siguran sam da je staklena vuna. ima ona kao vata "razbacana, a ova druga sto se koristi je kompresovana u plocama... kamena i mineralana su otprilike isto sto i staklena manje vishe auuuuu :o tek sad vidim koje sam pravopisne greshke i gluposti otkucao tastatura mi je otisla dodjavola nadam se da je razumljivo ovo sto pishe na kraju prvog posta... jer to je ono glavno ![]() Last edited by lesha; 29-10-2006 at 09:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pricali smo o tome nekad
![]() Ono sto ja ucih u shkoli - staklena vuna je kancerogena i kao takva se vec 20 godina ne koristi za upotrebu na mestima gde moze doci u kontakt sa ljudima. Ono sto buni je ostatak terminologije- kao sto sve kalkulatore zovu digitron, a XLR konektore Kenon (canon), tako i mineralnu vunu zovu staklena. Ono sto bih ti ja preporucio- raspitaj se o azmafonu, ima na forumu bezbroj tema o njemu, vidi mali google........ svi koji uposlednje vreme sredjuju studio (velika vecina), koriste upravo azmafon dobrodosao ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
btw. nesto zanimljivo, kome se da citati... http://www.recording.org/ftopic-2101...rderasc-0.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mislim da ipak govorimo o istim proizvodima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ono što si video da visi slobodno po zidovima je definitivno azmafon, najskuplji ali i najbolji od tih vlaknastih materijala.. ujedno nije štetan... staklena vuna se definitivno koristi, zapravo ja ovih dana naručujem 8 bala istih za bass trapove u mojoj sobi, i ideja jeste da ostane u najlonskom pakovanju u kome se i skladišti.. zapravo mislim da ću morati da je dodatno oblepljujem sa kesama za đubre i sl. Tolika količina vune ima najčešće namenu u apsorbciji niskih frekvencija, i njima najlonske i ostale preprepreke dokle god nisu čvrste, ne smetaju značajno... tako da opušteno.. za apsorbciju visokih idu neki drugačiji materijali, ili difuzori...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Zdravo kok, dobrodosao na Forum.
Ima... ploce za podove od staklene vune, relativno cvrste i zadrzavaju oblik, zatim ploce sa poroznim papirom preko. Kesom za djubre ces promeniti karakteristike tog apsorbera, ali ne u tolikoj meri koliko ces se zastiti od prasine koju pravi staklena vuna... slobodno stavljaj sve u kesu, jeftinijeg resenja nema, u smislu kvalitet/cena. Ako zelis da to uneses u sobu u kojoj spavas, onda koristi Azmafon... ipak. @arthur Kace po svetu i te ploce od staklene vune... njima valjda nije stetna... ili ne znaju, ili su "pelcovani".... pozdrav bogi
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zvincic je u pravu, staklena vuna, narocito ona mekana, se koristi naveliko u poslovnim prostorijama koje se sagrade za dva tri meseca... ne moze brze i jeftinije... pre par meseci... na Porsche-ovom salonu su koristili onu roze (pink), video sam dok je nisu pokrili ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
najlon preko apsorbera | IK | Dizajn i konstrukcija studija | 39 | 02-02-2011 11:13 PM |
bootovanje preko usb-a | liman021 | Computer Hardware | 1 | 15-11-2008 09:32 AM |
Osvetlenje preko PC | Lordcuprija | Computer Hardware | 0 | 25-04-2008 09:57 AM |