|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da li je bitno pri povezivanju harda i DVD-a gde su nakacheni sivi i crni konektor na
IDE kablu?Da li je obavezno da sivi konektor ide na slave a crni na master uredjaj? JA sam povezao suprotno tome(morao sam zbog duzine kabla) i ne vidim da neshto utiche na rad rachunara a plocha koju imam je Abit NF7.Nije bash za ovaj forum ali ajde... Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ja bi ti samo posavetovao da razdvojis cd/dvd uredjaj od hard diska, znaci poseban kabl na hard poseban kabl na cd/dvd uredjaj , jedno i drugo ce ti raditi brze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
pa dobro nije strasno znaci na jedan ide kabl hardovi na drugi kabl cd/dvd mada pretpostavljam da ti je tako i spojeno ... kazem ovo zbog moguceg problema ako nesto citas sa cd-a/dvd-a a nesto radis sa hard diskom a posto ide kabl nema toliko propusnu moc da obradi i jednu i drugu informaciju istovremeno doce do zagusenja dok je to ovako kako sam preporucio (hardovi na jednoj grani tj kablu a diskovi na drugoj) nece biti problema
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() ![]() Jedina bitna stvar je da ovaj poslednji konektor dole ide u konektor na kontroleru na ploci a dva gornja na uredjaje.
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bitn je ukoliko postavis dzampere na oba uredjaja na "cable select". Ukoliko dzamperima odredis master i slave, onda mozes povezati kako hoces. Stavi sistemski disk i opticki uredjaj koji planiras manje da koristis na jednu granu, a ostala dva uredjaja na drugu.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kupovina novih uredjaja u inostranstvu | RAJKO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 09-04-2009 11:08 PM |
Kontrola eksternih uredjaja | allegrosteva | Audio Software | 5 | 07-12-2008 04:03 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |