Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2006, 04:38 PM   #1
liman021
Senior Member

Default waves ssl4000 vs ostalo

jel neko probo demo ovih pluginsa pa ako moze da padne neko poredjenje sa ostalima narocito sa pultecom ili neve 1073 urs sony ofxord itd...

Last edited by lesha; 06-09-2006 at 05:20 PM.
liman021 is offline  
Old 06-09-2006, 04:57 PM   #2
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: waves ssl4000 vs ostalo

Svi gorenavedeni plugovi su me (sem Waves SSLa) ostavili vrlo ravnodusnim kad smo ih isprobavali. Sve je to vrlo slicno, samo je pitanje kako je postavljen default na svakom i kako koji reaguje na koju vrednost Q-a ili...

Medjutim, kada smo dohvatili SSL-a, to je bila druga prica... Ima tu neke "magije", nekog shmeka! Bar smo ga mi tako doziveli na prvu loptu, ali ni sada nisam promenio misljenje, dobro to radi! E sad, jos da ga uporedimo sa hardware-om... Pa cu javiti utiske. Mada... hardver je hardver i struja je struja i sitne nepravilnosti su sitne nepravilnosti! I cena je cena!!! Da se ne lazemo!

Pozdrav.
perun is offline  
Old 06-09-2006, 05:15 PM   #3
liman021
Senior Member

naisao sam na novi plugin- eliosound aireq-lik koji je napravio ovaj plag tvrdi da je njegov proizvod bolji od ostalih(najanalognije karakteristike do sada).na tom sajtu postoji cak i grafikon koji poredi ovaj plug sa ostalima.naravno ko na filmu kod njega su sve opcije najjace
liman021 is offline  
Old 06-09-2006, 05:26 PM   #4
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by perun
Svi gorenavedeni plugovi su me (sem Waves SSLa) ostavili vrlo ravnodusnim kad smo ih isprobavali. Sve je to vrlo slicno, samo je pitanje kako je postavljen default na svakom i kako koji reaguje na koju vrednost Q-a ili...

Medjutim, kada smo dohvatili SSL-a, to je bila druga prica... Ima tu neke "magije", nekog shmeka! Bar smo ga mi tako doziveli na prvu loptu, ali ni sada nisam promenio misljenje, dobro to radi! E sad, jos da ga uporedimo sa hardware-om... Pa cu javiti utiske. Mada... hardver je hardver i struja je struja i sitne nepravilnosti su sitne nepravilnosti! I cena je cena!!! Da se ne lazemo!

Pozdrav.
Probaj UAD Neve 1073 , cak i posle nekkoliko nedelja .... jos uvek sam

Pozdrav
Max is offline  
Old 06-09-2006, 05:35 PM   #5
liman021
Senior Member

prilikom poredjenja uad neveta i waves ssl-a uadov neve je mnogo glasniji nije mi jasno zasto(ali mnogo glasniji).vrlo verovatno da nisam nesto dobro podesio posto je razlika ogromna u glasnoci ova dva eq-a
liman021 is offline  
Old 06-09-2006, 06:37 PM   #6
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by liman021
naisao sam na novi plugin- eliosound aireq-lik koji je napravio ovaj plag tvrdi da je njegov proizvod bolji od ostalih(najanalognije karakteristike do sada).na tom sajtu postoji cak i grafikon koji poredi ovaj plug sa ostalima.naravno ko na filmu kod njega su sve opcije najjace

Ono sto nije analogno, sto nema elektroniku u sebi, sto ne trosi struju... MOZE DA ZVUCI ODLICNO!!! Ali ne i ANALOGNO!!!
perun is offline  
Old 06-09-2006, 06:58 PM   #7
liman021
Senior Member

to sve stoji. lik je samo hteo da kaze da je softwerska emulacija analognih karakteristika najpreciznija(najbliza realnom) u njegovom ekvilajzeru
liman021 is offline  
Old 06-09-2006, 07:22 PM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Zato ja i dalje chuvam svoj Tascam Porta One, a imam negde i ekvivalentnog Fostex-a...
...analognog

4 kanala!!!! Eeeeeejjjj!!!! Nije to mala stvar! A ako udjes sa dve bananice u jednu, mozes da snimis cak i 8
Attached Images

Last edited by idekius; 06-09-2006 at 07:26 PM.
idekius is offline  
Old 06-09-2006, 08:00 PM   #9
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Zato ja i dalje chuvam svoj Tascam Porta One, a imam negde i ekvivalentnog Fostex-a...
...analognog

4 kanala!!!! Eeeeeejjjj!!!! Nije to mala stvar! A ako udjes sa dve bananice u jednu, mozes da snimis cak i 8
hehe ..ja sam fostexa (na zalost) prodao pre jedno 13 godina i zamenio ga "spektakularnom" amiga 500.......to su bili dani
sasaristic is offline  
Old 06-09-2006, 08:27 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
hehe ..ja sam fostexa (na zalost) prodao pre jedno 13 godina i zamenio ga "spektakularnom" amiga 500.......to su bili dani
Tako si olako presao na digitaliju

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules